ایسنا- رییس سازمان خصوصی‌سازی با اعلام خبر تصویب واگذاری باشگاه راه‌آهن به بخش خصوصی گفت: باشگاه‌های ورزشی، فرهنگی استقلال و پرسپولیس نیز در برنامه واگذاری قرار دارند، اما آماده‌سازی آنها برای واگذاری با توجه به ساختار صورت‌های مالی و گزارش‌های بازرس قانونی آنها، کمی طولانی تر از باشگاه راه آهن است. پیمان نوری درباره واگذاری سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس اظهار کرد: واگذاری این دو باشگاه در اولویت کاری سازمان خصوصی‌سازی قرار دارد، ولی با توجه به ساختار صورت‌های مالی و گزارش بازرس قانونی این دو باشگاه بررسی و کارشناسی آنها پیچیده‌تر از سایر مشمولان واگذاری است.

وی ادامه داد: در ظاهر هیچ تفاوتی بین واگذاری یک باشگاه ورزشی و یک کارخانه نیست؛ زیرا تصور بر این است که واگذاری هر دو نیازمند طی فرآیند آماده‌سازی واحد و یکسان است، اما باید گفت از آنجایی که باشگاه‌های ورزشی با روح جامعه، مردم و به ویژه عواطف و احساسات هواداران آنها گره خورده است، باید این موارد را نیز در هنگام واگذاری به دقت، در نظر داشت. واگذاری سازمان‌ها و شرکت‌ها بر اساس اسناد مالی آنها که در اختیار سازمان قرار می‌گیرد، انجام می‌پذیرد. کارشناسان باید اسناد مالی شرکت‌ها را بررسی کنند تا واگذاری سهام شان انجام پذیرد. نوری در ادامه با بیان اینکه آماده‌سازی یک شرکت برای واگذاری چند شرط دارد، افزود: یکی از شرط‌های اصلی، همکاری سازمانی است که قرار است واگذار شود. اگر یک سازمان، صورت‌های مالی‌اش را ارائه ندهد، گزارش اموال و دارایی‌هایش را مشخص نکند و به کارشناسان سازمان خصوصی‌سازی اجازه حضور در سازمانش را ندهد، ما چطور می‌توانیم وظیفه‌مان را انجام دهیم؟ رییس سازمان خصوصی‌سازی در مقابل این سوال که فدراسیون فوتبال و باشگاه‌های ورزشی نگران پاسخگویی به کنفدراسیون فوتبال آسیا درباره خصوصی نبودن باشگاه‌ها در ایران هستند، گفت: اگر فدراسیون فوتبال و باشگاه‌های ورزشی نگران پاسخگویی به کنفدراسیون فوتبال آسیا درباره خصوصی نبودن باشگاه‌ها هستند، باید علاوه بر تلاش‌های ارزنده ای که در این ارتباط تا به حال داشته‌اند، همکاری بیشتر، اقبال بیشتر و همت بیشتری برای واگذاری سهام‌شان انجام دهند. این کار باعث می‌شود فرآیند خصوصی شدن‌شان سرعت بیشتری بگیرد.

نوری با بیان اینکه سازمان خصوصی‌سازی به دلیل اینکه نمی‌تواند این دو باشگاه را به علت زیان ده بودن وارد بورس کند، آنها را در تابلوی سوم فرابورس عرضه می‌کند، اظهار کرد: زیان ده بودن یک شرکت در روش واگذاری‌اش به بخش خصوصی تاثیر می‌گذارد، نه بر اصل واگذاری. بسیاری از شرکت‌های زیان ده وجود داشته‌اند که تاکنون واگذار شده‌اند. باید بگویم صرف زیان ده بودن مانعی برای واگذاری یک شرکت نیست، بلکه انتظار اصلی از نتایج خصوصی‌سازی شرکت‌ها این است که شرکت‌های زیان ده یا کم سود ده به سوددهی بیشتر برسند و شرکت‌های سودآور، رشد بیشتری کنند. در غیر این صورت اصل واگذاری غیرمنطقی است. وی در ادامه درباره صحبت‌های مطرح شده از سوی وزارتخانه‌های نفت و صنایع که اعلام کرده‌اند تیم‌های تحت پوشش‌شان خصوصی هستند و آنها هیچ وظیفه‌ای در قبال‌شان ندارند، خاطر نشان کرد: نمی‌خواهم بر اساس اطلاعات غیر موثق اظهار نظر کنم، ولی اگر به ساختار باشگاه‌ها دقت کنید و ساختار سهامدارانشان را بررسی کنید به راحتی متوجه می‌شوید که سهامداران یک باشگاه و هیات موسس آن چه کسانی یا چه سازمان‌هایی هستند، موضوع واضح است.