بازار فولاد
رابطه مصرف قراضه و تولید فولاد جهان در سه ماهه نخست سال
مرکز خدمات فولاد ایران - مصرف قراضه در اتحادیه اروپا طی سه ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵ درصد کاهش یافته و به ۲۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسید. همچنین در این مدت در چین میزان مصرف قراضه ۱۰ درصد، ژاپن ۵/۶ درصد و روسیه ۸ درصد کاهش یافته و به ترتیب به ۲۱ میلیون تن، ۹ میلیون تن و ۴/۳ میلیون تن رسید. در چین با اینکه تولید فولاد ۵/۲ درصد بالا رفت، ولی از قراضه کمتری در فصل اول استفاده شد. روسیه نیز ۵ درصد فولاد بیشتری تولید کرد و مصرف قراضه ۸ درصد کمتر بود. در اروپا و ژاپن مصرف قراضه در راستای کاهش تولید فولاد بود. اروپا و ژاپن در این مدت ۴ درصد فولاد کمتری تولید کردند.مصرف قراضه در آمریکا ۳ درصد بالا رفت و به ۴/۱۴ میلیون تن رسید و میزان تولید ۸ درصد رشد داشت. ترکیه تنها کشوری است که فصل اول سال مصرف قراضه را در ثبات نگه داشت. تولید فولاد و مصرف قراضه هر دو ۸/۱۳ درصد بالا رفته به ۹ میلیون تن فولاد و ۸ میلیون تن قراضه رسید. ترکیه همچنان اولین خریدار قراضه در جهان بود و میزان واردات را ۱۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش داد.
بازار فولاد خاورمیانه در رکود
بازار الجزایر در طول دوران رکود اقتصادی، بازار اصلی صادرات فولاد جنوب اروپا بوده ولی یک ماه اخیر با توجه به کاهش تقاضای این کشور این ویژگی کمرنگ تر شده است. با نزدیک شدن ماه رمضان کارخانههای اسپانیایی و ایتالیایی با تخفیفهای زیاد سعی در کاهش موجودی انبارها دارند. قیمت فعلی ورق با ۵ یورو کاهش به ۴۸۰ تا ۴۸۵ یورو در هر تن (فوب) رسیده است. ورق گرم در تناژ ۵ تا ۷ هزار تن در ۶۲۰ دلار در هر تن معامله شده پس از آن قیمت پیشنهادی ۵۸۰ دلار ابوظبی نیز اعلام شده است. به ترکیه نیز در ۶۲۰ تا ۶۲۵ دلار در هر تن (سی اند اف) پیشنهاد شده، ولی معاملهای انجام نشده است. حتی با اینکه کارخانههای ژاپنی و کرهای از دایره رقابت کنار زده شدهاند، یک عرضهکننده ژاپنی اخیرا ورق تخت را ۶۲۰ دلار در هر تن (سی اند اف دوبی) پیشنهاد داده که مشابه قیمت چینیها است.
فعلا امیدی به بهبود بازار اروپا نیست
طبق آخرین برآوردهای یوروفر تقاضای فولاد اتحادیه اروپا زودتر از سه ماهه دوم سال آینده بهبود نخواهد یافت. پایین آمدن اعتماد به بازار و مشکلاتی چون نقدینگی و دریافت اعتبارات بر وضعیت تجارت اروپایی ها تاثیر منفی گذاشته است. رشد اقتصادی جهان باز هم آرامتر شده و درصد رشد صادرات اروپا بهرغم افت نرخ یورو رو به پایین است. این خبر بدی برای بخش تولید است که بر مصرف فولاد اروپا نهایتا اثر سوء دارد. نیمه اول سال جاری مصرف فولاد اروپا ۹ درصد افت خواهد داشت. در نیمه دوم سال میزان تقاضا در سطح پایین جولای تا دسامبر سال ۲۰۱۱ به ثبات میرسد و کل مصرف فولاد سال جاری ۵ درصد کاهش خواهد یافت. پیشبینیهای کلی از بهبود بازار در سال آینده خبر میدهد.
ارسال نظر