گروه بنگاه‌ها: دو صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان جدید از سوی گروه سرمایه‌گذاری مسکن در بازار سهام عرضه خواهد شد. به گزارش روابط عمومی شرکت گروه سرمایه‌گذاری مسکن، محمدرضا امینی، مدیرعامل این شرکت اعلام کرد: این مجموعه به‌عنوان بزرگ‌ترین انبوه‌ساز بازار سرمایه کشور، در راستای استفاده هر چه بیشتر از پتانسیل‌های بازار سهام به منظور تامین مالی پروژه‌ها، ایجاد صندوق‌‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان را در دستور کار قرار داده است. وی افزود: پس از تاسیس و اخذ مجوز فعالیت صندوق زمین و ساختمان مسکن شمال‌‌غرب در شهرک رشدیه تبریز، این شرکت درخواست اخذ مجوز صندوق زمین و ساختمان پردیس پارسیان را به سازمان بورس و اوراق بهادار ارائه کرده است که مراحل نهایی خود را طی می‌کند و امید است به زودی شاهد پذیره‌‌نویسی واحدهای سرمایه‌‌گذاری آن باشیم. وی افزود: همچنین صندوق دیگری که درخواست آن از سوی شرکت تامین سرمایه بانک مسکن به بورس ارائه شده است، صندوق سرمایه‌‌گذاری زمین و ساختمان مسکن نارون است که برای تامین مالی پروژه نارون اراک (متعلق به شرکت سرمایه‌‌گذاری مسکن الوند) طراحی شده است. وی با اشاره به عرضه اولیه شرکت الوند در روزهای گذشته در بازار سرمایه خاطر‌نشان کرد: استفاده از این صندوق گام مهمی در مسیر تحقق بودجه پیش‌بینی‌شده شرکت و کاهش هزینه‌های مالی آن است. همچنین اختلافاتی که در سایر روش‌های مشارکت در ساخت و ریسک توقف پروژه‌ها ناشی از این ریسک‌ها، در این روش وجود ندارد.

امینی در ادامه با بیان اینکه صندوق‌‌های زمین و ساختمان هم به سمت عرضه مسکن کمک کرده و هم در سمت تقاضا، سرمایه‌گذاری در این صنعت را با هر سرمایه‌‌ای ممکن می‌‌سازند، گفت: در پایان عمر صندوق، با فروش واحدهای ساختمانی پروژه، سرمایه‌گذاران از سود حاصله منتفع می‌شوند. وی معافیت مالیاتی صندوق‌‌ها را از مهم‌ترین مزایای این ابزار مالی دانست و اظهار کرد: بر اساس ماده ۷ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید، در راستای تسهیل اجرای سیاست‌‌های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی، تمامی درآمدهای صندوق‌‌های سرمایه‌‌گذاری و درآمدهای حاصل از نقل و انتقال این اوراق یا درآمدهای حاصل از صدور و ابطال آنها از پرداخت مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده معاف است. این موضوع در کنار شفافیت صندوق‌‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان، به تسهیل سرمایه‌‌گذاری در صنعت ساختمان منجر خواهد شد.

مدیرعامل ثمسکن تامین مالی به موقع پروژه‌‌ها را از جمله مزایای این صندوق‌‌ها برای صنعت انبوه‌‌سازی عنوان کرد و افزود: با استفاده از این روش تامین مالی، پروژه‌‌ها در موعد تعیین شده با کمترین انحراف زمانی تکمیل خواهند شد. وی خاطر‌نشان کرد: بنا بر گزارش‌ها و اطلاعات آماری منتشر شده، مسکن در حال خروج از رکود است و انتظار می‌‌رود حتی در سنوات آتی شاهد فزونی تقاضا بر عرضه درخصوص واحدهای مسکونی میان درآمدی باشیم، بنابراین برای تعریف پروژه‌‌های جدید، نیاز به تامین مالی است که یکی از روش‌‌های تامین مالی، صندوق‌‌های زمین و ساختمان است که به نوعی حلقه اتصال بازار سرمایه و صنعت ساختمان به شمار می‌رود. پروژه نارون اراک در زمینی به مساحت ۷.۵۸۴ مترمربع و در منطقه الهیه در قالب ۲ بلوک ۱۰ طبقه و در ۱۴۴ واحد مسکونی با زیربنای حدود ۲۰ هزار متر‌مربع برای استفاده اقشار متوسط و پایین‌تر از متوسط این شهر طراحی شده است.