در آستانه برگزاری دهمین دوره فاینکس تشریح شد
آخرین جزئیات از نمایشگاه بورس، بانک و بیمه
دنیای اقتصاد: دهمین دوره نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک و بیمه به عنوان بزرگترین رویداد مالی و سرمایهگذاری کشور، ۲۶ فروردین آغاز بهکار خواهد کرد و به مدت ۴ روز ادامه خواهد داشت. در همین راستا و بهمنظور تبیین اهداف برگزاری و بسترسازی برای بهرهبرداری از این رویداد، دیروز یک نشست خبری با حضور نایب رئیس هیاتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد. علی سعیدی در این نشست خبری با ارائه توضیحاتی به تشریح اهداف برگزاری نمایشگاه پرداخت و در ادامه به سوالات خبرنگاران در این باره پاسخ داد.
دنیای اقتصاد: دهمین دوره نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک و بیمه به عنوان بزرگترین رویداد مالی و سرمایهگذاری کشور، ۲۶ فروردین آغاز بهکار خواهد کرد و به مدت ۴ روز ادامه خواهد داشت. در همین راستا و بهمنظور تبیین اهداف برگزاری و بسترسازی برای بهرهبرداری از این رویداد، دیروز یک نشست خبری با حضور نایب رئیس هیاتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد. علی سعیدی در این نشست خبری با ارائه توضیحاتی به تشریح اهداف برگزاری نمایشگاه پرداخت و در ادامه به سوالات خبرنگاران در این باره پاسخ داد. در این جلسه همچنین آخرین جزئیات برگزاری این نمایشگاه تشریح شد.
عضو هیاتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در این جلسه گفت: در تمام بخشهای مالی کشور اعم از بازار پول، بیمه و بازار سرمایه کشور خدمات مختلف، متنوع و پیچیدهای عرضه میشود و دریافتکنندگان آنها باید به طور پیوسته از جزئیات آنها اطلاع پیدا کنند. این فرصت در مورد هر سه بازار در نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک و بیمه به خوبی فراهم است. علی سعیدی افزود: سازمان بورس طی یک دهه گذشته هر ساله این نمایشگاه را برگزار کرده است. هدف از برگزاری این نمایشگاه توسعه خدمات مالی و اشاعه فرهنگ استفاده از این خدمات در کشور است. وی افزود: در بحران سال ۲۰۰۸ در کنار عوامل ایجاد بحران، موضوع عدم توسعه دانش مالی بین مردم نیز از دیگر دلایل شکلگیری این بحران به شمار میرود. پس از این بحران، نهادهای خاصی برای توسعه نهادهای مالی و آشنایی مردم با این نهادها شکل گرفت. این موضوع اهمیت افزایش اطلاعات عمومی مردم در مورد خدمات مالی را نشان میدهد. از این رو یادگیری دانش مدیریت مالی و دریافت اطلاعات از نهادهای سرمایهگذاری در سطوح مختلف همواره ضروری است.
نایب رئیس هیاتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: افزایش رفاه اقتصادی از طریق ارائه خدمات مالی میتواند امر مطلوبی باشد. بر همین اساس خدمات بازار سرمایه از جمله انواع صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت یا نهادهای مالی مدیریتکننده ریسک بهمنظور آشنایی بهتر و دقیقتر مردم با مفهوم ریسک باید همواره به مردم معرفی شود. این موضوع باعث شده تا سازمان بورس خود را به کانونی در کنار خدمات بانک و بیمه در بازار مالی ایران تبدیل کند. بر همین اساس تلاش شده است فاینکس ۲۰۱۷ از حیث بازدیدکننده و عرضهکننده خدمات مالی به عموم مردم وضعیت مناسبی داشته باشد.
سعیدی با بیان اینکه دلیل برگزاری نمایشگاه بورس امسال در فروردین ماه، رفت و آمد و دسترسی و شرایط جوی مناسب برای عموم بازدیدکنندگان بوده است، افزود: در فاینکس ۲۰۱۷ به میزان ۳۵۱شرکت و نهاد مالی حضور دارند که در مساحتی بالغ بر ۱۴ هزار و ۱۵۶ مترمربع در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران حضور دارند. به گفته وی، از بین این شرکتکنندگان نهادهای اعتبارسنجی و خدمات مالی شامل ۱۴۲ شرکت و پس از آن ۳۸ شرکت سرمایهگذاری اصلیترین شرکتکنندگان در نمایشگاه امسال هستند، همچنین ۱۶ شرکت کارگزاری و ۵ شرکت تامین سرمایه در کنار ۱۵ شرکت بیمهای و ۱۰ بانک و موسسه اعتباری نیز در این نمایشگاه به معرفی خدمات خود خواهند پرداخت.
این مقام مسوول آشنایی مردم با نهادهای مختلف از جمله صندوقهای سرمایهگذاری گوناگون و همچنین رونمایی از کتاب تاریخچه بورس از سال ۱۹۶۷ تا ۲۰۱۶ میلادی، رونمایی از تمبر یادبود و همچنین خدمات فرهنگسازی برای کودکان و نوجوانان را از جمله دیگر خدمات ارائه شده در نمایشگاه امسال عنوان کرد و افزود: تریبون آزاداندیشی در این نمایشگاه که اغلب از سوی رسانهها مدیریت خواهد شد، در ایام برگزاری نمایشگاه همزمان با برگزاری پنلهای تخصصی بازار سرمایه به ارائه نقاط ضعف و قوت و راهکارهای مختلف خواهد پرداخت. وی افزود: بخش فینتک به عنوان یک رویداد نوظهور در دنیا، امسال در فاینکس ۲۰۱۷ به عنوان محفلی برای ارائه دستاوردهای این بخش با حضور ۱۰۰ شرکت دانشبنیان و صندوقهای جسورانه برپا خواهد شد. سعیدی افزود: در بازار سرمایه امروز آندسته از کارگزارهایی موفق هستند که با داشتن شعب مختلف با عموم مردم سر و کار داشته باشند. چنانچه یک نهاد مالی به چند مشتری خاص بسنده کند ریسک وابستگی برای آن ایجاد میشود، چرا که به محض رویگردانی این مشتریان، ریسکهای زیادی متوجه نهاد مالی میشود.
افزایش ارتباطات فعالان بورس در نمایشگاه فاینکس 2017
دهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه یا همان فاینکس ۲۰۱۷ فرصت مناسبی برای فعالان بورس و بازار سرمایه است تا بدون واسطه با هم گفتوگو کنند. علی نقوی، مدیرعامل مرکز مالی ایران با بیان مطلب فوق در آستانه برگزاری دهمین نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک و بیمه در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» گفت: توسعه بازار سرمایه به فرهنگسازی و افزایش سطح آگاهی جامعه نیاز دارد و نمایشگاه بورس، بانک و بیمه مسیر آن را هموار میکند. وی ادامه داد: برگزاری فاینکس این امکان را فراهم میکند تا مردم و مسوولان هر ساله با دستاوردهای جدید بازار سرمایه آشنا شوند.
نقوی با بیان اینکه در نمایشگاه امسال از دو محصول جدید حوزه IT رونمایی خواهد شد، گفت: در فاینکس ۲۰۱۷ از یک اپلیکیشن موبایل و یک وب سایت جدید اطلاعرسانی مالی رونمایی میشود و جزئیات آن در نشست خبری نمایشگاه اعلام میشود. وی در پایان عنوان کرد: از سوی سازمان بورس، برنامههای گستردهای برای دهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه از قبیل نشستهای تخصصی، بورس کاپ، دالان فرهنگسازی، تریبون آزاد مالی و برنامههای آموزشی و ترویجی پیشبینی و برنامهریزی شده است. دهمین نمایشگاه بینالمللی بورس و بانک و بیمه (فاینکس ۲۰۱۷) از ۲۶ تا ۲۹ فروردین ماه برگزار خواهد شد. به گفته وی، ریسک خدمات صنعت کارگزاری بر حسب اتفاق به میزان نفوذ در بازار سهام بستگی دارد. وی افزود: در حوزه برخی شاخصها از جمله استفاده از خدمات بانکی ایران در حالی همپای پیشرفتهترین کشورها است که آن دسته کشورهایی که درجه آزادی بیشتری در حوزه سرمایهگذاری دارند، تنها بین ۳۰ تا ۴۰ درصد از خدمات بانکها را استفاده میکنند. وی با بیان اینکه با توجه به موضوع آزادسازی سهام عدالت، سازمان بورس طی امسال با ایجاد میز سهام عدالت در غرفه خود پاسخگوی مردم خواهد بود، گفت: موضوع آزادسازی سهام عدالت نیاز به نحوه تصویب لایحه اصلاح آزادسازی سهام عدالت در آینده از سوی مجلس دارد. باید دید آیا بر اساس صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله یا براساس روش دیگری خواهد بود.
برنامههای سازمان بورس در فاینکس ۲۰۱۷
سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن اینکه متولی اصلی برگزاری نمایشگاه بورس، بانک و بیمه است، خود نیز در سالن ۳۵ نمایشگاه و به همراه سایر ارکان بازار سرمایه غرفه دارد. سازمان بورس، کار اصلی خود را اطلاعرسانی و پاسخگویی عنوان کرده است. به گزارش روابط عمومی سازمان بورس، مراجعان ابتدا با کارشناسان مرکز ارتباط بورس گفتوگو میکنند. چنانچه سوالات مراجعان جنبه عمومی داشته باشد، این کارشناسان پاسخ لازم را ارائه خواهند کرد و اگر سوالات در حوزه تخصصی باشند، به کارشناسان بخش مربوط به راهنمایی خواهند شد. در غرفه سازمان بورس کارشناسان مختلفی از بخشهای حقوقی، نظارت بر بورسها و ناشران نظارت بر نهادهای مالی، مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی و امور بینالملل سازمان حضور دارند که وظیفه پاسخگویی به سوالات فنی را برعهده دارند. همچنین در غرفه سازمان بورس و اوراق بهادار، بروشورهایی بهمنظور اطلاعرسانی و آشنایی با وظایف هر یک از بخشهای سازمان توزیع و از امکانات بصری نیز در قالب پخش کلیپها بهرهبرداری خواهد شد.
ارسال نظر