روزهای خطرناک برای طلا
گروه بورس کالا - معمولا زمانی که سرمایهگذاران بینالمللی طلا در انتظار سخنرانی یا انتشار آمار مهمی از اوضاع اقتصادی آمریکا بودند، معاملات اونس طلا از همان آغاز داد و ستدهای خود در بازار نیویورک با نوسانات فراوانی روبهرو میشد. همین پیشبینی برای روز گذشته نیز وجود داشت، اما بهرغم اینکه قرار بود آمار خردهفروشی آمریکا اعلام شود و سرمایهگذاران در انتظار انتشار صورت جلسه نشست تعیین خط مشی آخر فصل فدرال رزرو برای روشن شدن زمان تعدیل سیاست محرک اقتصادی فدرال رزرو بودند، قیمت طلا در معاملات این روز برای چندین ساعت پیاپی، شاهد نوسان چندانی نبود.
گروه بورس کالا - معمولا زمانی که سرمایهگذاران بینالمللی طلا در انتظار سخنرانی یا انتشار آمار مهمی از اوضاع اقتصادی آمریکا بودند، معاملات اونس طلا از همان آغاز داد و ستدهای خود در بازار نیویورک با نوسانات فراوانی روبهرو میشد.
همین پیشبینی برای روز گذشته نیز وجود داشت، اما بهرغم اینکه قرار بود آمار خردهفروشی آمریکا اعلام شود و سرمایهگذاران در انتظار انتشار صورت جلسه نشست تعیین خط مشی آخر فصل فدرال رزرو برای روشن شدن زمان تعدیل سیاست محرک اقتصادی فدرال رزرو بودند، قیمت طلا در معاملات این روز برای چندین ساعت پیاپی، شاهد نوسان چندانی نبود. همچنین با وجود اینکه برنانکه رییس فعلی بانک مرکزی آمریکا از ثابت ماندن نرخ سود سپردههای بانکی به میزان ۲۵/۰ درصد خبر داد و اعلام کرد که اجرای سیاست تعدیل پولی فعلا تداوم خواهد داشت، اونس طلا برخلاف انتظارات، افزایش قیمت نگرفت.
اما به تدریج با گذشت زمان بر شدت ریزش اونس طلا افزوده شد (تا لحظه تنظیم این گزارش در کمترین میزان به ۱۲۶۲ دلار نیز رسید یعنی ریزش ۱۵ دلاری نسبت به بیشترین بهای این روز). تا جایی که تغییرات بهای طلا در این روز در محدوده ۱۲۶۲ تا ۱۲۷۷ دلار بود که برای مدت طولانی بیشتر در مرز ۱۲۷۲ دلار حرکت میکرد. به باور برخی تحلیلگران بازار طلا، این فلز مهم در حال حاضر در یک مسیر پیشبینی نشده قرار دارد و در حال تلاش برای یافتن عاملی برای افزایش یا کاهش قیمت است. در همین حال، انتشار آمار فرصتهای شغلی ایجاد شده در بخش غیرکشاورزی آمریکا که در اوایل دسامبر اعلام خواهد شد نیز میتواند تا حدودی به بازار طلا جهت دهد.
برخی کارشناسان بازار طلا که برای هفته جاری انتظار افزایش بهای طلا را داشتند، حال از تداوم روند کاهشی میگویند و بر این باورند که قیمت جهانی طلا در روزهای آینده زیر فشار ناشی از افزایش شاخص سهام در بازارهای مالی بینالمللی خواهد بود. از سوی دیگر تازهترین گزارش شورای جهانی طلا نیز افت چشمگیر تقاضای طلا در بازار هند (بزرگترین خریدار طلا) را تایید کرده است.
با این وجود برخی تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که قیمت طلا برای کوتاه مدت تحت تاثیر تصمیمات فدرال رزرو است تا پارامترها و شاخصهای مهم دیگر. به اعتقاد این کارشناسان عاملی که مانع از کاهش بیشتر قیمت طلا در شرایط کنونی شده افزایش تقاضا در بازار چین است.
اونس طلا از لحاظ زمانی نیز در تنگنا قرار دارد. معمولا ماههای ژانویه و دسامبر برای طلا ماههای خوبی نیستند و در این زمان صندوقهای سرمایهگذاری، اقدام به فروش طلای خود میکنند. سال گذشته در چنین زمانی، شاهد آغاز سقوط اونس طلا به میزان ۴۰۰ تا ۵۰۰ دلار بودیم. همچنین اگر قرار باشد سیاست خرید اوراق قرضه کاهش پیدا کرده یا قطع شود، پیشبینی میشود این اتفاق از ژانویه یا فوریه آغاز شود. با توجه به تمام این عوامل، برخی کارشناسان دوران خطرناکی را برای طلا پیشبینی میکنند و از احتمال یک موج ریزشی شدید دیگر تا دو سه ماه آینده برای طلا سخن میگویند.
ارسال نظر