سال ٩٣ در بورس کالای ایران رقم خورد
رشد حجم معامله محصولات نفتی و پتروشیمی
مدیرعامل بورس کالای ایران گفت: حجم معامله محصولات نفتی و پتروشیمی در بورس کالا طی سال گذشته نسبت به سال پیش از آن ٨ درصد رشد یافت. مدیرعامل بورس کالای ایران در گفتوگو با خبرنگار «شانا» اظهار کرد: بورس کالای ایران در سال ١٣٩٣ سالی موفق را تجربه کرد و امروز در به تعادل رساندن بازارها در شرایط رو به رونق اقتصاد کشور، نقش مهمی ایفا میکند و با توجه به ابزارهای متنوع برای معامله، اکنون این بورس، محلی مطمئن برای فروشندگان و خریداران محسوب میشود. حسین پناهیان افزود: معاملات بورس کالا پارسال در تمام بخشها بهویژه در تالار محصولات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی با رونق همراه بود، بهطوری که شاهد رشد ٨ درصدی حجم و ٢درصدی ارزش معاملههای فرآوردههای نفتی و محصولات پتروشیمی نسبت به سال قبل از آن بودیم.
مدیرعامل بورس کالای ایران گفت: حجم معامله محصولات نفتی و پتروشیمی در بورس کالا طی سال گذشته نسبت به سال پیش از آن ٨ درصد رشد یافت. مدیرعامل بورس کالای ایران در گفتوگو با خبرنگار «شانا» اظهار کرد: بورس کالای ایران در سال ١٣٩٣ سالی موفق را تجربه کرد و امروز در به تعادل رساندن بازارها در شرایط رو به رونق اقتصاد کشور، نقش مهمی ایفا میکند و با توجه به ابزارهای متنوع برای معامله، اکنون این بورس، محلی مطمئن برای فروشندگان و خریداران محسوب میشود. حسین پناهیان افزود: معاملات بورس کالا پارسال در تمام بخشها بهویژه در تالار محصولات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی با رونق همراه بود، بهطوری که شاهد رشد ٨ درصدی حجم و ٢درصدی ارزش معاملههای فرآوردههای نفتی و محصولات پتروشیمی نسبت به سال قبل از آن بودیم. وی با بیان اینکه جمع کل حجم این بخش از معاملههای بورس کالای ایران به ١١ میلیون و ٤٤٩ هزار و۳۷۰ تن رسید، گفت: ارزش معاملات محصولات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی نیز در سال ٩٣ به حدود ٢٠٣ هزار میلیارد ریال رسید.
پناهیان ادامه داد: در بخش گازها و خوراکها، حجم معاملهها به ٣هزار و۹۹۰ تن به ارزش ٥٧ میلیارد و ٩٧٠ میلیون و ٤٨٠ هزار ریال رسید. مدیرعامل بورس کالای ایران با تاکید بر اینکه عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی در بورس کالای ایران طی سال ١٣٩٣ به تعادل رسیده و بازاری پویا و شفاف را سپری کردیم، افزود: در بخش مواد پلیمری معاملهگران، دو میلیون و ۱۷۵ هزار و ۵۴۴ تن محصول معامله کردند که ارزش این معاملهها بیش از ٨٧ هزار میلیارد ریال بود.
وی ادامه داد: در بخش مواد شیمیائی نیز بیش از یک میلیون تن محصول معامله شد و ارزش این معاملهها به حدود ١٩ هزار میلیارد ریال رسید. پناهیان اظهار کرد: در بخش عایقهای رطوبتی حدود ٢١ هزار و ۷۳۷ تن محصول مورد معامله قرار گرفت و ارزش آن نیز بیش از ٢٧٠ میلیارد ریال بود، همچنین در گروههای کالایی سلاپسواکس و نیز لوبکات و روغن شاهد افزایش حجم معاملهها و ارزش آنها نسبت به مدت مشابه سال ٩٢ بودیم.
مدیرعامل بورس کالای ایران با بیان اینکه در این بازه زمانی بیش از ٤میلیون و ۶۰۰ هزار تن قیر از مسیر بورس کالا روانه بازار داخلی و خارجی شد، گفت: ارزش این معاملهها بیش از ٥٨ هزار میلیارد ریال بود، همچنین تولیدکنندگان وکیومباتوم نیز حدود ۵/ ۲ میلیون تن محصول را در بورس کالا معامله کردند که ارزش معاملهها به حدود ٢٤ هزار میلیارد ریال رسید. وی افزود: معاملهگران در بورس کالا پارسال بیش از ٢٣٨ هزار تن گوگرد را به ارزش بیش از ٧٩٣میلیارد ریال معامله کردند و روغن نیز در بورس کالا به میزان ٥٦٠ تن و ارزش حدود ١٠ میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت.
پناهیان درباره فعالیتهای بورس کالا درسال ٩٤ گفت: بورس کالای ایران آیینه تمامنمای بخش واقعی و کالایی کشور است، از اینرو حجم معاملات بورس در درجه نخست به شرایط کلی اقتصادی کشور وابسته است و برای امسال بر اساس بودجه کشور، نرخ رشد ۵/ ۲ درصدی پیشبینی شده است. بنابراین درصورت تحقق این نرخ در بخشهای مولد کشور باید شاهد گسترش معاملات بورس کالا باشیم. وی در ادامه، تکمیل و ارتقای سامانه جامع معاملاتی (تککالایی، چندکالایی، صادراتی، منطقهای و فرعی)، توسعه داراییهای پایه قراردادهای آتی و راهاندازی معاملات اختیار معامله، استقرار سازو کار کارگزار محوری در معاملات قراردادهای آتی، بازنگری و سیستمی کردن فرآیندهای بورس کالای ایران و تهیه و تدوین فرآیند استعدادپروری در شرکت بورس کالای ایران را بهعنوان دیگر برنامههای بورس در سال ١٣٩٤ معرفی و اظهار کرد: اکنون بورس کالای ایران در مسیر رشد و تعالی خود قرار دارد و بر اساس سند جامع استراتژیک، آینده و جایگاه مناسبی برای آن در اقتصاد ملی قابل تصور است. به گزارش «شانا»، مصرفکنندگان واقعی امسال نیز همانند سال ٩٣ در بورس کالا درخواست خرید دارند و خروج واسطهها سبب شده تا معاملهها با شفافیت کامل انجام شود و افزون بربورس کالا، شرکت ملی صنایع پتروشیمی و دیگر نهادهای نظارتی نیز بر نحوه معاملهها نظارت دارند و بازار محصولات و بهطور مشخص بازار پتروشیمی کشور باثبات بوده و در آرامش بهسر میبرد.
کارشناسان اعتقاد دارند بورس کالا به دلیل ماهیت فعالیتهای خود و معاملههای شفاف و دقیق در توسعه اقتصادی کشور و خروج از رکود دارای اهمیتی ویژه است و بورس در به تعادل رساندن معاملهها در شرایط اقتصادی کنونی کشور نقشی مهم را ایفا میکند و با توجه به ابزارهای متنوع برای معامله اکنون بورس کالای ایران محلی مطمئن برای فروشندگان و خریداران بهشمار میرود.
ارسال نظر