چرا قیمت سنگآهن ۱۰۰ دلار شد؟
از سال ۲۰۰۹ میلادی یعنی زمانی که به دلیل بحران اقتصادی در جهان بازار با رکود شدیدی مواجه شد، این برای اولین مرتبه است که قیمت سنگآهن به حدود ۱۰۰ دلار نزدیک میشود. تعدادی از کارشناسان اعتقاد دارند که این امر مهر تاییدی بر گزارش انجمن آهن و فولاد چین (CISA) مبنی بر کاهش بی سابقه تولید فولاد در این کشور است.
به رغم اخبار منتشر شده مبنی بر افزایش تولید فولاد خام چین (بزرگترین فولادساز جهان) در ماه اوت، قیمتهای نقد جهانی سنگآهن دیروز دوباره با کاهش مواجه شد.
از سال ۲۰۰۹ میلادی یعنی زمانی که به دلیل بحران اقتصادی در جهان بازار با رکود شدیدی مواجه شد، این برای اولین مرتبه است که قیمت سنگآهن به حدود ۱۰۰ دلار نزدیک میشود. تعدادی از کارشناسان اعتقاد دارند که این امر مهر تاییدی بر گزارش انجمن آهن و فولاد چین (CISA) مبنی بر کاهش بی سابقه تولید فولاد در این کشور است. انجمن آهن و فولاد چین در گزارش اخیر خود اعلام کرده بود که میزان تولید فولاد در چین بعد از ۳۱ سال با کاهش مواجه شد.گزارش موسسه Steel Index و TSI که تعیین کننده قیمت فلزات و مواد اولیه در لندن است، حاکی از آن است که قیمتهای سنگآهن برای تحویل در بنادر چین به ۱۰۴ دلار در هر تن کاهش یافته است. این قیمت در روز سه شنبه به کمتر از ۱۰۶ دلار رسیده که کمترین میزان از دسامبر سال ۲۰۰۹ میلادی است.در هفته گذشته کاهش قیمت این مواد اولیه حیاتی فولادسازان استمرار داشته و از اوج قیمت خود در ماه آوریل یعنی ۱۴۹ دلار در هر تن به این قیمت سقوط کرده است. کارشناسان میگویند موجودی بالای انبارهای فولادسازان چینی از مواد اولیه فولادسازی دلیل اصلی کاهش قیمت این محصول در بازار است.
علاوه بر آن حجم بالای صادرات از استرالیا، برزیل و دیگر تولیدکنندگان آمریکای لاتین و آفریقا و همچنین توقف تولید سنگآهن در معدن کارناتاکای هند که موجب افزایش صادرات سنگآهن بعد از فصل بهار شد، نقش کلیدی را در کاهش قیمت این محصول داشتند. تولید فولاد خام چین پس از افت جزئی اواخر جولای، در ۱۰ روز نخست ماه آگوست باز هم بالا رفت. نگرانیهای سیاسی موجب شده کارخانهها از کاهش تولید چشمگیر اجتناب کنند. سطح بالای تولید فولاد اجازه بهبود قیمت در بازار داخلی چین را نمیدهد.متوسط تولید روزانه ۱۰ روز نخست ماه آگوست ۱/۹۶۹۹ تن در روز بوده که ۰۵/۱ درصد نسبت به مدت مشابه ماه جولای بالا رفت. البته متوسط تولید روزانه کل ماه جولای ۱/۹۹ میلیون تن بوده با این حساب تولید اوایل آگوست افت داشته است.
به گزارش مرکز فولاد ایران، فعالان بازار چین این آمار را دور از انتظار نمیبینند؛ چون هیچ کارخانه بزرگی از کاهش چشمگیر تولید خبر نداده بود.بسیاری در بازار چین معتقدند: فولادسازان لیدر حتی در صورت ضرردهی تولید را کاهش نمیدهند.
منبع: معدن ۲۴
ارسال نظر