مدیرعامل بورس کالا خبر داد
تلاش بورس کالا برای خروج شرکتها از رکود
حامد سلطانینژاد در گفتوگو با خبرگزاری فارس با بیان اینکه تامین مالی و نهادههای تولیدی اصلیترین برنامه بورس کالا در دوره جدید مدیریتی این بازار است، عنوان کرد: رکود حاکم بر فضای کسبوکار و انتظار اغلب فعالان بازار سرمایه برای رفع موانع تولید زمینهای را فراهم آورده که بورس کالا بهعنوان بازار متشکل و شفاف بتواند امکان تامین مالی ارزانقیمت را به پشتوانه نهادهای مالی فراهم کند.
حامد سلطانینژاد در گفتوگو با خبرگزاری فارس با بیان اینکه تامین مالی و نهادههای تولیدی اصلیترین برنامه بورس کالا در دوره جدید مدیریتی این بازار است، عنوان کرد: رکود حاکم بر فضای کسبوکار و انتظار اغلب فعالان بازار سرمایه برای رفع موانع تولید زمینهای را فراهم آورده که بورس کالا بهعنوان بازار متشکل و شفاف بتواند امکان تامین مالی ارزانقیمت را به پشتوانه نهادهای مالی فراهم کند. مدیرعامل بورس کالای ایران افزود: اغلب صنایع و واحدهای تولیدی به دلیل تولید مواد اولیه در حوزههای پاییندستی و از طرفی به دلیل معوق شدن بدهیهای بانکی و عدم تخصیص تسهیلات جدید با مشکل کمبود نقدینگی و راکد شدن جریان تولید مواجه شدهاند. بر این اساس بورس کالا به دنبال ایجاد زمینه و تسهیل تامین مالی و نهادههای مالی برای این بنگاهها به منظور راهکاری برای خروج از رکود است. وی بر این باور است که با تسهیل تامین مالی و به پشتوانه ضمانتها یا نهادهای که بنگاه اقتصادی میخواهد از بورس کالا خرید کند، واحدهای اقتصادی میتوانند از بانکها تسهیلات بانکی دریافت کنند. طوری که این نهادهها میتوانند در انبارهایی تحت نظارت بورس کالا ذخیره شوند و به تناسب آن گواهی سپرده صادر شود و در اختیار بانک برای تخصیص تسهیلات قرار گیرد.
سلطانینژاد با بیان اینکه حرکت تدریجی بنگاه اقتصادی به سمت تولید میتواند به ایفا شدن تعهدات بانکی آن بینجامد، گفت: در صورتی که این واحدهای تولیدی نتوانند به تعهدات بانکی خود عمل کنند، بانک میتواند از گواهی سپرده بانک برای وصول بدهیها بهره گرفته و با استفاده از آن منابع مالی خود را وصول کند. این مقام مسوول با بیان اینکه کالاهای در نظر گرفته شده برای صدور گواهی سپرده مجموعهای از کالاهای پرگردش و برخوردار از تقاضا خواهد بود، عنوان کرد: این کالاها نهادههای تولیدی بسیاری از شرکتهای پاییندستی و مصرفی شرکتها و واحدهای صنعتی خواهد بود و با عملیاتی شدن این ابزار بانکها نیز قادر خواهند بود، در صورت لزوم منابع مالی خود را وصول کنند. سلطانینژاد از برنامهریزی برای صدور ابزارهای معاملاتی بر موجودی انبار شرکتها نیز سخن گفت و افزود: در حال حاضر به دلیل سایه سنگین رکود حاکم بر صنایع اغلب شرکتها با سرریز شدن موجودی انبارهای خود مواجه شدهاند. براین اساس میتوان به پشتوانه کالاهای موجود در انبار و حتی موجودی انبار در گردش آنها اوراق بهاداری تحت نظارت بورس کالا منتشر کرد. وی افزود: در رینگ صادراتی بورس کالا نیز ارائه بستهای کاربردی در دستور کار قرار گرفته که بر اساس آن کارگزار بینالمللی در کنار بهرهبرداری از انبارهای بینالمللی و همچنین تامینکنندگان مالی فعال در نهادهای بینالمللی بازیگران اصلی آن هستند.
ارسال نظر