آخرین دیدگاه «حسابداران رسمی» در ۴ حوزه اقتصادی اعلام شد
فارس- رییس و اعضای شورای عالی جامعه حسابداران رسمی ایران آخرین دیدگاههای خود را در رابطه با لزوم نظارتها، بازنگری در چکلیست کنترل کیفیت موسسهها، خلاءهای قانونی فعالیت و مصوبه اخیر بانک مرکزی اعلام کردند. در جریان برگزاری دومین نشست ماهانه حسابداران رسمی ایران در سال جاری، مصطفی جهانبانی رییس شورایعالی جامعه حسابداران رسمی ایران به اهمیت برگزاری نشستهای ماهانه اشاره کرد و گفت: در حقیقت هدف اصلی این نشستها باید طرح مساله و پرسشهای اعضا به منظور بررسی در نشستهای شورایعالی باشد.
وی با اشاره به اینکه سایر اعضای شورا، مسوولیت بخشهایی از برنامههای ۱۰گانه هیات مدیره را پذیرفتهاند، ارائه نتایج عملی اقدامات جامعه را از مسوولیتهای هیات مدیره دانست.
محمد علوی عضو هیات مدیره جامعه حسابداران رسمی اقدامات اجرایی هیات مدیره برای تحقق هدفهای راهبردی را تشریح کرد و با تاکید بر ضرورت دریافت نظرگاههای اعضای جامعه برای تدقیق برنامههای کنونی اظهار داشت: تاکنون نظرات دریافتی انگشتشمار بوده است.
وی ضمن اعلام اهمیت وجود نقشه راه برای فعالیت جامعه حسابداران بر افق زمانی درازمدت، بر برنامهها و اصلاح ساختار سازمانی جامعه با رویکرد ارائه خدمات حرفهای به اعضا تاکید کرد و با مقایسه جامعه حسابداران رسمی ایران با نهادهای صنفی مشابه و نشستی که اخیراً با نهاد دولت داشته، گفت: شاهد برخی خلاءهای قانونی در فعالیت جامعه حسابداران رسمی ایران هستیم.
علوی مشروح مذاکرات ماده واحده تشکیل جامعه حسابداران رسمی ایران را به عنوان مثال مطرح کرد و گفت: به نظر میرسد تشکیل جامعه چندان مبتنی بر احساس نیاز عمومی برای تقویت حرفه حسابداری نبوده است.
عباس هشی دیگر سخنران این نشست بود که با تاکید بر اینکه در زمینه حمایت از حقوق حرفهای اعضا هماکنون روی موضوع شرایط بازنشستگی و فوت شرکای موسسات حسابرسی مشغول مطالعه و بررسی هستیم به مصوبه اخیر بانک مرکزی در زمینه حسابرسان منتخب بانک اشاره کرد و گفت: فعالیت موسسات حسابرسی خصوصی در سالهای اخیر همواره با محدودیتهایی از طرف فعالان دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی حسابرسی مواجه بوده است. از همین رو فضای مساعد برای کسبوکار خصوصی کماکان فراهم نیست.
هوشنگ نادریان دیگر عضو شورای عالی جامعه حسابداران رسمی ایران هم به بحث در زمینه توسعه فرهنگ حسابدهی و حسابخواهی و خدمات اعتباربخشی پرداخت.
وی مسوولیت اعضای شورا در این مباحث را ضمانت اجرایی بیشتر بخشیدن به برنامهها دانست و با اشاره به فاصله کوتاهی که از زمان تصویب برنامهها گذشته، گفت: هنوز نمیتوانیم میزان پیشرفت را به صورت کمّی ارائه کنیم. در عین حال که کار فرهنگسازی فعالیتی زمانبر است و تنها در طولانیمدت میتوان اثرات آن را ملاحظه کرد. نادریان همچنین با مقایسه آمارهای مختلف در زمینه تعداد موسسات عضو جامعه و نیز درآمد موسسات در حدود یک دهه گذشته (۸۰ تا ۸۹ ) تلاش کرد ابعاد مختلف رشد کمی و کیفی جامعه را نشان دهد.
براساس این گزارش، ابوالفضل نیکوکار دیگر عضو شورایعالی جامعه حسابداران رسمی ایران هم در رابطه با لزوم بررسی نظارت بر عملکرد اعضا و کنترل خدمات حرفهای آنان گفت: درحالی هماکنون عملکرد نظارتی جامعه بر اعضا از حداقلهای کیفی لازم برخوردار است که در این زمینه ماموریت قانونی خود در بخش اعتلای حرفهای را تاحدودی انجام دادهایم. همچنین ارزیابیهای میدانی نشان میدهند در حوزه نظارت شاهد روندی در مجموع روبهجلو بودهایم. وی به ضرورت افزایش تعداد اعضای دایمی در کارگروهها اشاره کرد و با مرور آییننامههایی که در کارگروه کنترل کیفیت تهیه شده بر اهمیت بازنگری در چکلیست کنترل کیفیت موسسات تاکید کرد.
در پایان این جلسه هم برخی حاضران بر ضرورت برخورد فعالانه شورایعالی و تمامی اعضای جامعه در قبال ضوابط ابلاغی اخیر بانک مرکزی تاکید داشتند که با توجه به پایان وقت، امکان ادامه بحث در این زمینه فراهم نشد.
ارسال نظر