بررسی پرونده ۹۰ شرکت متقاضی ورورد به بورس
فارس - مدیر واحد پذیرش بورس اوراق بهادار گفت: هماکنون پرونده ۹۰ شرکت از جمله شرکتهای دولتی برای ورود به بورس مفتوح است و در مراحل مختلف پذیرش قرار دارند و به احتمال زیاد در نیمه دوم امسال شاهد حضور شرکتهای بزرگ دولتی و به خصوص فولادیها در بورس خواهیم بود. بهروز زارع مدیر پذیرش بورس اوراق بهادار در این رابطه گفت: چهار شرکت فولاد مبارکه، ذوب آهن، فولاد خوزستان و فولاد آذربایجان در سالهای گذشته درخواست ورود به بورس را ارائه کردهاند و با توجه به پذیرش مشروط در هیات پذیرش از بقیه شرکتها جلوترند و با احراز شرایط تکمیلی و اجرای شرایطی که از آنها خواسته شده است، میتوانند وارد بورس شوند.
زارع در ادامه خاطرنشان کرد: برخی از شرکتها مانند بانکها، بیمهها و شرکتهای کشتیرانی و هواپیمایی شرایط واگذاری را دارند و به طور مستقیم در فرمان مقام معظم رهبری آمده است که کدام بانکها باید واگذار شوند، اما تعدادی از شرکتهای تولیدی هم هستند که گنجانده شدن آنها در شرکتهای مشمول اصل ۴۴ قانون اساسی نیاز به بحث کارشناسی دارد و هیات عالی واگذاری برای تعیین تکلیف آنها مشغول بررسی است که نیاز به زمان دارد.
وی تصریح کرد: به جز بیمه ایران، بقیه بیمهها مانند بیمه دانا، بیمه آسیا و بیمه البرز باید به بخشخصوصی واگذار شوند و این موسسات نیازی به بررسی مشمول شدن یا نشدن اصل ۴۴ ندارند.
وی علت عرضه نشدن سهام این شرکتها را نداشتن مجوز قانونی ذکر کرد و افزود: خوشبختانه با ابلاغیه مقام معظم رهبری، مجوز قانونی برای واگذاری سهام این شرکتها صادر شده و با اخذ و بررسی مدارک و مستندات، برای ورود به بورس آماده میشوند. زارع یادآور شد: کمیته مشترکی بین سازمان بورس و سازمان خصوصیسازی تشکیل شده که با برگزاری جلسات هفتگی وضعیت دیگر شرکتهای دولتی و راهکارهای ورود آنها به بورس را بررسی میکند.
مدیر پذیرش اوراق بهادار با بیان این که از آغاز به کار بورس در سال ۱۳۴۷ تاکنون ۴۳۲ شرکت روی تابلو آمدهاند، سالهای ۸۲ و ۸۳ را سالهای رونق پذیرش شرکتها در بورس توصیف کرد و گفت: در این دو سال ۸۸ شرکت به شرکتهای بورسی افزوده شدند که علت آن رونق گرفتن معاملات در بورس، افول بخشهای دیگر سرمایهگذاری کشور و در نتیجه ورود حجم نقدینگی بسیار بالا به بورس بود و با توجه به پیشبینی رشد سریع اقتصادی، توسعه صنایع و سیاستگذاری حرکت به سمت اقتصاد خصوصی، باعث شد که تعداد شرکتهای متمایل به سرمایهگذاری، در این بازار افزایش یابد.
وی در تحلیل این موضوع خاطرنشان کرد: وقتی شرکتهای محدودی در بازاری کم عمق داریم و حجم زیادی از سرمایه وارد میشود، ناخودآگاه ورود این سرمایه منجر به افزایش قیمتها و حتی ایجاد حباب میشود، یکی از راهکارهای کنترل بازار در این وضعیت عرضه سهم جدید به جای افزایش قیمت سهمهای موجود است تا به اشتیاق و تقاضایی که در بازار وجود دارد، پاسخ مثبت داده شود.
زارع در پایان خاطر نشان کرد: تنبلی شرکتها در حرکت برای ورود به بورس و شرایط بازار دست به دست هم دادند و باعث شدند که در سال ۸۴ فقط شش شرکت را روی تابلو ببریم و از سال ۸۵ تاکنون شرکتی به عنوان شرکت پذیرفته شده در بورس نداشته باشیم.
ارسال نظر