تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن شمش آلومینیوم
وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای توسعه تجارت و روابط اقتصادی در دوره پساتحریم بسته پیشنهادی به مشاور اقتصادی اقتصادی رئیسجمهوری ارائه کرد که تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن شمش آلومینیوم و سرمایهگذاری ۲۰۰ میلیون دلاری برای تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن آلومینا باید آغاز شود. به گزارش اقتصادنیوز، این فرصتهای سرمایهگذاری که به امضای محمدرضا نعمتزاده رسیده در راستای توسعه تجارت و روابط اقتصادی در دوره پساتحریم در قالب یک بسته پیشنهادی به مشاور اقتصادی رئیسجمهور ارائه شده که بخشی از آنها برای حوزه فلزات و صنایع معدنی در نظر گرفته شده است.
وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای توسعه تجارت و روابط اقتصادی در دوره پساتحریم بسته پیشنهادی به مشاور اقتصادی اقتصادی رئیسجمهوری ارائه کرد که تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن شمش آلومینیوم و سرمایهگذاری ۲۰۰ میلیون دلاری برای تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن آلومینا باید آغاز شود. به گزارش اقتصادنیوز، این فرصتهای سرمایهگذاری که به امضای محمدرضا نعمتزاده رسیده در راستای توسعه تجارت و روابط اقتصادی در دوره پساتحریم در قالب یک بسته پیشنهادی به مشاور اقتصادی رئیسجمهور ارائه شده که بخشی از آنها برای حوزه فلزات و صنایع معدنی در نظر گرفته شده است. این در حالی است که حتی پیشنهاد شده در صورت عدم امکان تامین زیرساختهای پروژهها از سوی دولت، زمینه سرمایهگذاری برای ایجاد زیرساختهای مورد نیاز باید از سوی سرمایهگذار پیشنهاد شود. در این بسته پیشنهادی آمده است که تولید آلومینا از نفلین سینیت با ظرفیت سالانه ۲۰۰ هزار تن و با ۲۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری انجام شود که استانهای پیشنهادی برای استقرار کارخانه، آذربایجان شرقی و اردبیل است. بر این اساس عمده مواد اولیه آلومینا نفلین سینیت است که تامین مواد اولیه آن فقط باید از داخل کشور باشد. همچنین به لحاظ زیرساخت صرفا تامین آب و برق تضمین شده و وضعیت گاز آن مشخص نیست. این در حالی است که به لحاظ شبکه حملونقل تنها از راه ریل و جاده جابهجایی امکانپذیر است. نوع همکاری نیز در قالب سرمایهگذاری مشترک، تولید تحت لیسانس، تولید تحت برند و انتقال دانش فنی و توسعه واحدهای R&D در نظر گرفته شده است.
تولید سالانه 300 هزار تن شمش آلومینیوم
فرصت بعدی پیشنهاد شده در بسته ویژه وزارت صنعت تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن شمش آلومینیوم با سرمایهگذاری ۹۰۰ میلیون دلار است که برای احداث کارخانه استانهای آذربایجان شرقی، خوزستان، فارس، هرمزگان و خراسان شمالی در نظر گرفته شده است. براساس این گزارش، عمده مواد اولیه مصرفی شمش پودر آلومیناست که در این پروژه تامین آن از داخل و خارج کشور مجاز است. همچنین وضعیت تامین زیرساختها در زمینه آب، برق و گاز مشکلی ندارد و شبکه حمل و نقل آن صرفا جادهای و ریلی است. از آنجا که در این گزینه پیشنهادی توصیه شده که در صورت عدم امکان تامین زیرساختها توسط دولت، زمینه سرمایهگذاری برای ایجاد زیرساختهای مورد نیاز فراهم شود، سرمایهگذاری جهت احداث نیروگاه برق نیز عنوان شده است. نوع تکنولوژی تولید شمش آلومینیوم Reylond,VAW, SAMI, Hydro است و نوع همکاری در آن سرمایهگذاری مشترک، سرمایهگذاری صد در صد خارجی و انتقال دانش فنی و توسعه واحدهای R&D پیشنهاد شده است.
۱۰۰ هزار تن فویل آلومینیوم زیر ۹ میکرون
بر اساس اطلاعات به دست آمده از این بسته پیشنهادی، ساخت 100 هزار تن فویل آلومینیومی زیر 9 میکرون با سرمایهگذاری 190 میلیون دلار عنوان شده که محل استقرار کارخانهها استانهای آذربایجان شرقی، هرمزگان، زنجان، همدان، مرکزی و قزوین در نظر گرفته شده است. بر این اساس، شمش آلومینیوم (حاوی 99-92 درصد آلومینیوم) عمده مواد اولیه مصرفی این فویل آلومینیومی است که تامین آن فقط باید از داخل کشور باشد. تامین زیرساختهای این پروژه به لحاظ بهرهمندی از آب، برق و گاز تضمین شده و صرفا حمل و نقل آن جادهای است. با این حال نوع تکنولوژی آن مشخص نشده و نوع همکاری سرمایهگذاری مشترک و انتقال دانش فنی و توسعه واحدهای R&D است.
ارسال نظر