کاهش قیمتها به مواد اولیه رسید
حدیث موسوی: رکودی که این روزها گریبان برخی صنایع مهم کشور از جمله فولاد را گرفته است، با در تنگنا قرار دادن سمت تولید تصویری نامعلوم از آینده را در برابر فعالان این حوزه ترسیم کرده به طوری که بهرغم تلاشهای دولت یازدهم برای خروج از رکود و پدیدار شدن نشانههای رونق در اقتصاد ایران، این مشکل همچنان واحدهای تولیدی را به دلیل کاهش شدید نقدینگی تحت تاثیر قرار دادهاست و رنج میدهد. در حوزه فولاد نزدیک به دو ماه از زمانی که معاملات احتیاطی و انباری انواع محصولات فولادی و به تبع آن قیمتها، روند فزایندهای تا پیش از اجرای رسمی فاز دوم هدفمندی یارانهها در پیش گرفته بود، میگذرد. هرچند التهاب آن دوره که از حدود یک ماه مانده به بهار ۹۳ آغاز شد، گذرا بود، اما روند ضعیف دادوستدها و مسیر کاهنده قیمتها که بلافاصله پس از اعلام نهایی قیمت سوخت در اوایل اردیبهشتماه به وجود آمد، تاکنون ادامه داشته و معلوم نیست این شرایط چه زمانی رنگ رونق و بهبود به خود خواهد دید.
بهرغم آنکه اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها منجر به افزایش هزینههای تولید و بهتبع آن افزایش قیمت تمامشده محصول نهایی شده است، اما نبود مشتری و رکود شرایطی را در بازار فولاد ایجاد کرده که قیمت برخی محصولات فولادی با طی کردن مسیری کاهنده حتی تولید این محصولات را وارد فاز ضرر کرده و نقدینگی واحدهای تولیدکننده را به شدت تحت فشار قرار داده است. البته تا هفته گذشته این روند نزولی تنها در حوزه محصولات نهایی فولاد دیده میشد به طوری که میانگین قیمتها در بازار فولاد را به حدود اواسط بهمن ماه سال ۹۲ رساند و در بورس کالا نیز فولادسازان را وادار کرد از نرخهای پایهای که در زمان التهاب قیمتها (پیش از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها) اتخاذ کرده بودند، عقبنشینی کنند، اما با ادامه فشارها بر کاهش قیمت محصولات نهایی فولاد، لزوم کاهش قیمت مواد اولیه نیز برای تعادل بخشیدن به فاصله قیمتی مناسب میان مواد اولیه و محصول نهایی بیش از پیش پررنگ شد.
به این ترتیب ذوبآهن اصفهان که در غیاب فولاد خوزستان چند هفتهای بود شمش را با قیمت ۱۶۱۰ تومان به تابلو معاملات تالار صنعتی میآورد و هربار با بیرغبتی خریداران روبهرو میشد، سرانجام روز گذشته قیمت پایه این محصول را ۱۵۴۱ تومان اعلام کرد تا به این ترتیب به دلیل محدود بودن تقاضای مقاطع، کاهش قیمت شمش نیز بازار فولاد را پیشاز ماه رمضان بیش از پیش سردتر کند.
روز گذشته ۶۴ هزار تن شمش ۱۵۴۱ تومانی ذوبآهن به تابلو معاملات آمد که نسبت به آخرین عرضه این محصول در بورس کالا ۶۹ تومان کاهش نرخ داشت. این محصول تا پایان زمان معاملات در حجم ۴۶ هزار تن خریداری شد. آنطور که برخی کارگزاران میگویند، احتمالا فولاد خوزستان نیز در این هفته عرضه شمش را با قیمتی پایینتر از عرضه قبلی این شرکت در دستور کار خود خواهد داشت که با شرایط فروش نقدی- اعتباری آن در قالب بازپرداخت ۹۰ روزه، در حالی که واحدهای تولیدی از کمبود و ضعف نقدینگی رنج میبرند خرید ارزندهای برای آنها به شمار خواهد رفت.
ارسال نظر