براساس تصمیم جدید دولت، صادرات شمش و محصولات فولادی بدون محدودیت میزان و نوع محصول تا پایان خرداد‌ماه سال آینده آزاد شده که این کار به‌منظور حمایت از تولیدکنندگان و با توجه به مصرف داخلی اتخاذ شده است. در این میان با توجه به حضور فولادسازان بزرگ کشور در معاملات داخلی بورس کالای ایران، به نظر می‌رسد که صادرات محصولات فولادی از کانال بورس نیز می‌تواند آغازی برای صادرات هدفمند و شفاف فولاد باشد.

رسول خلیفه‌سلطان، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در این باره در گفت‌و گو با «ایسنا» اظهار کرد: بازار فولاد چند ماهی است که در شرایط رکود و کاهش تقاضا به سر می‌برد و این بهترین فرصت برای صادرات شمش و محصولات فولادی به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه ما همیشه به دنبال ایجاد فرصت صادراتی بوده‌ایم، افزود: با توجه به ظرفیت تولید فولاد در کشورمان، ما باید زودتر به فکر صادرات محصولات فولادی می‌افتادیم که به نظر می‌رسد در سال‌های آینده با افزایش حجم تولید، شاهد صادرات مطلوب فولاد به بازارهای جهانی باشیم.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد اظهارکرد: اینکه در سال‌های گذشته جلوی صادرات فولاد گرفته می‌شد، به دلیل آن بود که ما سالانه بین ۱۰ تا ۱۱ میلیون تن به واردات نیاز داشتیم، اما اکنون با افزایش قدرت تولید و کاهش تقاضا چیزی حدود ۲ تا ۳ میلیون تن کمبود داریم که این حجم نیز به زودی از طریق کارخانه‌های داخلی تامین می‌شود.

خلیفه‌سلطان با بیان اینکه بورس کالا بستری مناسب برای صادرات محصولات فولادی است، گفت: بورس کالا با توجه به تجربه معاملات داخلی فولاد و صادرات محصولات مختلف می‌تواند ابتکار عمل را در دست بگیرد و نقش بسزایی در صادرات محصولات فولادی داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه احتمالا فولادسازان نیز از طریق این بازار شفاف اقدام به صادرات خواهند کرد، افزود: البته نمی‌توان همه تولیدکنندگان را الزام کرد که از طریق بورس صادرات داشته باشند، اما به نظر می‌رسد که بورس با توجه به سازوکار مناسبش، می‌تواند سهم خوبی را در صادرات فولاد ایفا کند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد تصریح کرد: با توجه به اینکه در بورس قیمت‌ها به صورت رقابتی کشف می‌شود، قیمت فولاد ایران با نرخ‌های واقعی به بازارهای جهانی عرضه می‌شود و از این جهت نیز بورس بستری مناسب برای صادرات است.