سرانه مصرف فولاد کشورحدود ۲۳۵ کیلوگرم
معاون وزیر و رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: در اقتصادهای توسعه یافته، سرانه مصرف فولاد به ۵۰۰ کیلوگرم میرسد، اما در ایران در حال حاضر این رقم حدود ۲۳۵ کیلوگرم است. به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مهدی کرباسیان با بیان این مطلب اظهار کرد: یکی از شاخصههای توسعهیافتگی را در دنیا، میزان تولید و مصرف محصولات متالورژی و از جمله فولاد میدانند. در حال حاضر، سرانه مصرف فولاد برای هر نفر در کشور بهطور میانگین حدود ۲۳۵ کیلوگرم است. این در حالی است که میانگین مصرف متوسط این محصول در اقتصادهای پیشرفته، بیش از ۵۰۰ کیلوگرم است.
معاون وزیر و رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: در اقتصادهای توسعه یافته، سرانه مصرف فولاد به ۵۰۰ کیلوگرم میرسد، اما در ایران در حال حاضر این رقم حدود ۲۳۵ کیلوگرم است. به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مهدی کرباسیان با بیان این مطلب اظهار کرد: یکی از شاخصههای توسعهیافتگی را در دنیا، میزان تولید و مصرف محصولات متالورژی و از جمله فولاد میدانند. در حال حاضر، سرانه مصرف فولاد برای هر نفر در کشور بهطور میانگین حدود ۲۳۵ کیلوگرم است. این در حالی است که میانگین مصرف متوسط این محصول در اقتصادهای پیشرفته، بیش از ۵۰۰ کیلوگرم است. وی افزود: برای رسیدن به چنین جایگاهی، نیازمند افزایش سرمایهگذاری در این حوزه، افزایش بهرهوری، ارتقای علم و رفتن به سمت تحقیق و پژوهش کاربردی هستیم؛ همان گونه که کشورهای توسعه یافته در زمینه تحقیق و پژوهش سرمایهگذاری خوبی میکنند و از نظر قانونگذاری نیز حمایتهای لازم را به عمل میآورند.
رئیس هیات عامل ایمیدرو نهادینه نشدن «اقتصاد دانش بنیان» را از جمله موانع توسعه در کشور برشمرد و تصریح کرد: بخش معدن از ذخایر غنی برخوردار است و بیتردید برای رشد بهرهوری و ارزشآفرینی مناسب از این منابع خدادادی، باید بستر توسعه علم و دانش در این حوزه - که مبنی بر افزایش ارتباط بین دانشگاه و صنعت و نیز گسترش تعامل بین بخش خصوصی و دولت است- فراهم شود. از دیگر اقدامات مورد نیاز، فرهنگسازی بین کارآفرینان و صنعتگران برای افزایش سرمایهگذاری است.
وی خاطرنشان کرد: در این میان، نقش انجمنهای علمی، مهندسی و اقتصادی اهمیت زیادی مییابد و این تشکلها باید به لحاظ کاربردی فعالتر شوند.
پیشبینی رشد ۶ درصدی برای بخش معدن و صنایع معدنی
از سوی دیگر معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتوگو با خبرگزاری مهر از پیشبینی رشد ۶ درصدی برای معدن و صنایع معدنی خبر داد و گفت: در حوزه معدن رشد یک درصدی و در حوزه مجموعه معدن و صنایع معدنی رشد ۶ درصدی در نیمه دوم سال پیشبینی شده است.
مهدی کرباسیان با بیان اینکه برای نیمه دوم سال جاری رشد
۶ درصدی برای بخش معدن و صنایع معدنی پیشبینی شده، گفت: رشد بخش معدن به تنهایی یک درصد پیشبینی شده است.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت افزود: پیشبینی ما این است که با توجه به سرعت اجرا و بهرهبرداری از پروژههای معدن و صنایع معدنی رشد این بخش در سالهای آتی از جهش چشمگیری برخوردار باشد. وی تصریح کرد: با توجه به عنایت دولت و فضای خوبی که در اقتصاد کشور حاکم شده، تصور ما این است که بخش معدن و صنایع معدنی رونق گیرد.
به گفته کرباسیان، البته امسال رشد بخش معدن و صنایع معدنی جهشی نخواهد بود، اما پیشبینی ما این است که سال آتی با سرعت گرفتن پروژهها رشد جهشی را شاهد باشیم.
به اعتقاد وی، سرمایهگذاری تنها راه رسیدن به جهش در رشدهای بخش معدن و صنایع معدنی است که البته مدیریت را نیز نباید نادیده گرفت.
ارسال نظر