دبیر کل کانون نهادهای سرمایهگذاری مطرح کرد
کمک اوراق اختیار معامله به نقدشوندگی بازار
سنا: دبیر کل کانون نهادهای سرمایهگذاری، راهاندازی اوراق اختیار معامله سهام را اتفاقی بزرگ در بازار سرمایه کشور دانست که حوزه دانش را متحول خواهد کرد. سعید اسلامی بیدگلی با بیان اینکه کارشناسان و فعالان بازار همواره درخصوص کمبود ابزارهای مالی در بازار سرمایه به خصوص ابزارهای مرتبط با حوزه مدیریت ریسک گلایه داشتند، گفت: البته پستی و بلندیهایی هم بر سر راه آپشنها وجود دارد، ولی ما به این ابزار خوشبینیم و امیدواریم جزو ابزارهایی نباشد که در آینده به محاق برسد. وی افزود: در همه بازارهای سرمایه جهان، ابزارهایی هستند که طراحی میشوند اما لزوما موفق نیستند؛ لذا در بازار سرمایه کشور ما نیز چالشهایی در این خصوص به ویژه در حوزه دانش بازار سرمایه وجود دارد.
سنا: دبیر کل کانون نهادهای سرمایهگذاری، راهاندازی اوراق اختیار معامله سهام را اتفاقی بزرگ در بازار سرمایه کشور دانست که حوزه دانش را متحول خواهد کرد. سعید اسلامی بیدگلی با بیان اینکه کارشناسان و فعالان بازار همواره درخصوص کمبود ابزارهای مالی در بازار سرمایه به خصوص ابزارهای مرتبط با حوزه مدیریت ریسک گلایه داشتند، گفت: البته پستی و بلندیهایی هم بر سر راه آپشنها وجود دارد، ولی ما به این ابزار خوشبینیم و امیدواریم جزو ابزارهایی نباشد که در آینده به محاق برسد. وی افزود: در همه بازارهای سرمایه جهان، ابزارهایی هستند که طراحی میشوند اما لزوما موفق نیستند؛ لذا در بازار سرمایه کشور ما نیز چالشهایی در این خصوص به ویژه در حوزه دانش بازار سرمایه وجود دارد. علاوه بر این بروز برخی مشکلات اجرایی و نرمافزاری نیز محتمل است که در طول اجرا حل خواهد شد.
دبیرکل کانون نهادهای سرمایهگذاری با اشاره به تاریخچه آپشن در جهان گفت: اولین معاملات رسمی آپشن در ۱۹۷۴ در آمریکا در یک بورس اوراق بهادار ساختاریافته صورت گرفته است؛ یعنی الان ما چیزی حدود ۴۰ سال از آن موضوع عقب هستیم. اسلامی بیدگلی با بیان اینکه موضوعات مرتبط با مدیریت ریسک حتی در دانشگاهها هم به درستی تدریس نمیشود، افزود: هم اکنون تعداد افرادی که فهم درستی از این ابزار داشته باشند اندک است؛ اما با رونمایی از اوراق اختیار معامله سهام، این حوزه دچار تحول جدی خواهد شد و دانشجویان و فارغالتحصیلان ما نیز به لحاظ دانش و فهم در این حوزه وضعیت بهتری پیدا میکنند. وی ادامه داد: به هر حال بعد از مدتی این حوزه دارای «داده» میشود که میتوان روی آن تحقیقات انجام داد؛ همچنین به تدریج مشاهده خواهیم کرد که قیمت آپشن بر اثر چه اتفاقاتی رشد و تحت تاثیر چه اتفاقاتی کاهش پیدا میکند. اسلامی بیدگلی درخصوص معیارهایی که بورسها برای انتخاب شرکتها در این حوزه در نظر داشتهاند، گفت: از آنجا که بنا بوده در موضوع اوراق اختیار معامله سهام، چالشهای پیش رو به لحاظ دانشی کمتر باشد، طبیعتا شرکتهای بزرگتر که دارای اطلاعات بهتری بودهاند و تحلیلهای بیشتری هم روی آنها بوده و سرمایهگذاران نهادی بیشتری هم روی آنها کار میکنند، انتخاب شدهاند تا با چالشهای تئوریک و فنی کمتری مواجه شویم. دبیر کل کانون نهادهای سرمایهگذاری اضافه کرد: البته میشد گام اول در حوزه آپشنها را با ۲۰ شرکت آغاز کرد؛ چرا که تجربه میگوید گامهای بعدی، قدری کندتر برداشته میشود. اسلامی بیدگلی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا نخستین دوره از قرارداد اختیار معامله سهام، دوماهه در نظر گرفته شده است، توضیح داد: البته دوستانی که این ابزار را طراحی و اجرا کردهاند باید به این سوال پاسخ دهند، اما اساسا این دورههای دوماهه در دنیا نیز دورههای رایجی هستند؛ بنابراین من فکر میکنم که نگاه تئوریک قضیه احتمالا بنیان اصلی این اتفاق بوده است. از طرفی به لحاظ ادبیاتی میتوان گفت که این موضوع، تاثیرات فصلی را هم کاهش میدهد.
ارسال نظر