بهرغم انتشار خبرهای مثبت اخیر از وضعیت اقتصاد جهان
چرا قیمت مس همچنان در حال کاهش است؟
جهانسهم_ دوشنبه و سه شنبه قیمت مس با بیش از یک درصد کاهش به مرز ۶۹۰۰ دلار در هر تن رسیده است. قیمت این فلز مهم و اساسی که معیاری از وضعیت اقتصاد جهان است، طی هفتههای اخیر سیر نزولی داشته اما دلیل کاهش قیمتها در روز سه شنبه انتشار خبر منفی از بخش ساخت و ساز آمریکا بود. در ادامه ضمن بررسی وضعیت بازار مس، به مهمترین عوامل موثر بر بازار این ماده خام میپردازیم. در حقیقت بخش مسکن از مصرفکنندگان عمده مس است و کند شدن روند رونق این بخش تاثیری بزرگ بر بازار فلز سرخ خواهد داشت. با انتشار خبر پایین باقی ماندن شاخص اعتماد بین فعالان بخش ساخت مسکن آمریکا در ماه جاری میلادی، قیمت مس افول کرده است.
جهانسهم_ دوشنبه و سه شنبه قیمت مس با بیش از یک درصد کاهش به مرز ۶۹۰۰ دلار در هر تن رسیده است. قیمت این فلز مهم و اساسی که معیاری از وضعیت اقتصاد جهان است، طی هفتههای اخیر سیر نزولی داشته اما دلیل کاهش قیمتها در روز سه شنبه انتشار خبر منفی از بخش ساخت و ساز آمریکا بود. در ادامه ضمن بررسی وضعیت بازار مس، به مهمترین عوامل موثر بر بازار این ماده خام میپردازیم. در حقیقت بخش مسکن از مصرفکنندگان عمده مس است و کند شدن روند رونق این بخش تاثیری بزرگ بر بازار فلز سرخ خواهد داشت. با انتشار خبر پایین باقی ماندن شاخص اعتماد بین فعالان بخش ساخت مسکن آمریکا در ماه جاری میلادی، قیمت مس افول کرده است. واقعیت این است که بازار مس و دیگر فلزات اساسی نگران تقاضا برای این مواد خام است. هر سال در جهان حدود ۲۰ میلیون تن مس مصرف میشود.
در هفته منتهی به ۱۲ نوامبر یعنی دو هفته پیش، تحلیلگران در صندوقهای سرمایهگذاری و معاملهگران برای نخستین بار در دو ماه گذشته به دیدگاهی منفی درباره افق بازار مس رسیدند زیرا هیچ شاخص بنیادی که از رشد قیمت فلز سرخ حمایت کند وجود ندارد.
نکته نگرانکننده این است که کاهش قیمت مس در حالی رخ داده که از یک سو پیشبینی تداوم یافتن اجرای سیاستهای انبساطی امیدهای جدید برای رشد تقاضا را برای مس پدید آورده و از سوی دیگر گزارش وزارت بازرگانی و وزارت کار آمریکا نشان داده در سه ماهه سوم سال جاری میلادی رشد اقتصاد این کشور ۲/۸ درصد یعنی بسیار بالاتر از انتظار اقتصاددانها بوده است و کارفرماها در بخش غیرکشاورزی در ماه اکتبر ۲۰۴ هزار فرصت شغلی ایجاد کردهاند که این میزان نیز بسیار بالاتر از رقم پیشبینی شده از سوی کارشناسان بوده است.
به نظر میرسد ضعف بازار مس حاصل دو عامل اصلی است: حرکت دولت چین به سمت جلوگیری از تشکیل حباب در بخش ساخت و ساز و نیز پیشبینی تشکیل مازاد عرضه نسبت به تقاضا در بازار مس در نیمه نخست سال آینده میلادی. اگرچه رقم پیشبینی شده برای مازاد عرضه، نسبت به میزان مصرف سالانه مس بسیار اندک است اما رشد عرضه تاثیر منفی روانی بر بازار مس گذاشته است. پیشبینی شده میزان مازاد عرضه نسبت به تقاضا حدود ۳۰۰ هزار تن باشد. در این میان کاهش مداوم ذخیره مس در انبارهای تحت بررسی بورس فلزات لندن و نیز امید به تداوم یافتن اجرای برنامههای انبساطی بانک مرکزی آمریکا دو عاملی هستند که از کاهش شدید قیمت فلز سرخ جلوگیری کردهاند. هم اکنون ذخیره مس در این انبارها به ۴۴۸۹۵۰ تن رسیده است.
در زیر نمودار تغییرات قیمت مس در یک ماه اخیر نشان داده شده است:
ارسال نظر