عبور اونس طلا از سطح مقاومتی ۱۳۱۰ دلاری موجب شد
تشدید افزایش قیمت سکههای آتی
گروه بورس کالا - طیبه شهبازی: بهای جهانی طلا پس از یک روز نوسان در کانال ۱۲۰۰ دلاری، روز گذشته دوباره شاهد معاملات بینالمللی خود در محدوده بالای ۱۳۰۰ دلار بود. در این روز و تا میانه معاملات جهانی، قیمت فلز زرد به ۱۳۱۵ دلار در هر اونس هم رسید؛ این بالاترین قیمت برای طلا از ۲۱ مارس تا روز گذشته بود. به همین ترتیب با صعود تدریجی و محسوس دلار طی روز گذشته در کنار تحرکات مثبت اونس طلا، به میزان قابل توجهی بر بهای سکه در بازارهای نقدی و آتی افزوده شد. در ابتدای معاملات روز گذشته در بازار آزاد، بهای دلار حدود ۳۰۵۷ تومان بود، اما با گذشت زمان بر قیمت این ارز مهم افزوده شد تا جایی که تا حوالی بعدازظهر دیروز بهای دلار قیمتهای بالای ۳۰۷۸ تومان را امتحان میکرد، یعنی بیش از ۲۰ تومان افزایش نسبت به آخرین بهای روز دوشنبه.
گروه بورس کالا - طیبه شهبازی: بهای جهانی طلا پس از یک روز نوسان در کانال 1200 دلاری، روز گذشته دوباره شاهد معاملات بینالمللی خود در محدوده بالای 1300 دلار بود. در این روز و تا میانه معاملات جهانی، قیمت فلز زرد به 1315 دلار در هر اونس هم رسید؛ این بالاترین قیمت برای طلا از 21 مارس تا روز گذشته بود. به همین ترتیب با صعود تدریجی و محسوس دلار طی روز گذشته در کنار تحرکات مثبت اونس طلا، به میزان قابل توجهی بر بهای سکه در بازارهای نقدی و آتی افزوده شد.
در ابتدای معاملات روز گذشته در بازار آزاد، بهای دلار حدود ۳۰۵۷ تومان بود، اما با گذشت زمان بر قیمت این ارز مهم افزوده شد تا جایی که تا حوالی بعدازظهر دیروز بهای دلار قیمتهای بالای ۳۰۷۸ تومان را امتحان میکرد، یعنی بیش از ۲۰ تومان افزایش نسبت به آخرین بهای روز دوشنبه. دقیقا یک ماه پیش در چنین روزی (۱۹ اسفند) دلار برای آخرین بار در محدوده ۳۰۷۰ تومان خرید و فروش شده بود و با وجود افزایش قیمت در نوروز امسال، نتوانسته بود از مرز ۳۰۶۵ تومان عبور کند.
به همین ترتیب دیروز در بازار نقدی سکه هم شاهد روند صعودی قیمتها بودیم. تا میانه معاملات روز سهشنبه بر قیمت سکههای تمام بهار آزادی ۱۶ هزار تومان افزوده شد؛ که البته با توجه به روند بازارها انتظار افزایش بیشتر قیمت همچنان وجود داشت. بازار قراردادهای آتی سکه، اما در چنین شرایطی بهطور طبیعی شاهد صعود شدیدتر قیمت سررسیدهای خود بود. در ساعات ابتدایی معاملات روز گذشته، بر قیمت سررسیدهای نزدیک تا دور آتی به ترتیب ۱۱ تا ۱۴ هزار تومان نسبت به قیمت تسویه روز دوشنبه افزوده شد، اما صعود قیمتی این سکهها در همین حد باقی نماند و با تداوم دادوستدها در آتی سکه، شاهد افزایش بهای سررسیدهای دور این بازار تا نزدیکی ۵۰ هزار تومان (بیش از چهار درصد افزایش) هم بودیم.
اما آنچه بهای جهانی طلا را در دومین روز معاملاتی خود طی این هفته در مسیر صعودی قرار داد، افت شاخص سهام در بازارهای بینالمللی بود که دوشنبه شب اتفاق افتاد و بار دیگر موحب افزایش تقاضا برای خرید طلا در بازارهای بینالمللی شد.
گذشتن بهای اونس طلا از ۱۳۱۰ دلار در حالی بود که تازهترین تحلیلهای تکنیکال نشان میداد طلا به زودی سطح ۱۳۱۰ دلاری را امتحان خواهد کرد. این پیشبینیها نشان میداد که قیمت جهانی طلا در شرایط کنونی در سطح مقاومتی ۱۳۰۲ تا ۱۳۰۴ دلاری تثبیت خواهد شد و احتمال رسیدن به سطح ۱۳۱۰ دلاری نیز در آینده نزدیک وجود دارد؛ اما این اتفاق زودتر از زمان پیش بینی شده به وقوع پیوست و طلا روز گذشته تا ۱۳۱۵ دلار - تا ساعت ۱۶:۰۰ به وقت تهران - صعود کرد.
قیمت طلا ۱۷ مارس به بیش از ۱۳۹۱ دلار رسیده بود، ولی تحت تاثیر اظهارات رئیس فدرال رزرو آمریکا در خصوص احتمال افزایش نرخ بهره بیش از ۱۰۰ دلار کاهش یافت و به کمتر از ۱۳۰۰ دلار رسید. به باور این گروه از تحلیلگران با عبور طلا از سطح مقاومتی ۱۳۱۰ دلاری، احتمال رسیدن به ۱۳۲۱ دلار نیز افزایش خواهد یافت. از سوی دیگر بر همین اساس اگر سطح حمایتی ۱۳۰۰ دلاری شکسته شود، قیمت طلا به زودی به کمتر از ۱۲۹۳ دلار خواهد رسید.
نکته دیگر اینکه برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند میانگین قیمت جهانی طلا در سه ماه دوم امسال، به کمتر از ۱۲۵۰ دلار خواهد رسید و روند قیمت این فلز در سه ماه آینده نزولی خواهد بود. به باور این گروه از نظر تاریخی سه ماه دوم هر سال دوره کاهش قیمت طلا است. حتی در شرایط اوج قیمت در بازار نیز سه ماه دوم هر سال شاهد افت قیمت این فلز گرانبها بوده است.
بر اساس این پیشبینی، قیمت طلا در ماههای آوریل، ژوئن و مه با کاهش نسبی روبهرو میشود. این در حالی است که بهای فلز زرد در ماه مارس تا ۱۳۹۱ دلار در هر اونس نیز افزایش یافت.
این همه در شرایطی است که برخی تحلیلگران سیاسی معتقدند تنش دیپلماتیک بین آمریکا و روسیه وارد مرحله خطرناکی شده است و آن را بدترین بحران بعد از جنگ جهانی دوم در جهان میدانند و از احتمال رویارویی نظامی شرق و غرب ابراز نگرانی میکنند. بحران اوکراین یکی از مهمترین پارامترهایی بود که در ماه پایانی سال ۹۲ توانست با تاثیرگذاری بر بازارهای جهانی طلا، بازار داخلی سکه را نیز ملتهب کند. از سوی دیگر سومین دور مذاکرات ایران و ۱+۵ پیرامون بررسی عناصر گام نهایی برنامه اقدام مشترک در مقر سازمان ملل روز گذشته در وین آغاز شد. به گفته وزیر امورخارجه کشورمان، ادامه مذاکرات برای دستیابی به توافق نهایی مشکل است. به هر ترتیب نتایج این شاخصهای مهم داخلی و خارجی تاثیر مستقیمی بر روند آینده بازارها خواهد داشت.
پیرامون بازار آتی سکه آنچه روز گذشته شاهد بودیم، تداوم اختلاف قیمتی ناهمگون میان سررسیدهای این بازار بود به طوری که این سررسیدها دوبه دو به ترتیب حدود ۴۰، ۵۰ و ۹۰ هزار تومان اختلاف بها داشتند. از طرفی تفاوت قیمت نزدیکترین سررسید آتی با قیمت سکه نقدی دیروز به بیش از ۳۰ هزار تومان میرسید که با بالا رفتن تدریجی بهای سکه در بازار نقدی، از شدت این اختلاف تاحدودی کاسته شد. سکههای نیم و ربع هم دیروز تا ۹۰۰۰ تومان صعود کردند. همچنین تعداد موقعیتهای باز برای سررسید آبان کماکان بیش از سایر سررسیدها بود و روز گذشته هم بیش از ۴۵۰ موقعیت جدید برای این سررسید جذاب باز شد.
شدت گرفتن روند صعودی بازارهای ارز و سکه روز گذشته در حالی بود که شاخص بورس تهران پس از طی کردن حرکت نزولی از ابتدای سال تاکنون، دیروز با رشد ۳۹۹ واحدی، به کانال ۷۷ هزار و ۸۱۸ واحدی وارد شد.
ارسال نظر