در حالی حدود ۲ هفته از برگزاری جلسه معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت با مجتمع‌های پتروشیمی برای تامین نیاز واحدهای تولیدی از طریق بورس کالا می‌گذرد که نشست دیگری در این وزارتخانه با حضور اعضای انجمن ملی صنایع پلاستیک و پلیمر ایران درباره عدم تناسب در میزان عرضه و تقاضای برخی محصولات برگزار خواهد شد. به گزارش خبرگزاری فارس، سیزدهم خرداد ماه جلسه‌ای میان محسن صالحی نیا، معاون امور صنایع وزیر صنعت، مدیران شرکت‌های پتروشیمی و نمایندگان واحدهای تولیدی برگزار شد که نتیجه این نشست افزایش عرضه مواد اولیه در بورس کالای ایران عنوان شد.

البته در طول دو هفته اخیر عرضه برخی مواد پتروشیمی در گریدهای مختلف کمی رشد داشته اما به میزان وعده مجتمع‌های پتروشیمی نبوده و از تالار بورس کالا خبر می‌رسد که همچنان حجم تقاضای واحدهای تولیدی چند برابر میزان عرضه‌ است.

اما عدم همخوانی حجم عرضه مواد پتروشیمی به نسبت تقاضای موجود در بورس، موجب شده انجمن ملی صنایع پلاستیک و پلیمر ایران پس از دریافت شکایات فراوان از اعضای خود به دلیل عدم دریافت به موقع مواد اولیه مورد نیاز صنایع پلاستیک و پلیمر، هفته گذشته نامه‌ای را با عنوان «بحران در بازار محصولات پتروشیمی» خطاب به محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت ارسال کند که عصر شنبه ۳۱ خرداد، قائم‌مقام و معاون بازرگانی داخلی وزیر صنعت در پاسخ به این نامه، از انجمن ملی صنایع پلاستیک و پلیمر ایران دعوت کرد تا در نشستی معضلات موجود در تامین نیاز واحدهای تولیدی بررسی شود.

مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در نامه انجمن ملی صنایع پلاستیک و پلیمر ایران، شامل کاهش شدید عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا است، به طوریکه در این نامه آمده است: در روند عرضه برخی گریدهای مواد پتروشیمی شاهد کاهش شدید ۵۰ درصدی به‌خصوص در ۲ ماهه اول سال ۹۳ نسبت به مدت مشابه سال ۹۲ بوده‌ایم.

ضمن اینکه عدم تداوم عرضه در اکثر گریدهای مورد نیاز باعث افزایش بی رویه قیمت این مواد در بازار شده و قیمت تمام شده محصولات پلاستیکی و پلیمری را بالا برده و دچار بی‌ثباتی شدیدی شده است.

در بند دیگری از این نامه آمده است: براساس سیاستی که شرکت‌های پتروشیمی در ابتدای سال جاری اتخاذ کرده‌اند، عدم عرضه همزمان توسط شرکت‌های پتروشیمی، ایجاد سیستم قطره چکانی در عرضه مواد و نیز عدم تناسب گرید عرضه‌ها با نیاز و تقاضاها به‌خصوص در اکثر گریدهای PP،PE، پلی‌استایرن و PVC باعث عدم تامین نیاز و در مواردی منجر به تعطیلی کارخانه‌ها شده است.