کاهش روزشمار قیمت و حجم مبادلات فولاد در بازار آزاد و بورس کالا
رونق بازار آهن، شاید وقتی دیگر
حدیث موسوی: هفتههای معاملاتی بازار فولاد یکی پس از دیگری با کاهش چند درصدی قیمتها و حجم معاملات به پایان میرسد. در ادامه همین داستان دنبالهدار، هفته جاری نیز بدون مشاهده کمترین نشانهای مبنی بر بهبود بنیادین شرایط بازار، با ریزش قیمت برخی آهنآلات همراه شد. روز گذشته در پایان معاملات هفتگی فولاد در بازارهای رسمی و غیررسمی روند نوسان قیمتها نزولی بود. در این روز برخی نوردکاران بخش خصوصی تا حداکثر ۴۰ تومان در هر کیلو قیمت میلگرد تولیدی را کاهش دادند. دیگر تولیدکنندهها نیز در بازهای محدودتر اما با کاهش نرخ، تولیدات خود را به بازار غیررسمی عرضه کردند.
حدیث موسوی: هفتههای معاملاتی بازار فولاد یکی پس از دیگری با کاهش چند درصدی قیمتها و حجم معاملات به پایان میرسد. در ادامه همین داستان دنبالهدار، هفته جاری نیز بدون مشاهده کمترین نشانهای مبنی بر بهبود بنیادین شرایط بازار، با ریزش قیمت برخی آهنآلات همراه شد. روز گذشته در پایان معاملات هفتگی فولاد در بازارهای رسمی و غیررسمی روند نوسان قیمتها نزولی بود. در این روز برخی نوردکاران بخش خصوصی تا حداکثر ۴۰ تومان در هر کیلو قیمت میلگرد تولیدی را کاهش دادند. دیگر تولیدکنندهها نیز در بازهای محدودتر اما با کاهش نرخ، تولیدات خود را به بازار غیررسمی عرضه کردند. این روند نزولی البته در شرایطی رخ داد که چهارشنبه قیمت ورق، بدون نوسان محسوس و با ثبات همراه بود.
نمود واقعی وضعیت بسیار بد تولیدکنندههای فولاد از روند معاملات و شرایط عرضه محصولات فولادی در بورس کالا نیز به خوبی پیدا است؛ چرا که تنزل قیمتهای پایه و کاهش روزشمار حجم مبادلات فولاد در شرایطی که کم کم به خریدهای پایان سال نیز نزدیک میشویم به یکی از شاخصههای اصلی بازار رسمی فولاد بدل شده است. روز گذشته در حالی که در تالار صنعتی و معدنی بورس کالا تنوع عرضهها و تولیدکنندههای فولاد قابل توجه بود، اما شرایط عرضهای که برای برخی محصولات ارائه شده از روز سهشنبه اعلام شده بود و حجم معاملهای که روی این محصولات صورت گرفت، حکایت از عمق رکود در صنعت فولاد کشور داشت. میهمان ناخواندهای که دو سالی است امان تولیدکنندهها و عرضهکنندههای فولاد را گرفته و با کاهش بیش از پیش نقدینگی آنها منجر به کاهش حجم تولید و بعضا تعطیلی و توقف برخی واحدهای فولادی شده است.
به هر طریق روز گذشته فولاد خوزستان اولین عرضهکنندهای بود که ۳۰ هزار تن شمش را با قیمت ۱۴۰۵ تومان در قالب یک معامله سلف به تابلو آورد، اما محصول عرضه شده از سوی این شرکت مورد اقبال خریداران قرار نگرفت و به فروش نرفت. در پارت دوم از عرضهها ذوبآهن اصفهان شمش ۵sp را در ابعاد ۱۵۰ در ۱۵۰ با همان نرخ ۱۴۰۵ تومان به خریداران ارائه کرد که کل حجم عرضه شده مورد مبادله قرار گرفت، اما با شرایط معاملهای که این محصول داشت و همچنین امکان افزایش حجم عرضه از سوی ذوبآهن این احتمال از قبل داده میشد که تقاضای بیشتری برای شمش ذوبی در تابلوی معاملات درج شود که چنین نشد. در حالی که مدتها است فولاد خوزستان شمش را در قالب السی سه ماهه با سود ماهانه ۵/۲ درصد به خریداران ارائه میکند، اما ذوبآهن روز گذشته امکان بازپرداخت وجه این کالا را تا ۶ ماه پس از تاریخ معامله با سود ماهانه ۵/۱ درصد اعلام کرد، کمااینکه فروشهایی در قالب ۳ هزار تن را نیز برای خریداران خُرد در نظر گرفت که تمامی این موارد کافی بود تا تقاضاهای بیشتری را راهی تابلو معاملات کند، اما از آنجا که بر عمق رکود در بازار فولاد افزوده میشود، سرنوشت معاملات مواد اولیه در بورس کالا نیز در حال تبدیل شدن به سرنوشت دادوستد مقاطع که در حال کاهش است بوده و روزهای بسیار کم رونقی را تجربه میکند.
یکی از کارگزاران بورس کالا در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» با بیان اینکه در سال جدید با افزایش رقم مالیات بر ارزش افزوده و در نتیجه رشد قیمت محصولات فولادی مورد مبادله در بورس کالا روبهرو خواهیم بود گفت: با آنکه خریدار شمش ذوبی اگر ترغیب به معامله شمش میشد این امکان برای وی فراهم بود تا صرفنظر از رشد قیمت این محصول در سال جدید همان رقم ۱۴۰۵ تومان را برای شمش پرداخت کند، اما کاهش قابل ملاحظه حجم تولید کارخانههای ذوب و نورد منجر به این شده تا روز به روز با عقبنشینی بیشتر خریداران از بورس کالا برای خرید شمش روبهرو شویم. روز گذشته ذوبآهن اصفهان محصولات دیگری را نیز به تابلوی معاملات آورد که از آن جمله میتوان به سبد میلگرد گرید A۳ در سایزهای ۱۲ تا ۲۲ با قیمت ۱۶۰۰ تومان، سبد تیرآهن شاخه ۳۰ با قیمت پایه ۱۷۰۰ تومان و سبد میلگرد و تیرآهن با بهای ۱۸۱۰ تومان اشاره کرد.
به گفته یکی از کارگزاران ۱۱۰۰ تن سبد میلگرد و تیرآهن و ۴۴۰ تن سبد ناودانی و تیرآهن مخلوط ذوبی روز گذشته برای یک پروژه مورد مبادله قرار گرفته است. چهارشنبه همچنین شرکتهای فولاد آلیاژی ایران و تولیدی فولاد سپید فراب کویر با عرضه نقدی و سلف سبد میلگرد در مبادلات تالار صنعتی حضور یافتند که یا محصول تولیدی آنها به فروش نرفت یا نزدیک به حجم عرضه مورد مبادله قرار گرفت.
ارسال نظر