توجه ویژه فعالان فرابورس به پالایشگاهها
بیشترین حجم و ارزش معاملات روز گذشته به خرید و فروش ۷۰ میلیون و ۲۹۰ هزار سهم سرمایهگذاری مسکن تهران به ارزش ۱۳۴ میلیارد ریال اختصاص پیدا کرد و شرکتهای پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان، پالایش نفت تهران و لاوان پربینندهترین نمادهای دیروز بودند.
بیشترین حجم و ارزش معاملات روز گذشته به خرید و فروش ۷۰ میلیون و ۲۹۰ هزار سهم سرمایهگذاری مسکن تهران به ارزش ۱۳۴ میلیارد ریال اختصاص پیدا کرد و شرکتهای پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان، پالایش نفت تهران و لاوان پربینندهترین نمادهای دیروز بودند. این روزها گروه پالایشگاهی چه در بورس و چه در فرابورس از اهمیت ویژهای برخوردار شده است. چند روزی است که ارزش معاملات این گروهها افزایش یافته و نمادهای مختلف این گروه در زمره نمادهای پربیننده قرار میگیرند. حقیقت این است که برخی فعالان بازار پس از رشد کلیت بازار به لیدری خودروییها، معتقد هستند که به زودی نقدینگی هوشمند گروه دیگری را برای لیدری بازار انتخاب خواهد کرد. این دیدگاه باعث شده است که یک چشم بازار به تحرکات گروه پالایشگاهی باشد تا در صورت رشد قیمت، فعالان بازار از هم عقب نمانند. در واقع یکی از دلایل نوسانهای هیجانی روزهای گذشته در این گروه، همین موضوع است. این روزها هر خبر مثبت نه چندان تاثیرگذاری باعث شکلگیری صف برای خرید سهام پالایشگاهی میشود و در طرف دیگر هر خبر منفی باعث ریزش هیجانی قیمت میشود. چرا که به جرات میتوان گفت که غیرشفافترین صورتهای مالی این روزها به نمادهای پالایشگاهی تعلق دارد. به عبارت دیگر، از طرفی فعالان بازار از این میترسند که مبادا قیمت سهام پالایشگاهی جهش کند و از آن عقب بمانند و در طرف دیگر به دلیل وضع نامطلوب صورتهای مالی امکان ریزش قیمت را پس از رشد نسبی بالا میدانند.
نماد شرکتهای پالایش نفت تهران (شتران)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، نفت پاسارگاد (شپاس) و هلدینگ خاورمیانه (میدکو) بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند. بیشترین افزایش قیمت به سهام شرکتهای معادن مس تکنار، عمران و توسعه شاهد و گسترش تجارت و سرمایه ایرانیان اختصاص یافت و بیشترین افت قیمت نصیب شرکتهای سبحان دارو، بیمه نوین و مرجانکار شد. بازار اول شاهد خرید و فروش ۳۱۸ میلیون اوراق بهادار به ارزش ۸۶۰ میلیارد ریال بود و در بازار دوم ۱۰۷ میلیون اوراق بهادار به ارزش ۳۲۱ میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت.
همچنین بالاترین حجم و ارزش معاملات ETF مربوط به صندوق سرمایهگذاری اعتماد با معامله ۲ میلیون و ۸۱۰ هزار سهم به ارزش ۳۵ میلیارد ریال بود و پس از آن صندوق سرمایهگذاری گنجینه آینده روشن و اطلس بیشترین حجم معامله را داشتند. علاوه بر این، بیشترین حجم معاملات در اوراق با درآمد ثابت مربوط به داد و ستد ۵۲ هزار و ۷۷۰ ورقه اسناد خزانه اسلامی در نماد «اخزا۴» بود ضمن آنکه در مجموع، ۱۵۶ میلیارد ریال معامله در ۵ نماد اسناد خزانه اسلامی انجام شد.
ارسال نظر