به داد صنعت تایر برسید
صنعت تایر در تنگنای شدید
این موضوع زیان غیرقابل تحمل و غیرقابل جبرانی را به شرکتهای تایرسازی تحمیل کرده و خواهد نمود و در صورت تعیین قیمت دستوری که هماکنون در جریان است، بیشک چند شرکت تایرسازی به زودی در آستانه ورشکستگی قرار خواهند گرفت. شایان توجه است که کلیه تولیدکنندگان مواد اولیه داخلی از جمله انواع کائوچوهای مصنوعی، انواع دوده، نخ تایر و بیدوایر و... بدون هیچگونه محدودیتی نسبت به افزایش قیمت خود اقدام کردهاند و سازمان حمایت هیچگونه واکنشی نشان نداده است. آثار منفی این افزایش قیمت کلا به شرکتهای تایرسازی منتقل شده که حاصل آن زیان هنگفتی است که در حسابهای شرکت مشاهده و قابل بررسی است. با توجه به مشکلات عدیده افزایش قیمت مواد اولیه داخلی و خارجی و مشکلات بانکی ناشی از تحریمهای اعمال شده انتظار دارد:
1- براساس ضوابط مصوب مجمع عمومی سازمان حمایت اجازه افزایش قیمت معقول فروش محصولات داده شود.
۲- با توجه به نیاز سرمایه در گردش بیشتر از رشد قیمت مواد اولیه داخلی و خارجی سقف تسهیلات ارزی و ریالی از سوی بانکها افزایش یابد.
3- با توجه به زیان عملکرد سال 1389 شرکتها ناشی از افزایش قیمت مواد اولیه و ناتوانی در بازپرداخت به موقع تسهیلات اخذ شده از بانکها نسبت به استمهال حداقل یک سال در بازپرداخت بدهی به بانکها مساعدت گردد.
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت تولیدی ایران تایر صورتهای مالی و ترازنامه این شرکت را تصویب کرد.
مدیرعامل شرکت در این مجمع که با حضور اکثر سهامداران برگزار شد به تشریح عملکرد شرکت در سال 89 پرداخت.
پیام هیات مدیره
در سال 1389 میزان 213 هزار تن انواع تایر، تیوب، نوار و محصولات جنبی توسط شرکتهای تایرسازی تولید گردیده که 199 هزارتن آن انواع تایر خودرو بوده است. میزان واردات انواع تایر در این سال معادل حدود 117 هزار تن بوده است. صنعت لاستیک در سال 1389 با مشکلاتی مانند کمبود سرمایه در گردش، محدودیت تسهیلات بانکی، فشار رقابت ناشی ازواردات بیرویه به ویژه از کشور چین، تحریمها، افزایش قیمت مواد اولیه و اقلام مصرفی مورد نیاز و عدم رشد نرخ فروش به تناسب رشد بهای تمام شده و محدودیتهای مبادی نظارتی روبهرو بوده است. متاسفانه سرمایهگذاری کافی برای افزایش ظرفیت تایرهای رادیال سیمی که نیاز به این نوع تایرها به طور روزافزون افزایش مییابد به میزان کافی صورت نگرفته و نوسازی و بازسازی نیز به میزان کافی در بخشهای فرسوده شرکتها انجام نشده است و با توجه به اینکه مصرف تایرهای نوع بایاس به تدریج کاهش مییابد، توسعه ظرفیت محصولات جدید ضروری است. خوشبختانه شرکت ایران تایر در سال 1389 توانست پروژه توسعه خود را برای تولید 4000 تن انواع تایرهای رادیال سواری بلت سیمی به بهرهبرداری برساند. امید است زمینههای لازم برای مراحل بعدی توسعه
شرکت به منظور افزایش ظرفیت تایرهای رادیال سیمی فراهم گردد.
ایران تایر اهداف مختلفی برای ارتقای عملکرد در زمینههای بهبود کیفیت محصولات، افزایش تنوع محصولات شرکت، کاهش قیمت تمام شده، افزایش سودآوری، کاهش ضایعات و مصرف منابع(مواد و انرژی)، افزایش بهرهوری و کنترل ریسک مخاطرات محیط کار و جنبههای زیستمحیطی فعالیتهای شرکت تعریف کرده است که برنامههای اجرایی مربوطه نیز مدون شده و به اجرا درآمده است.
استراتژی شرکت
با توجه به کاهش تدریجی مصرف تایرهای بایاس و نیاز به انواع تایرهای رادیال سیمی در کشور، این شرکت استراتژی توسعه محصول و توسعه بازار را در اولویت سیاستهای خود قرار داده است. ضمنا به دلیل فرسودگی بخشی از ماشینآلات و تجهیزات موجود شرکت، بازسازی و نوسازی خطوط موجود تولید نیز در دستور کار شرکت قرار گرفته است. ارتقای فناوری با کسب دانش فنی روز از منابع معتبر و همچنین ارتقای مهارتهای طراحی محصولات جدید از دیگر استراتژیهای مهم شرکت میباشد که موجب میشود متناسب با نیاز بازار محصولات جدید طراحی و عرضه شود.
اطلاعات طرحهای توسعه شرکت
پروژه ایجاد ظرفیت تولید تایرهای سواری رادیال بلت سیمی به میزان ۴۰۰۰ تن در سال شامل ۱۰ اندازه از تایرهای سواری رینگ ۱۳ تا ۱۶ اینچ که از سال ۱۳۸۵ آغاز گردیده بود به صورت آزمایشی راهاندازی گردید. در سال ۱۳۸۸ نصب و راهاندازی ۷ نوع دستگاه جدید که ۶ نوع آن از منابع معتبر اروپایی تهیه شده و یکی دیگر توسط یک شرکت سازنده داخلی ساخته شده است تکمیل گردید. ضمنا تعدادی از تجهیزات موجود شرکت توسط شرکتهای داخلی و همچنین همکاران داخلی شرکت مورد اصلاح و بازسازی قرار گرفت تا برای تولید محصولات جدید مورد استفاده قرار گیرد. قالبهای مورد نیاز برای تولید تایرهای رادیال سیمی توسط یک شرکت سازنده داخلی ساخته شد و تحویل شرکت گردید:
میزان پیشرفت تا پایان سال 1388 معادل 90 درصد بوده است و فعالیتهای باقیمانده به طور عمده مرتبط با تولید آزمایشی و انجام آزمونهای محصولات جدید میباشد که در سال 1389 انجام خواهد شد.
پس از انجام تولید آزمایشی و انجام آزمونهای مورد نیاز، محصولات جدید به بازار عرضه خواهد شد. این محصولات با دانش فنی روز اروپا طراحی شده و از کیفیت مطلوبی برخوردار میباشد و پیشبینی میشود با استقبال خوبی در بازار مواجه گردد و بخشی از نیاز بازار به این نوع تایرها تامین شود.
میزان سرمایهگذاری مورد نیاز برای انجام این پروژه معادل 136.023 میلیون ریال پیشبینی گردیده بود که سرمایهگذاری انجام شده نیز به همین حد خواهد بود و انحراف قابل توجهی در این زمینه مشاهده نخواهد شد. مبلغ 72.000 میلیون ریال از سرمایهگذاری انجام شده از محل تسهیلات بانک ملی ایران تامین گردیده است.
برنامههای آینده شرکت
شرکت در نظر دارد ظرفیت تولید تایرهای رادیال بلت سیمی را در سال جاری افزایش دهد که با انجام این طرح ظرفیت تولید این نوع تایرها در مجموع به حدود 7000 تن در سال خواهد رسید. در این زمینه تهیه تجهیزات مورد نیاز در دستور کار قرار گرفته است. به منظور گسترش و توسعه بازار فروش محصولات شرکت علاوه بر عرضه محصولات جدید که در سال 1389 شامل 10 سایز تایر رادیال سواری بلت سیمی و دو سایز تایر باری و وانتی جدید بایاس خواهد بود، گسترش تعداد نمایندگیها نیز به عنوان یکی از برنامههای شرکت مدنظر قرار گرفته است.
برنامهها و چشمانداز وضعیت شرکت برای سال ۱۳۹۰
شرکت در نظر دارد افزایش سهم ظرفیت تایرهای رادیال بلت سیمی را پیگیری نماید و به تدریج میزان تولید محصولات قدیمی خود را کاهش دهد. با توجه به بهرهبرداری پروژه 4000 تن تایرهای رادیال سواری بلت سیمی، محصولات جدید شرکت در سال 1390 به بازار عرضه خواهد شد که بخشی از آن به صنعت خودروسازی کشور تحویل خواهد گردید. بهبود کیفیت محصولات موجود با انجام پروژههای خاص، کاهش و بهینهسازی مصرف انرژی، کاهش ضایعات از طریق بهبود و اصلاح وضعیت تعدادی از فرآیندهای تولیدی، کنترل و کاهش قیمت تمام شده و... در سال 1390 در دستور کار بخشهای مربوط به شرکت قرار گرفته است. پیشبینی میشود با عرضه محصولات جدید شرکت و اجرای برنامههای بهبود عملکرد شرکت در حوزههای مختلف جایگاه شرکت در بازار ارتقا یابد.
ارسال نظر