گروه بورس- یک کارشناس بازار سرمایه با تحلیل وضعیت اخیر بازار سرمایه و تجربه‌های گذشته، تنش‌های موجود را تنها بهانه‌ای برای اصلاح کوتاه مدت قیمت سهام دانست و پیش‌بینی کرد: بازار سهام در سال ۹۰ هم همچنان بی‌رقیب باشد. محسن عباسی در گفت‌وگو با فارس، با ارائه تحلیلی از شرایط حاکم بر بازار سهام و یادآوری تجارب گذشته،‌ تنش‌های سیاسی موجود را تنها بهانه‌ای برای اصلاح کوتاه مدت قیمت سهام شرکت‌های ارزنده اعلام کرد و با بیان این که بهترین زمان برای اصلاح سبد سهام سرمایه‌گذاران فراهم شده، ‌به سهامداران توصیه‌هایی کرد و پیش‌بینی کرد طی سال جاری بازار سهام در مقایسه با سایر بازارها همچنان بی‌رقیب باشد.

بهترین فرصت برای خرید سهام بنیادی

وی با بیان این که بازار سهام طی چند هفته اخیر در نتیجه مواجه شدن با تنش‌های متعدد فاقد هرگونه روند مثبت و منفی بوده و صرفا نوسانات منفی و مثبت کوچکی را تجربه کرده است، گفت: درحال حاضر به دلیل ابهاماتی که تنها نوسان‌گیران و سرمایه‌گذاران کوتاه مدت را نگران کرده، بازار دچار وضعیت نوسانی شده است. وی افزود: علت اصلی این جریان ناشی از آن است که در مقابل گروه نوسان‌گیران و سرمایه‌گذاران کوتاه مدت شرکت‌های حقوقی با دید بلندمدت و حتی میان مدت درحال جمع آوری سهام ارزشمند بازار هستند. این تلاش‌ها طی چند روز اخیر در نمادهای مهم و تاثیر‌گذار بازار کاملا مشهود بود، به طوری که حجم بالایی از معاملات را چه در درصدهای مثبت و چه در درصدهای منفی در این نمادها شاهد بوده‌ایم. عباسی با بیان این که هم اکنون زمینه دریافت دو سود نقدی از شرکت‌ها در یک دوره یکساله فراهم شده، خاطر نشان کرد: در صورتی که فردی طی روزهای اخیر با افق سرمایه‌گذاری یکساله اقدام به خرید سهام کند، دو بار به مجمع عمومی عادی سالیانه خواهد رفت و دو سود نقدی را در حدود یکسال دریافت خواهد کرد.

بنابراین درحال حاضر بهترین فرصت جهت اصلاح سبد سهام (پرتفوی ) پیش آمده است، به گونه‌ای که با توجه به وقت کم باقی مانده تا مجامع، اکثر سهام برخوردار از تحلیل بنیادین قوی در درصدهای منفی معامله می‌شوند و بهترین زمان برای خرید سهام بنیادی قوی یا اصلاح سبد فراهم شده است.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه خاطر نشان کرد: سرمایه‌گذاران و سهامداران همواره توجه داشته باشند که سهام ارزنده بازار و برخوردار از بررسی بنیادی مناسب در هر شرایطی به تولید و سودآوری خود ادامه خواهند داد و این کوچک‌ترین ربطی به مسائل سیاسی و درگیری‌های روزمره و عمومی ندارد. عباسی افزود: در واقع این تنش‌ها تنها بهانه‌ای برای اصلاح کوتاه مدت است چرا که تجربه نشان داده اهمیت بیش از اندازه به عواملی که تاثیر چندانی روی سود آوری شرکت ندارند در نهایت باعث ضرر و زیان سهامداران خواهد شد، بنابراین سهامداران در این شرایط بهتر است با دید میان مدت و بلند مدت اقدام به خرید یا نگهداری سهام ارزشمند بازار کرده و با تجزیه و تحلیل عوامل تاثیرگذار بر روی سود آوری شرکت و نه هیچ عامل دیگری مانند شایعات، فرصت کسب سود را برای خود فراهم آورند. به گفته وی قیمت‌های جهانی نفت، فلزات و مواد معدنی هم اکنون در وضعیت قابل قبولی قرار دارد و اگر سرمایه‌گذاران به بودجه شرکت‌های مرتبط با این گروه توجه کنند، خواهند دید قیمت‌های پیش‌بینی شده در بودجه اکثر شرکت‌ها بسیار پایین تر از قیمت‌های کنونی است و این مورد نوید دهنده تعدیلات عایدی در سال ۹۰ خواهد بود. وی در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان این که درحال حاضر با نزدیک شدن به فصل مجامع شاهد روندی معکوس نسبت به سال‌های گذشته هستیم، ادامه داد: اما ترسی که بر بازار حاکم شده رویداد دیگری را برای بازار رقم زده است، به‌طوری که اکثر فروشنده‌ها هنوز علت اصلی فروش سهام خود را نمی‌دانند (که جای تعجب دارد) و فقط شایعاتی درباره تنش‌های سیاسی شنیده اند. عباسی افزود: این درحالی است که فروشندگان سهام تا خبری مبنی بر آرامش و رفع تنش‌ها به بازار منعکس می‌شود با تغییر۱۸۰ درجه‌ای واکنش متفاوتی نشان می‌دهند. درحالی که به راستی آیا سهام ارزشمند بورسی که کارنامه درخشانی نیز طی ۵ سال اخیر داشته اند از کدام رویدادهای سیاسی و یا هر گونه ریسک سیستماتیک دیگری تاثیر خاصی پذیرفته‌اند؟ وی در ادامه این گفت و گوی تفصیلی گفت: گروه‌هایی که در حال حاضر مزیت نسبی نسبت به سایر گروه‌ها دارند را می‌توان در صنایع مختلفی جست‌وجو کرد. حجم سرمایه‌گذاری‌ها در صنایعی چون نفت و گاز، پتروشیمی، پالایشگاه‌ها فلزات و معادن، فولاد و صنایع نیروگاهی در سال‌های اخیر بی سابقه بوده به گونه‌ای که بسیاری از طرح‌های بزرگ این صنایع در سال ۹۰ به بهره برداری می‌رسند.

بهترین‌ ماه‌های بورس

از سوی دیگر حسین خزلی خرازی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با موج از ماه‌های اردیبهشت تا تیرماه به عنوان پرونق‌ترین ماه‌های سال بازار سرمایه برد. وی اظهار داشت: بازار سرمایه در سه ماه اردیبهشت، خرداد و تیرماه به لحاظ تحلیل و جریان اطلاعات، برگزاری مجامع و تاثیر این اطلاعات در مجامع با افزایش قیمت ناشران خود مواجه است. امسال نیز به دلیل وجود جو روانی حاکم بر بازار سرمایه ناشی از مسایل سیاست داخلی، گرمای بورس در پی غلبه صف‌های فروش بر صف‌های خرید و نزولی شدن شاخص از دست رفت.این کارشناس بازار سرمایه با بیان این که در بازار منفی انتشار هر خبری منجر به نزولی تر شدن شاخص می‌شود، به اخبار آژانس بین المللی اتمی و تحریم ۱۰۰ شرکت ایرانی از سوی اتحادیه اروپا اشاره کرد که خود به تنهایی قادر به منفی کردن بازار سرمایه نبودند.