رئیس هیات عامل ایمیدرو خبر داد
افتتاح ۱۰ پروژه معدنی تا پایان ۹۴
ایسنا: رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) گفت: از سال گذشته ۴۱۲ میلیون دلار پروژه به بهرهبرداری رسیده و تا پایان امسال نیز ۱۰ پروژه افتتاح میشود که دو پروژه از هفت طرح معروف فولادی جزو آن است.
مهدی کرباسیان، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: تا پایان سال جاری نیز دو پروژه از هفت طرح معروف فولادی که مربوط به آهن اسفنجی میشود به بهرهبرداری میرسد و میتوان این نوید را به مردم داد که با همه مشکلات دولت نهایت تلاش خود را برای ایجاد اشتغال و توسعه انجام میدهد و امیدواریم با همت سیاستمداران کشور از تحریم ظالمانه خارج شویم و بتوانیم رشد داشته باشیم.
ایسنا: رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) گفت: از سال گذشته ۴۱۲ میلیون دلار پروژه به بهرهبرداری رسیده و تا پایان امسال نیز ۱۰ پروژه افتتاح میشود که دو پروژه از هفت طرح معروف فولادی جزو آن است.
مهدی کرباسیان، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: تا پایان سال جاری نیز دو پروژه از هفت طرح معروف فولادی که مربوط به آهن اسفنجی میشود به بهرهبرداری میرسد و میتوان این نوید را به مردم داد که با همه مشکلات دولت نهایت تلاش خود را برای ایجاد اشتغال و توسعه انجام میدهد و امیدواریم با همت سیاستمداران کشور از تحریم ظالمانه خارج شویم و بتوانیم رشد داشته باشیم.
ایجاد جذابیت در معدن با تسهیل مقررات
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه از طریق اصلاح و تسهیل مقررات میتوان در حوزه معدن برای جذب سرمایهگذار جذابیت ایجاد کرد، تصریح کرد: باید همگی این واقعیت را بپذیریم که با کمبود منابع برای سرمایهگذاری و توسعه مواجه هستیم. در حالی که کشور ما ظرفیت وسیعی دارد و هر چقدر سرمایهگذاری صورت گیرد باز هم ظرفیت برای سرمایهگذاری باقی است.
تشریح پروژههای ایمیدرو
وی با اشاره به کمبود سرمایهگذاری در حوزه معدن گفت: دو سال پیشتر ۱۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه جذب شده بود که توانستیم با ارائه راهکار در راستای جذب بخش خصوصی و تکمیل طرحهای نیمهتمام حجم سرمایهگذاری را افزایش دهیم و ۴۱۲ میلیون دلار پروژه را با وجود راکد بودن فضا به بهرهبرداری برسانیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به بهرهبرداری از معدن طلای زرشوران و سرمایهگذاری ۱۰ میلیون دلاری در آن اظهار کرد: در سال جاری ۱۰ پروژه برای افتتاح در حوزه ایمیدرو پیگیری میشود که تاکنون دو پروژه معدن پتاس خور و قطران زرند به نتیجه رسیده است. در معدن پتاس خور شورابههای دریاچه نمک به پتاس تبدیل میشود و براساس مصوبه هفته قبل کمیته سرمایهگذاری ایمیدرو، در واحد پاییندستی آن که ارزشافزوده بالایی نیز دارد، سرمایهگذاری خواهد شد.
بهرهبرداری از 7 طرح تا پایان سال
رئیس هیات عامل توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی افزود: معدن قطران زرند نیز هفته گذشته افتتاح شد و باید توجه کرد که از زغالسنگ میتوان ۱۸ نوع ماده شیمیایی و صنعتی ارزشمند تولید کرد. همچنین طی چند روز آینده ظرفیت اسکله صادرات و واردات فولاد با توسعه این بخش دو برابر خواهد شد. تا پایان سال نیز هفت طرح به ارزش ۳۷۰ میلیون دلار به بهرهبرداری میرسند.
کرباسیان با اعلام خبر بهرهبرداری دو پروژه گندله و کنسانتره در سال ۱۳۹۵ نیز گفت: دو پروژه در سنگان شامل طرح پنج میلیون تنی گندله و طرح ۵/ ۲ میلیون تنی تولید کنسانتره در سال آینده به بهرهبرداری میرسند. از سوی دیگر براساس تاکید معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، بوروکراسی در حوزه معدن بهصورت جدی کاهش پیدا خواهد کرد و قوانین تسهیل میشوند.
وی افزود: عقد برخی مجوزها از جمله مجوز سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی و مجوز سازمان محیط زیست جزو ضروریات است اما در کل بوروکراسی باید به حداقل برسد تا سرمایهگذاری در حوزه معدن به ویژه در معادن کوچک از جذابیت برخوردار باشد. کرباسیان همچنین با اشاره به نقش بخش خصوصی در تکمیل پروژهها و مشارکت این بخش اظهار کرد: معادن گلگهر ۵ و ۶، خمرود و طبس با کمک بخش خصوصی فعال شده و در چند سال آینده به بهرهبرداری میرسند. باید برای معدندارانی که معادن کوچک را در دست دارند ایجاد انگیزه کرد که خصوصیسازی یکی از این راهکارها محسوب میشود.
ایمیدرو صندوق بیمه معدن را پس گرفت
رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی(ایمیدرو) با اشاره به اینکه صندوق بیمه معدن در لیست واگذاریها قرار گرفته بود و تنها از سرمایه ۱۰ میلیارد تومانی برخوردار بود، خاطرنشان کرد: با تلاش بسیار توانستیم صندوق بیمه معدن را از لیست واگذاری خارج کنیم و آن را برگردانیم. همچنین سرمایه ۱۰ میلیارد تومانی آن را به ۶۸ میلیارد تومان رساندیم و درصددیم در مرحله بعد سرمایه این صندوق را به ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش دهیم.
کرباسیان اظهار کرد: با تسهیل قوانین میتوان سرمایهگذار به ویژه سرمایهگذارانی مانند ایرانیان مقیم خارج را جذب کرد و افزایش بهرهوری داشت. همچنین اجماع در تولید و رشد اقتصادی میتواند به توسعه بخش معدن کمک کند.
وی با اشاره به دیگر مزیتهای کشور از جمله سنگ آهن و گاز گفت: گاز در بخش فولاد و آلومینیوم از ارزش افزوده بسیار بالایی برخوردار میشود و حتی نسبت به پتروشیمی در برخی اقلام معدنی ارزش افزوده بیشتری خواهد داشت. در واقع ممزوج شدن گاز و سنگ آهن میتواند ارزش افزوده بسیار بالایی ایجاد کند.
رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) با اشاره به اینکه کشورهایی چون کره و ژاپن از مواد اولیه برخوردار نیستند اما جزو بزرگترین تولیدکنندگان صنایع معدنی محسوب میشوند، گفت: این کشورها با وجود کمبود سنگآهن و حتی انرژی میتوانند تولید داشته باشند لذا باید از ارزشهایی که داریم استفاده کنیم.
افت شدید قیمت سنگ آهن در بازارهای جهانی
کرباسیان با تاکید بر اینکه تا سال آینده توازن در بخش تولید کنسانتره و گندله برقرار و از خام فروشی سنگ آهن جلوگیری میشود، گفت: شاهد افت شدید قیمت سنگ آهن در بازارهای بینالمللی هستیم؛ به گونهای که نرخ این ماده معدنی از ۱۸۷ دلار در سال ۲۰۱۲ به حدود ۵۰ دلار به ازای هر تن رسیده است. همچنین قیمت آهن از هزار دلار به ۴۶۰ دلار و نرخ فروش آلومینیوم از ۱۶۰۰ دلار به ۱۵۰۰ دلار رسیده است.
وی با اشاره به اینکه کشور چین ۵۰ درصد بازار را در اکثر صنایع معدنی در دست دارد، گفت: رکود حاکم در دنیا بر چین نیز تاثیر گذاشته و این کشور با تلاش بسیار توانسته میزان رشد خود را از ۱۰ درصد به هفت درصد کاهش دهد لذا بر این اساس ارزش صادرات مواد معدنی مذکور به شدت افت پیدا کرده است.
رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی(ایمیدرو) در مورد چشمانداز صادرات مواد معدنی و قیمت آنها در بازارهای بینالمللی گفت: پیشبینی میشود رکود حاکم تا سال ۲۰۱۷ ادامه پیدا کند. این در حالی است که در سال ۲۰۰۸ گفته میشد تا سال ۲۰۱۱ رکود به پایان میرسد و بعد سال ۲۰۱۴ بهعنوان پایان رکود اقتصادی مطرح شد و اکنون سال ۲۰۱۷ عنوان شده است.
وی در پایان یادآور شد: در حال حاضر فقط آمریکا توانسته از رکود اقتصادی خارج شود اما برخی کشورهای اروپایی همچنان با مشکل مواجه هستند و چین نیز در شرایط مشابه قرار دارد.
ارسال نظر