نگاهی به بازار آتی در اولین هفته پس از ماه رمضان
بهناز بدایی معاملهگر آتی کارگزاری سینا بازار آتی در اولین هفته پس از پایان ماه مبارک رمضان چندان مورد استقبال فعالان بازار قرار نگرفت. البته حجم معاملات نسبت به هفته ماقبل بیش از ۷۰ درصد افزایش داشت ولی با احتساب تعطیلات عید فطر نمیتوان گفت که شاهد رشد چشمگیری در حجم معاملات بودیم. نوسانات بازار آتی در روزهای آغازین هفته اندک بود که دلیل آن ثبات نسبی در بازار دلار است. با آغاز به کار بازارهای جهانی در روز دوشنبه حجم معاملات و میزان نوسانات تا حدی افزایش یافت. روز سهشنبه به دنبال کاهش قیمت جهانی طلا، شاهد سقوط قیمتها در سررسیدهای آتی بودیم، به طوری که سررسید دی ماه به کف قیمتی جدیدی رسید.
بهناز بدایی معاملهگر آتی کارگزاری سینا بازار آتی در اولین هفته پس از پایان ماه مبارک رمضان چندان مورد استقبال فعالان بازار قرار نگرفت. البته حجم معاملات نسبت به هفته ماقبل بیش از ۷۰ درصد افزایش داشت ولی با احتساب تعطیلات عید فطر نمیتوان گفت که شاهد رشد چشمگیری در حجم معاملات بودیم. نوسانات بازار آتی در روزهای آغازین هفته اندک بود که دلیل آن ثبات نسبی در بازار دلار است. با آغاز به کار بازارهای جهانی در روز دوشنبه حجم معاملات و میزان نوسانات تا حدی افزایش یافت. روز سهشنبه به دنبال کاهش قیمت جهانی طلا، شاهد سقوط قیمتها در سررسیدهای آتی بودیم، به طوری که سررسید دی ماه به کف قیمتی جدیدی رسید. کف قیمت به دلیل ریسک بالا موقعیت مناسبی برای فروش نیست، در نتیجه منطقی است در این حالت خریداران وارد بازار شوند و قیمتها حتی در صورت عدم تغییر روند اصلی، تا حدی کاهش قبل را اصلاح کنند.در میان نوسانات روزهای گذشته نیز صبح روز چهارشنبه از کمنوسانترین روزهای بازار آتی بود، به طوریکه تا حدود ساعت ۱۳:۰۰ این روز حجم معاملات در کلیه سررسیدها به کمتر از ۶۰۰ قرارداد رسید. این مساله در حالی است که بعدازظهر چهارشنبه با شروع به کار بازار آمریکا و نوسانات قیمت جهانی طلا، پرهیجانترین لحظات هفته برای بازار آتی رقم خورد. به دنبال افزایش قیمت جهانی طلا در روز چهارشنبه، طی یک ساعت، قیمت آتی سکه طلا در دورترین سررسید حدود ۵ هزار تومان افزایش یافت. ساعت ۱۷:۰۰ این روز نیز شاخص تراز تجاری آمریکا اعلام شد که با وجود مطلوبیت و بهبود این شاخص نسبت به قبل، قیمت اونس طلا مسیر صعود را در پیش گرفت. عوامل ژئوپلیتیک دلیل اصلی افزایش چشمگیر قیمت طلا در انتهای هفته گذشته است. در این میان شدت گرفتن تنشها میان روسیه و اوکراین، نگرانی در مورد تاثیرگذاری این تنشها بر کاهش رشد اقتصاد جهانی، نگرانی از افزایش تحریمهای اروپا و آمریکا علیه روسیه نیز از جمله مهمترین عوامل در افزایش تقاضا برای طلا به شمار میروند که موجب شدهاند تقاضا برای این فلز زرد بهعنوان مامن سرمایهگذاری بیش از گذشته افزایش یابد.
با توجه به موارد یادشده در کنار نوسان قیمت طلا همچنین آرام شدن تنشها در غزه و امید به بهبود ناآرامیها در اوکراین شاید بتوان منتظر کاهش نسبی قیمت طلا بود. با توجه به احتمال رونق بازارهای کالایی و نفت خام همچنین رونق بازارهای سهام در حوزههای آسیا و اقیانوسیه شاید بتوان دورنمای طلا را به عنوان ابزاری برای کاهش پتانسیل تضعیف ارزش داراییها اندکی ضعیفتر فرض کرد. روزهای آینده و مخابره اخبار جدیدی از وضعیت اقتصادی جهان با محوریت آسیای جنوب شرقی میتواند کلید حل بسیاری از سوالات باشد.
ارسال نظر