پلی‌اتیلن‌ها در بازار داخلی شرایط با ثباتی ندارند. برخی از انواع پر مصرف آنها با افزایش قیمت و برخی دیگر با نوسان و کاهش جذابیت روبه‌رو شده‌اند. به نظر می‌رسد هنوز هم عرضه‌ها در بورس کالا جوابگوی تقاضای داخلی نیست و نیاز به عرضه‌های بیشتر بالاخص برای انواع پرکاربرد و جذاب بیشتر حس می‌شود. به نظر می‌رسد در بین پلی‌اتیلن‌ها انواع سبک فیلم و سنگین اکستروژن و پلی‌اتیلن ترفتالات بطری بیشترین جذابیت را در بورس کالای ایران داشته باشند. هم اکنون بازار ثبات لازم را نداشته و عرضه‌های این هفته بورس کالا می‌تواند شرایط عمومی بازار را بیش از پیش روشن کند. روز گذشته امروز در بازار داخلی با نوساناتی روبه‌رو بودیم تا جایی که استعلام قیمت بسیار صورت گرفت، اما ارائه قیمت با چندین ساعت تاخیر انجام می‌شد. در ابتدای روز به تبع افزایش نسبی قیمت دلار انتظار افزایش قیمت‌ها وجود داشت، ولی به نسبت جو روانی افزایشی، شاهد صعود قدرتمند قیمت‌ها نبودیم ولی نوساناتی در بازار ثبت شد. هم‌اکنون برآیند قیمت‌ها در بازار داخلی به نسبت قیمت تمام شده خرید از بورس کالا نزدیک به ۱۰۰۰ تومان بیشتر است. با توجه به شرایط عمومی عرضه‌ها بالاخص روزهای پایانی هفته به عنوان مهم‌ترین‌ زمان برای عرضه محصولات پتروشیمی‌، باید منتظر بود تا شاید به کمک عرضه در بورس بازار داخلی نیز ثبات پیدا کند.

شنیده‌ها حاکی از آن است که برخی از پتروشیمی‌ها بعضی محموله‌های فروخته شده را با تاخیر تحویل می‌دهند که در کنار افزایش قیمت دلار، پتانسیلی برای افزایش قیمت‌ها است. با توجه به قیمت‌های بالای فعلی تقاضا کاهش یافته و البته در کنار حجم محموله‌های موجود در بازار، شرایط عمومی عرضه و تقاضا به گونه‌ای نیست که انتظار جهش قیمت‌ها را دربر داشته باشد. در هفته گذشته به‌صورت نسبی قیمت‌ها اندکی کاهش پیدا کرد که این را می‌توان دلیلی بر شرایط سخت تقاضای داخلی دانست. به عنوان مثال، قیمت‌ها در روز شنبه به نسبت پایان هفته گذشته نوسان چشمگیری نداشت. هم‌اکنون انواع پت، سبک فیلم و گریدهای ۰۰۷۵، ۰۲۰، ۲۱۰۲ و ۰۱۹۰ بیشترین جذابیت را داشته و برای انواع سنگین اکستروژن گرید X۳ با توجه بیشتری روبه‌رو است که کماکان نیاز به افزایش عرضه‌ها را در بورس یادآوری می‌کند.

در بازار روز شنبه قیمت‌ها ثبات خاصی نداشت و هر فروشنده به تبع شرایط خود قیمت مورد نظرش را پیشنهاد می‌کرد. با توجه به ضعف نسبی بازار، معامله در حجم‌های بالا بسیار جذاب به نظر می‌رسید تا جایی که قیمت‌های کمتری را برای محموله‌های بزرگ پیشنهاد می‌کردند. به عنوان مثال برای معاملات بزرگ گرید ۰۰۷۵ سبک فیلم بین ۵۶۷۰ تا ۵۷۵۰ تومان در هر کیلوگرم پیشنهاد شد که حتی ۵۶۰۰ تومان نیز به گوش می‌رسید. گرید ۰۲۰ هم بین ۵۷۰۰ تا ۵۷۵۰ تومان پیشنهاد شد تا جایی که قیمت۵۶۱۰ تا ۵۸۰۰ تومان نیز شنیده شد.

گرید ۲۱۰۲ نیز بین ۵۲۴۰ تا ۵۳۲۰ تومان پیشنهاد شد که پیشنهاد ۵۲۰۰ تومان نیز وجود داشت. گرید ۰۱۹۰ نیز ۵۲۶۰ تومان قیمت‌گذاری شد، ولی بسیاری از فروشندگان عنوان کردند که این گرید را در اختیار ندارند. برای انواع سنگین اکستروژن گرید X۳ نزدیک به ۵۷۷۰ تومان و گرید X۵ نیز ۵۳۳۰ تومان پیشنهاد شد. متاسفانه نمی‌توان به تمامی قیمت‌های ارائه شده خوش بین و امیدوار بود زیرا شرایط بازار به گونه‌ای پیچیده شده که برخی فروشندگان گاهی از عرضه کالا به دلیل مشکلات تامین مواد خودداری می‌کنند. در شرایط فعلی عدم تحویل می‌تواند بازار را خطرناک جلوه دهد. در بورس کالای ایران در روز شنبه نزدیک به ۳۱۶۴ تن انواع پلی‌اتیلن‌ها مورد معامله قرار گرفت. این در حالی است که حجم تقاضا در این مدت ۷۵۰۶ تن بوده است که یک روز آرام را در بورس نشان می‌دهد. مهم‌ترین اتفاق در خصوص پلی‌اتیلن‌ها معامله ۵۰۰ تن پلی‌اتیلن ترفتالات بطری در بورس بود که تقاضا از این نوع کالا برابر با ۴۷۱۰ تن بود که از افزایش جذابیت این نوع پلی‌اتیلن حکایت می‌کند. هم‌اکنون زمان تقاضای فصلی این قبیل مواد اولیه است. در این روز تقاضا برای وکیوم باتوم ۵۱۱۹۰ تن بود در حالی که حجم معامله این کالا تنها ۶۰۰۰ تن به ثبت رسید. به نظر می‌رسد این شرایط نوسانی ادامه دار باشد زیرا با فرض تحویل به موقع، هنوز حجم عرضه‌ها در بورس کالا جوابگوی نیاز داخلی نیست و نیاز به افزایش حجم عرضه باز هم حس می‌شود. با توجه به افزایش جذابیت برخی گریدهای پلی‌اتیلن سبک فیلم و انواع دیگر آن ممکن است باز هم بازار نوسانات پیش‌بینی‌ نشده‌ای را تجربه کند. افزایش عرضه‌ها در بورس و تحویل به موقع آنها تنها راه‌حل خروج از بحران فعلی است. تفاوت قیمت ۱۰۰۰ تومانی بین بازار و بورس به هیچ عنوان پسندیده نیست که شاید نیاز به مداخله دولت را بیش از پیش هویدا کند.