تکنیکالیستهای بازار خبر میدهند
پرچم بورس در راه قلههای جدید
گروه بورس- هدیه لطفی: شاخص بورس تهران در حالی توانست از ابتدای سال جاری تاکنون رشد ۷۷۰۶ واحدی را به ثبت برساند که بیشترین حجم از این صعود را مدیون پاییز طلایی خود است، اما روند رو به رشد شاخص در این مقطع پایان نخواهد یافت و تحلیلگران تکنیکال فتح قله ۴۴ هزار واحدی را در انتظار آن میدانند.
گروه بورس- هدیه لطفی: شاخص بورس تهران در حالی توانست از ابتدای سال جاری تاکنون رشد ۷۷۰۶ واحدی را به ثبت برساند که بیشترین حجم از این صعود را مدیون پاییز طلایی خود است، اما روند رو به رشد شاخص در این مقطع پایان نخواهد یافت و تحلیلگران تکنیکال فتح قله ۴۴ هزار واحدی را در انتظار آن میدانند.
این تحلیلگران معتقدند در کوتاهمدت دماسنج بازار به رشد در محدوه 34 هزار و 500 واحدی دست خواهد یافت، اما تا قبل از رسیدن به این هدف درگیر سطح مقاومتی 34 هزار واحدی خواهد شد. این در حالی است که در میانمدت و بلندمدت محدوده 44 هزار واحدی در انتظار آن خواهد بود.
در این میان عضو شورای عالی بورس نیز معتقد است: روند افزایشی شاخص تا پایان سال جاری تداوم خواهد داشت و علت اصلی این موضوع نیز ارتباط وزن شاخص با ۱۵ شرکت بزرگ بورسی است. به گفته وی، در این شرکتها تاثیر نرخ ارز در دو بخش از فعالیتهای آنها مشاهده میشود.
محمدرضا پورابراهیمی معتقد است: یکی از دلایل رشد شاخص بورس تعدیلات مثبت شرکتهای بزرگ ناشی از افزایش سودآوری است و عامل دیگر تغییرات قیمت دارایی شرکتها است که باید مدنظر قرار گیرد. به همین دلیل تاثیر افزایش شاخص در برخی شرکتها متاثر از تجدید ارزیابی داراییها است که این موضوع باید مبنا قرار گیرد، زیرا قیمت ها تعدیل میشود. بنابراین ماهیت اثر تغییرات نرخ ارز بر شرکتهای بورسی شبیه ماهیت تجدید ارزیابی داراییهاست، بر این اساس رشد بورس قابل قبول بوده و واقعی است.
این در حالی است که در ۱۵ روز نخست آذرماه امسال، ارزش بازار سهام کشور با ۵۴/۶ درصد رشد به سطح ۱۵۱ هزار میلیارد تومان رسید که با توجه به رشدهای پی در پی شاخص در چند ماه اخیر بازدهی در حدود ۳۰ درصد نصیب سرمایهگذاران بازار سهام شده است.
در این شرایط، سهامداران در انتظار صعودهای دیگری تا پایان سال هستند که در گزارش پیشرو تحلیلگران به بررسی این انتظار سهامداران پرداختهاند.
رسیدن به قله ۴۴۰۰۰ ...؟
پرندیس کوثری از تکنیکالیستهای بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار ما آینده مثبتی را همراه با رشد در انتظار شاخص دانست و گفت: پس از عبور شاخص از سطح مقاومتی بسیار مهم خود در مقدار 27 هزار و 700 واحد، پیشبینی رشد بسیار خوبی در قالب موج 5 داشتیم که در این مسیر تشکیل الگوهای مهم ادامه دهنده روند از جمله پرچم صعودی، نوید بخش عبور از مقاومتهای مختلف و رسیدن به اهدافی بسیار خوب بود که از جمله این اهداف میتوان به دو مقدار 34 هزار و 240 و نیز 34 هزار و 548 واحد اشاره کرد که هر دو اهداف دو پرچم صعودی هستند.
وی در ادامه افزود: اما قبل ازرسیدن به این اهداف، شاخص درگیر سطح مقاومتی بسیار مهمی در مقدار تقریبی ۳۴ هزار واحد خواهد شد. در این حدود شاخص با خط مقاومتی برخورد میکند.
این تحلیلگر در ادامه گفت: این بار نیز احتمال چنین عکسالعملی وجود دارد اما تا زمانی که خط روند صعودی حفظ شود، نگرانی وجود نخواهد داشت و احتمال دارد بار دیگر پس از یک اصلاح کوچک مجددا در مسیر رشد قرار گیرد. محل دقیق برخورد شاخص با خط روند صعودی که همان حمایت شاخص است بستگی به شیب نزولی دارد که در نزولی با شیب تند در مقدار تقریبی 32 هزار واحد با این حمایت برخورد خواهد کرد؛ حفظ این حمایت برای تداوم روند صعودی در کوتاهمدت ضروری است.
کوثری در ادامه به بررسی وضعیت شاخص در بلندمدت پرداخت و گفت: طبق بررسیهای انجام شده شاخص در موج ۵ صعودی قرار دارد که هدف آن براساس کانالیزه کردن در نمودار لگاریتمی محدوده تقریبی ۴۴ هزار واحد در میانمدت تا بلندمدت است که پس از ۳۴ هزار واحد مقاومت مهم دیگری نیز در محدوده ۳۵ تا ۳۶ هزار واحد در پیش دارد.
وی افزود: بنابراین با توجه به وجود مقاومتهای متعدد و نیز توجه به این مهم که پس از گذر از سطوحی مشخص هر لحظه میتوان منتظر پایان این موج بود، باید بسیار محتاط بوده و قدم به قدم و با رعایت حد ضرر اقدام به خرید کرد.
این تکنیکالیست خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر این است که در نمودار شاخص از ۴ سال پیش تاکنون سود تقسیمی شرکتها هم تاثیر داده شده است، بنابراین احتمال خطا در تعیین اهداف بر اساس موج شماری وجود دارد، بنابراین بهتر است به نمودار شرکتها توجه بیشتری کرد تا نمودار شاخص تعدیل شود، بنابراین بهتر است که مسوولان بورس نمودار و دیتای شاخص کل را بدون اعمال سود نقدی برای بررسی بهتر در اختیار تحلیلگران قرار دهند.
وی تصریح کرد: با بررسی نمودار پس از اعمال تغییرات تاکنون، میتوان به بررسی شاخص در این بازه زمانی پرداخت و صعود فعلی بر این اساس کاملا قابل اعتماد است، اما نباید مقدار شاخص را با مقدار آن برای سالهای قبل از 1387 مقایسه کرد و هرگونه مقایسه از لحاظ درصد رشد اشتباه است.
صعودی دیگر در راه است
شیما صالحی از دیگر تحلیلگران تکنیکال بازار سرمایه نیز در گفتوگو با خبرنگار ما به بررسی وضعیت آینده شاخص کل بورس پرداخت و اظهار کرد: در شرایط کنونی که شاخص بورس از ارتفاع 33 هزار و 612 واحدی عبور کرده است و با توجه به اینکه شاخص با قدرت قابل توجهی اهداف پیش رو را فتح میکند احتمال ورود به موج اصلاحی و برگشت آن هم موضوع مهم و قابل توجهی است که نباید فراموش شود ولی در موقعیت فعلی اظهارنظر در مورد تحقق این پیشبینی، عجولانه به نظر میرسد ولی در مجموع انتظار تعادل افزایشی در بورس تهران همراه با عرضههای گسترده و صفهای خرید در روزهای آتی قابل پیشبینی است.
صالحی در ادامه چشمانداز میانمدت بازار سرمایه را مدنظر قرار داد و گفت: با بررسی عوامل تاثیرگذار بر بورس تهران میتوان تا حدودی چشمانداز میانمدت بازار را ترسیم کرد؛ ادامه رشد دلار در بازار ارز و افزایش سکه در روزهای پایانی هفته، همچنین تصویب تحریمهای جدید برای ایران توسط سنای آمریکا از جمله شرایط بیرونی اثرگذار بر فضای حاکم بر بورس تهران است.
وی افزود: از طرف دیگر افزایش تنش میان ایران و کشورهای غربی قبل از آغاز مذاکرات 1+5 اگر چه عادی به نظر میرسد، ولی تاثیر وضع تحریمها بر صادرات ایران چشمانداز مناسبی را رقم نخواهد زد. از طرف دیگر کاهش میزان واردات طلا هم خود در پیشبینی افزایشی آن موثر خواهد بود که البته با توجه به فضای مذکور چشمانداز میان مدت بازار تهران فعلا متعادل و افزایشی پیشبینی میشود.
ارسال نظر