کمبود نقدینگی بازار را قرمز پوش کرد
گروه بورس- همایون دارابی: بازار سهام تهران روز گذشته تحت تاثیر کمبود آشکار نقدینگی در بازار و همچنین عرضههای سنگین معاملهگران کوتاهمدت با ریزش قیمتها مواجه شد. در بازار دیروز معاملهگران پس از رشد ۵/ ۰ درصدی شاخص در روزهای یکشنبه و دوشنبه با عرضههای قابل ملاحظه مواجه شدند که نتیجه این امر افت قیمت اکثر نمادهای بازار بود. از دیدگاه کارشناسان کمبود نقدینگی و حضور معاملهگران کوتاهمدت موجب شده بازار از روند رشد پایدار باز مانده و هر رشدی به اصلاحی زودهنگام منجر شود. در این شرایط نگاه معاملهگران به مسائلی نظیر میزان نقدینگی فعال در بازار، وضعیت بازار جهانی و گزارشهای آتی شرکتها است جایی که این تحولات میتواند بر روند کلی بازار اثرگذار باشد.
گروه بورس- همایون دارابی: بازار سهام تهران روز گذشته تحت تاثیر کمبود آشکار نقدینگی در بازار و همچنین عرضههای سنگین معاملهگران کوتاهمدت با ریزش قیمتها مواجه شد.در بازار دیروز معاملهگران پس از رشد 5/ 0 درصدی شاخص در روزهای یکشنبه و دوشنبه با عرضههای قابل ملاحظه مواجه شدند که نتیجه این امر افت قیمت اکثر نمادهای بازار بود.از دیدگاه کارشناسان کمبود نقدینگی و حضور معاملهگران کوتاهمدت موجب شده بازار از روند رشد پایدار باز مانده و هر رشدی به اصلاحی زودهنگام منجر شود. در این شرایط نگاه معاملهگران به مسائلی نظیر میزان نقدینگی فعال در بازار، وضعیت بازار جهانی و گزارشهای آتی شرکتها است جایی که این تحولات میتواند بر روند کلی بازار اثرگذار باشد.در این شرایط دیروز شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات با کاهش 293 واحدی به رقم 78 هزار و 394 واحد رسید.در جریان معاملات دیروز، سه شرکت فولاد مبارکه، سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی و پالایش نفت تهران، بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند.در مقابل معاملات مثبت سه شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس، سایپا و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، بالاترین تاثیر مثبت را بر
نماگر این بازار بر جای گذاشتند. در بازار دیروز در شرکت سایپا مقاومت قابل ملاحظهای برای عدم افت قیمتی صورت گرفت.در نهایت «خساپا» موفق شد با معامله 110میلیون سهمی خود رشد 7/ 4 درصدی را تجربه کند. در این گروه معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از مذاکره با فرانسویها برای تولید خودرو در ایران خبر داد و گفت: حداقل ۴۰ درصد قطعات باید داخلیسازی شده و موتور خودرو هم، دارای استاندارد یورو ۶ باشد.در گروه نیروگاهی بازار سرمایه شرکت نیروگاه برق دماوند برنامه افزایش سرمایه هزار درصدی خود را اعلام کرد.این شرکت بعد از مصوبه 17 اسفند هیات مدیره، اقدام به ارسال گزارش حسابرس به سازمان بورس کرده تا در صورت تایید، سرمایه اسمی 46 میلیارد تومانی را از دو محل مطالبات سهامداران و آورده نقدی و سود انباشته به 506 میلیارد تومان برساند.در گروه مخابرات شرکت مخابرات ایران بعد از افزایش سرمایه ۳۱ درصدی، سود هر سهم سال مالی جاری با سرمایه جدید ۶ هزار میلیارد تومانی را اعلام کرد.در پی برگزاری دو مجمع فوق العاده و عادی بهطور فوقالعاده شرکت مخابرات در 24 فروردین، ضمن اصلاح اساسنامه و انتخاب اعضای هیاتمدیره، افزایش سرمایه 31 درصدی آن تصویب
شد.«اخابر» در حالی سود هر سهم سال مالی اسفند جاری را با سرمایه بیش از 4500هزار میلیارد تومانی 553 ریال پیشبینی کرده بود که این متغیر مهم را با سرمایه جدید و 6 هزار میلیارد تومانی اصلاح و 423 ریال اعلام کرد.
در گروه سیمانی دیروز در خبری نگرانکننده هیات دولت عراق واردات سیمان خارجی را به این کشور ممنوع اعلام کرد. کارشناسان پیشبینی میکنند که تصمیم غیرمنتظره دولت عراق مبنی بر ممنوعیت واردات سیمان، شرکتهای سیمان ایرانی را که از مهمترین شرکتهای تامین کننده سیمان عراق هستند، تحت تاثیر قرار دهد. پیشتر مدیر فروش شرکت سیمان «سامان غرب» به «ایرنا» گفته بود که حدود 50 کارخانه ایرانی سالانه بین 9 تا 10 میلیون تن سیمان به عراق صادر میکنند. دولت عراق در دو سال اخیر به منظور حمایت از تولید داخلی، تعرفه گمرگی بر سیمان ایرانی را از 2 به 10 دلار رسانده بود. دولت عراق پیشتر نیز تصمیمی مبنی بر ممنوعیت واردات سیمان اتخاذ کرده بود که بعد از پیگیری و مذاکرات کشورهای صادرکننده سیمان به عراق، این مصوبه بعد از یک هفته برداشته شد.
ارسال نظر