صادرات اسلب خام فروشی است
گروه بنگاهها- زهرامسافر: از آنجاکه اسلب بهعنوان ماده اولیه برای نوردیها محسوب میشود، مسوولان خام فروشی آن را باید متوقف کنند،درحالیکه طی سالهای اخیر تاکنون، نوردیها خواستارتوقف صادرات سنگ آهن از کشور بودند؛ این امر تاکنون محقق نشده و حتی صادرات اسلب بهعنوان ماده اولیه مورد نیاز شرکتهای نوردی به آن اضافه شده است. این درحالی است که این واحدها برای تولید محصول نهایی خود با مشکلات زیادی مواجهند. رضا شهرستانی، عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در این خصوص گفت: هفته گذشته شرکتهای فولاد خوزستان و هرمزگان اسلب تولیدی خود را در بورس عرضه نکردند که علت آن را ارائه مجوز صادرات به این شرکتها برشمردند.
گروه بنگاهها- زهرامسافر: از آنجاکه اسلب بهعنوان ماده اولیه برای نوردیها محسوب میشود، مسوولان خام فروشی آن را باید متوقف کنند،درحالیکه طی سالهای اخیر تاکنون، نوردیها خواستارتوقف صادرات سنگ آهن از کشور بودند؛ این امر تاکنون محقق نشده و حتی صادرات اسلب بهعنوان ماده اولیه مورد نیاز شرکتهای نوردی به آن اضافه شده است. این درحالی است که این واحدها برای تولید محصول نهایی خود با مشکلات زیادی مواجهند.رضا شهرستانی، عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در این خصوص گفت: هفته گذشته شرکتهای فولاد خوزستان و هرمزگان اسلب تولیدی خود را در بورس عرضه نکردند که علت آن را ارائه مجوز صادرات به این شرکتها برشمردند. وی با بیان اینکه تامین نقدینگی این شرکتها از طریق صادرات را عامل اصلی ارائه مجوز صادرات به دو شرکت فولاد هرمزگان و خوزستان برشمردند، تصریح کرد: این درحالی است که شرکتهای نوردی با کمبود مواد اولیه مواجهند و مسوولان باید به مشکلات سایر واحدهای تولیدی نیز توجه داشته باشند.به گفته شهرستانی، با توجه به اینکه واردات بیلت به کشور صورت میگیرد، از این رو مسوولان باید بهجای اجازه صادرات اسلب، به محصولات نهایی مجوز صادرات بدهند تا ارزش افزوده بیشتری به همراه داشته باشد. عضوانجمن صنایع فولاد در این زمینه در گفتوگو با خبرگزاری فارس نیز با بیان اینکه صادرات اسلب و شمش به منزله خامفروشی در صنعت فولاد است، از لغو ممنوعیت صادرات محصولات نهایی فولاد با صدور مجوز صادرات ۴۰ هزار تنی خبر داد و گفت: این در حالی است که صادرات مواد اولیه تولید فولاد به وفور انجام میشود.سیدرضا شهرستانی افزود: در حال حاضر ثبت سفارش واردات با مشکل خاصی روبهرو نیست؛ ولی تولیدکنندگان در گشایش LC با خواب ۳ ماهه سرمایه خود روبهرو هستند.وی تصریح کرد: از طرف دیگر، رکود بازار باعث افت قیمت محصول شده و این در حالی است که قیمت مواد اولیه و هزینه تولید فولاد بالا است.وی با بیان اینکه ساختوساز حدود ۲۰ درصد مصرف فولاد را در کشور به خود اختصاص میدهد، گفت: طرحهای عمرانی از جمله سدسازی، پلسازی، احداث کارخانههای بزرگ و واحدهای پتروشیمی مهمترین مصرفکنندگان فولاد در کشور محسوب میشوند که در حال حاضر اجرای این طرحها با رکود مواجه است و۳۰ تا ۶۰ درصد ظرفیت کارخانههای فولاد فعال است. شهرستانی با اشاره به وفور محصولات فولادی در بازار اظهار کرد: در حال حاضر شرکت ذوب آهن با دپوی ۵۰۰ هزار تنی محصولاتش روبهرو است و در مجموع، فروش شرکتهای فولادی کاهش یافته است. وی تصریح کرد: تحولات منطقه مانند جنگ سوریه نیز باعث راکد شدن بازار فولاد در ایران خواهد شد و این مساله به ضرر کارخانههای تولیدی است.به گفته وی، در حال حاضر ظرفیت فعال تولید کارخانههای فولادی در کشور بین ۳۰ تا ۶۰ درصد است که کمترین ظرفیت فعال به کارخانههای نوردی و تولیدکننده میلگرد و نبشی اختصاص دارد و بالاترین ظرفیت نیز به کارخانههای تولیدکننده شمش تعلق دارد.
کاهش پنج درصدی تولید فولاد در ۵ ماه
عضو انجمن فولاد با بیان اینکه تولید فولاد در ۵ ماه اول امسال حدود پنج درصد کاهش داشته است، گفت: در چنین شرایطی صادرات فولاد ممنوع است و تنها برای صادرات ۴۰ هزار تن محصول نهایی فولاد مجوز صادر شده است.
وی ادامه داد: این میزان صادرات در مقایسه با تولید ۱۷ میلیون تنی محصولات فولادی در کشور رقم بسیار ناچیزی است.
جایزه صادراتی برای خامفروشی
به گفته وی، در این شرایط به صادرات شمش فولاد، جایزه صادراتی تعلق یافته که این کار به معنی خامفروشی است.وی افزود: برای جلوگیری از خامفروشی فولاد، پیشنهاد دادهایم تا به جای صادرات اسلب و خامفروشی فولاد، این ماده اولیه را در اختیار شرکتهای نوردی قرار دهند تا با ایجاد ارزش افزوده، محصول نهایی آنها صادر شود.به گفته شهرستانی، سالانه حدود ۵/۴ میلیون تن اسلب در کشور تولید میشود که تنها طی یک ماه گذشته، برای صادرات ۶۰ هزار تن از این محصول، مجوز صادرات صادر شده است.
ارسال نظر