با عرضه باشگاه راهآهن کلید خورد
عبور اولین باشگاه فوتبال از دروازه فرابورس
گروه بورس- علیرضا باغانی: سازمان خصوصیسازی، باشگاه فرهنگی و ورزشی راهآهن را برای فروش آگهی کرد. به گزارش خبرنگار ما، خصوصیسازی ۱۰۰ درصد از سهام شرکت فرهنگی و ورزشی راهآهن (سهامی خاص) را به قیمت پایه هر سهم ۵۹ میلیون و ۱۸۰ هزار و ۳۵۹ ریال از طریق فرابورس ایران واگذار میکند.
ارزش کل واگذاری این شرکت با سرمایه یک میلیون ریالی مبلغ ۵۹ میلیارد و ۱۸۰ میلیون و ۳۵۹ هزار و ۳۱۶ ریال است و حداقل پیشپرداخت نقدی آن ۲۰ درصد تعیین شده است که باید ظرف ۲۰ روز پرداخت شده و مابقی آن نیز طی مدت ۴ سال در قالب اقساط به دولت پرداخت شود.
بنابراین گزارش، در واگذاری باشگاه راهآهن ۹۵۰ سهم شرکت واگذار و ۵۰ سهم آن نیز ترجیحی است.
۱۰۰ درصد از سهام باشگاه فرهنگی و ورزشی راهآهن متعلق به راهآهن جمهوری اسلامی است و این باشگاه در حوزه شناسایی، تربیت نیروهای مستعد در زمینه کلیه رشتههای ورزشی و آموزش آنها در ردههای سنی مختلف و برگزاری و شرکت در مسابقات داخل و خارج از کشور فعالیت میکند.
در اطلاعیه عرضه سهام باشگاه راهآهن اعلام شده که به موجب قرارداد فیمابین محمد انصاریفرد (مدیرعامل فعلی) به نمایندگی از شرکت فوقالذکر به عنوان مستاجر و شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران به عنوان موجر از ابتدای سال ۹۰ تا ۲۹ اسفند سال ۹۱ کلیه امکانات و تاسیسات ورزشی موجود در مجموعه ورزشی اکباتان و شهید مظلومیان به ازای هر ماه مبلغ ۵۰۰میلیون ریال به شرکت مذکور اجاره داده شده است.
عرضه باشگاه راهآهن از بیستم تیرماه در فرابورس ایران شروع خواهد شد تا به این ترتیب واگذاری نخستین باشگاه فرهنگی و ورزشی از طریق بازار سرمایه کلید بخورد.
عرضه سهام باشگاه راهآهن در شرایطی برای دومین بار طی دو ماه اخیر آگهی شده که واگذاری این باشگاه در اردیبهشتماه به دلیل مسائل حقوقی به تاخیر افتاده بود.
بر این اساس مدیرعامل فرابورس هفدهم اردیبهشتماه با بیان اینکه قرار بود سهام این شرکت در هفته جاری از طریق فرابورس واگذار شود، اعلام کرده بود: در صورت برطرف شدن مشکل حقوقی، سهام این شرکت از طریق فرابورس واگذار میشود و در غیر این صورت باشگاه راهآهن از طریق مزایده به فروش میرسد.
این در حالی است که در جلسه چهارم اردیبهشتماه سالجاری هیات واگذاری فروش۱۰۰ درصد سهام موسسه فرهنگی ورزشی
راه آهن از شرکتهای زیرمجموعه شرکت مادر تخصصی راهآهن از طریق فرابورس به صورت نقد و اقساط به تصویب رسید و قرار شده بود آگهی عرضه این باشگاه ۱۰ روز بعد در روزنامه منتشر و سپس عرضه آن انجام شود.
در آن زمان رییس سازمان خصوصی سازی نیز با اعلام خبر تصویب واگذاری، فروش باشگاه راهآهن به بخش خصوصی گفته بود: باشگاههای ورزشی، فرهنگی استقلال و پرسپولیس نیز در برنامه واگذاری قرار دارند، اما آماده سازی آنها برای واگذاری با توجه به ساختار صورتهای مالی و گزارشهای بازرس قانونی آنها، کمی طولانی تر از باشگاه راه آهن است.
به گفته نوری، واگذاری سازمانها و شرکتها بر اساس اسناد مالی آنها که در اختیار سازمان قرار میگیرد، انجام میپذیرد. کارشناسان باید اسناد مالی شرکتها را بررسی کنند تا واگذاری سهام شان انجام پذیرد.
به گفته این مقام مسوول در خصوصیسازی، واگذاری این دو باشگاه در اولویت کاری سازمان خصوصی سازی قرار دارد، ولی با توجه به ساختار صورتهای مالی و گزارش بازرس قانونی این دو باشگاه، بررسی و کارشناسی آنها پیچیدهتر از سایر مشمولان واگذاری است.
در ورزش، برندها واگذار میشوند
در همین حال، رییس کمیسیون اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی نیز از عرضه سهام ۳ باشگاه ورزشی در سالجاری خبر داد.
حمیدرضا فولادگر در گفتوگو با دنیایاقتصاد با اشاره به آگهی فروش ۱۰۰ درصد از سهام باشگاه فرهنگی-ورزشی راهآهن گفت: در آخرین نشستی که با حضور رییس سازمان
تربیت بدنی، مسوولان سازمان خصوصیسازی و سجادی (فردی که برای وزارت ورزش معرفی شده است) برگزار شد، مقرر شد که ۳ باشگاه راهآهن، استقلال و پیروزی در سالجاری واگذار شده و خصوصی شوند.
وی ادامه دولتی اداره شدن این باشگاه را موجب عدم توسعه آنها عنوان کرد و گفت: در دنیا بیشتر باشگاههای ورزشی واگذار میشوند تا در شرایط بهتری بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
نماینده اصفهان، باشگاه راهآهن را به دلیل دولتی بودن در فهرست واگذاری عنوان کرد و گفت: سهام این باشگاه در ماه گذشته نیز برای واگذاری آگهی شد که به دلیل، استیجاری بودن برخی از امکانات باشگاه و بحثهای مالیاتی این واگذاری به تاخیر افتاد و حال با برطرف شدن این مشکلات، باشگاه راهآهن دوباره برای فروش آگهی شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا سهام این باشگاهها در قالب عرضه اولیه در فرابورس یا بورس عرضه نمیشود؟ گفت: از آنجا که باشگاههای ورزشی حاضر در فهرست واگذاری دارای صورتهای مالی دقیق نبوده و برآورد دقیقی هم از سوددهی آنها وجود ندارد، بنابراین بیش از هرچیز در فرآیند واگذاری، برند آنها مهمتر از هر چیز دیگری است، از این رو از طریق بازار سوم فرابورس و به صورت بلوکی به مشتریان خاص خود واگذار میشوند.
رییس کمیسیون اصل ۴۴ مجلس با بیان اینکه دلیل واگذاری باشگاه راهآهن قبل از واگذاری استقلال و پیروزی چیست؟ گفت: از آنجا که امکانات بالفعل باشگاه راهآهن بیشتر از دو باشگاه سرخابی بود و این مجموعه برای واگذاری آمادهتر به نظر میرسد، در نهایت ۱۰۰ درصد سهام باشگاه مزبور آگهی شد تا در ماههای بعد دو برند اصلی ورزش کشور یعنی استقلال و پیروزی واگذار شوند.
او در برابر این سوال که از میان دو باشگاه استقلال و پیروزی کدامیک برای واگذاری از طریق فرابورس نزدیکتر است؟ گفت: در ظاهر باشگاه پیروزی در حال طی مقدمات لازم برای واگذاری است، اما به طور قطع این دو باشگاه به زودی واگذار میشوند.
فولادگر درخصوص اهمیت واگذاریهای ورزش در سال جاری گفت: در قالب برنامه پنجم توسعه کشور نیز ما تصویب کردیم که دولت در سال ۹۰ نمیتواند در ورزش حرفهای سرمایهگذاری کند البته موضوع ورزش زیربنایی با ورزش قهرمانی و حرفهای دو مقوله جداگانه هستند. بنا بر این دلایل، در سال جاری باید باشگاههایی همچون پرسپولیس و استقلال که به طور مستقیم از سازمان تربیت بدنی بودجه میگیرند را تعیین تکلیف کنیم، البته برخی از باشگاهها به مراکزی وابسته هستند که آن مراکز همچنان دولتی باقی ماندهاند، لذا باید آنها نیز تعیین تکلیف شوند.
فولادگر پیش از این نیز گفته بود: بسیاری از باشگاههای ورزشی کشور در حال حاضر وابسته به شرکتهایی هستند که خصوصیسازی شدهاند از این رو باشگاههای ورزشی زیرمجموعه این شرکتها نیز خصوصی محسوب میشوند.
«البته بهتر این است که این نوع باشگاهها، از جمله باشگاههای سپاهان اصفهان، تراکتورسازی تبریز، مس کرمان و فولاد اهواز که مردمی بوده و طرفداران زیادی هم دارند، سهام خود را عرضه کنند، البته مردم نیز چون به این باشگاهها علاقه مند هستند، سهام آنها را خریداری خواهندکرد.
وی با تأکید بر اینکه امسال باید واگذاری باشگاههایی همچون پرسپولیس و استقلال که به صورت مستقیم از سازمان تربیت بدنی بودجه میگیرند، قطعی شود، اظهار داشته بود که پیشنهاد ما این است که اینگونه باشگاهها سهام خود را در قالب یک شرکت سهامی عام عرضه کنند.
در عرضه باشگاه راهآهن در فرابورس کارگزاران خریدار در صورتی مجاز به صدور سفارش خرید در سامانه معاملاتی هستند که معادل ۳ درصد ارزش سهام موضوع معامله براساس قیمت پایه سهام آگهی شده را به عنوان سپرده شرکت در مزایده فرابورس، جهت تضمین تعهدات، نقد یا به صورت ضمانتنامه بانکی بدون قید و شرط از مشتری دریافت و برحسب مورد به حساب شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه واریز ارائه نمایند.
مبلغ سپرده این معامله یک میلیارد و ۷۷۵ میلیون ریال تعیین شده است.
ارسال نظر