امروز صورت میگیرد
بازگشایی ۲۱ نماد معاملاتی
نامه دوم کانون سهامداران حقیقی درباره نمادهای متوقف منتشر شد گروه بورس - سازمان بورس اوراق بهادار اعلام کرد: امروز ۲۱ نماد متوقف، بازگشایی میشود.
در اطلاعیه سازمان بورس آمده است که امروز نماد معاملاتی شرکتهای سایپا، صنعتی دریایی ایران، سرمایهگذاری توسعه ملی، ذغالسنگ نگین طبس، لبنیات پاستوریزه پاک، شکر، صنایع کاشی تکنوتار، کاربراتور ایران، ورزیران، فرومولیبدن کرمان، قند تربت جام، گسترش صنایع و خدمات کشاورزی، کشت و صنعت پیاذر، تولی پرس، مجتمعهای توریستی و رفاهی آبادگران، صنعتی جام دارو، لیزینگ ایران، دادهپردازی ایران، شهد ایران و مقرهسازی ایران که حسب مورد، پس از برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه یا اعلام تعدیل درآمد هر سهم مسدود بودند امروز بازگشایی و آماده انجام معامله میشوند.با توجه به اینکه پس از بازگشایی نماد شرکتها بعد از برگزاری مجمع عادی، احتمال کاهش قیمت سهام آنها (در اثر تقسیم سود در مجمع) متصور است، بنابراین توجه سرمایهگذاران و فعالان بازار سرمایه را به لحاظ کردن این مورد، در بررسیهای خود از روند نوسان شاخص جلب میکنیم.
نامه دوم کانون سهامداران
با این حال ساعاتی پیش از صدور اطلاعیه سازمان بورس درباره بازگشایی ۲۱ نماد متوقف، به دنبال ارسال اولین نامه کانون سهامداران حقیقی به رییس سازمان بورس درباره بازگشایی هر چه سریعتر نماد ۵۰شرکت در هفته قبل، کانون سهامداران نامه دوم را به دلیل عدمبازگشایی نمادها به وزیر اقتصاد، داوود دانشجعفری ارسال کرد.در متن این نامه که نسخهای از آن برای گروه بورس ارسال شده، آمده است: «ریاست محترم شورای بورس، آقای دکتر دانش جعفری، بهرغم پیگیری مکرر کانون سهامداران حقیقی در مورد نمادهای بسته شرکتهای بورسی و معرفی حداقل ۵۰نماد بسته به صورت نمونه طی نامه ارسالی به ریاست محترم سازمان بورس (به پیوست) و ضرورت بازگشایی آنها به لحاظ حفظ قدرت نقدشوندگی سهام و ایجاد امنیت اقتصادی در بازار سرمایه، متاسفانه تاکنون هیچگونه اقدام موثری از سوی مدیران سازمان بورس انجام نگرفته است.»
در ادامه این نامه آمده است: «به دلیل مراجعه مکرر سهامداران حقیقی به کانون در مورد پیگیری نمادهای بسته و انجام معاملات غیررسمی به صورت وکالتی، این شرکتها که ناشی از نیازمندیهای مالی سهامداران جزء است، مستدعی است جهت جلوگیری از مشکلات عدیده آتی و ایجاد نقدشوندگی در بازار سرمایه، در مورد ضرورت رسیدگی مدیران سازمان بورس به این موضوع دستور مساعد صادر کنید.»
توقف نمادها مشکل اطلاعرسانی را حل نمیکند
مشکلاتی از قبیل توقف نمادهای گروه روی و عدم شفافسازی اطلاعات مربوط به شرکتها و سازمان بورس است و سهامداران جزء بیشترین آسیب را از این معضل متحمل میشوند.
محمدعلی شهیدی کاویانی، کارشناس بازار سهام با اشاره به توقف نماد شرکتهای باما، فرآوری مواد معدنی و ملی سرب و روی و دیگر نمادها اظهار داشت: اولین مشکل در عدم اطلاعرسانی و توقف پی در پی نمادها از جانب برخی مدیران و سهامداران عمده شرکتها است که به دلیل رانت اطلاعاتی قادرند هر نوع حرکتی را بر روی سهام انجام دهند.
وی ادامه داد: این گونه حرکتها و انحصار و احتکار کردن اطلاعات واقعی توسط برخی از مدیران شائبه زد و بند در معاملات سهام را تقویت میکند و این مساله به یک باور در نزد سهامداران جزء تبدیل شده است.
شهیدی کاویانی افزود: باید قبول کرد که تا زمانی که اینگونه مسائل وجود داشته باشد، همواره چنین معضلاتی بر روی سهام پربازده بورس حاکم خواهد بود.
این کارشناس مشکل دوم را عدم به کارگیری سازمان بورس از کارشناسان آگاه و کارآمد قلمداد کرد و گفت: کارشناسان سازمان بورس به دلیل عدم اطلاع و نداشتن آگاهی در مواجه با شرکتها، غیر حرفهای عمل میکنند و همواره اسیر پیچیدگیهای موجود میشوند.
وی گفت: مشاهده شده که کارشناسان بورس فریب شرکتها را میخورند، همین دلیل این نوع کارشناسان به جای زدودن شایعات، به شنیدههای بازار استناد میکنند.
وی در رابطه با مشکل دیگر سازمان بورس به عدم مجازات برخی از شرکتهای غیرشفاف اشاره کرد و گفت: اگر سازمان بورس به عنوان یکی از راههای موثر به طور جدی چند شرکت را مجازات کند، دیگر شاهد رانت اطلاعاتی نخواهیم بود.
کاویانی افزود: توقف نماد شرکت نمیتواند کارساز باشد و این اقدام تنها به ضرر و زیان سهامداران خرد و کمسرمایه منتهی میشود.
کاویانی در پاسخ به این سوال فارس که با این شرایط ورود شرکتهای مشمول اصل ۴۴ چگونه خواهد بود، پاسخ داد: با وضعیت اطلاعرسانی و شفاف سازی موجود نمیتوان به شفافیت اطلاعات این گونه شرکتها اعتماد کرد.
وی خاطر نشان کرد: تنها اطلاعات درست و واقعی میتواند در جلب اعتماد سرمایهگذاران نقش داشته باشد و در غیر این صورت نمیتوان به اجرای صحیح اصل ۴۴ چندان امیدوار بود.
کاویانی در خاتمه گفت: مشکل اطلاعرسانی غیرشفاف که از دو طرف شرکتها و سازمان بورس به وجود آمده، تنها با کمک هر دو گروه قابل حل خواهد بود و باید به این مشکل واقعبینانه و منصفانه نگاه کرد.
ارسال نظر