گروه بنگاه‌ها- زهرامسافر: روشن رنجبر معاون بهره‌برداری گسترش فولاد تبریز، در جریان بازدید خبرنگاران از مجموعه گسترش فولاد تبریز درروز شنبه هفته جاری اعلام کرد: ظرفیت اسمی این مجتمع تولیدی بیش از ۵/۳ میلیون مقاطع مختلف فولادی در سال است که میان کل تولیدکنندگان فولاد اعم از خصوصی و دولتی در بخش نورد مقاطع گرد، سنگین و نیمه‌سنگین مقام اول را داراست و با توجه به پروژه‌های در دست احداث، ظرفیت تولید نوردی مجتمع فولاد بناب در سال جاری به ۵/۴ میلیون تن در سال با ۹۰ خط تولید خواهد رسید.

وی با یادآوری افتتاح نخستین کارخانه ذوب و ریخته‌گری پیوسته به ظرفیت ۵۰۰ هزار تن همراه با دو خط نورد هرکدام ۵۰۰ هزار تن در سال گذشته با حضور رییس‌جمهوری اظهار کرد: ظرفیت کارخانجات ذوب این مجتمع از ۵۰۰ هزار تن در سال به یک میلیون تن در پایان سال ۸۹ رسیده که این ظرفیت به ۵/۱ میلیون تن در سال تا خرداد ماه امسال خواهد رسید.

رنجبر، تصریح کرد: مجتمع فولاد بناب با دارا بودن پیشرفته‌ترین تجهیزات و ابزارآلات آزمایشگاهی و همچنین جذب منابع انسانی متخصص، محصولات خود را به طور مستمر تحت کنترل کیفی قرار داده و در این ارتباط موفق به اخذ گواهی استانداردهای ملی و نیز بین‌المللی ISO۹۰۰۱-۲۰۰۸ برای تولیدات خود شده است. وی توضیح داد: هم‌اکنون انواع شمش‌های فولادی و میلگرد، تیرآهن، نبشی و ناودانی در اندازه‌های مختلف در قالب هفت خط تولید نورد و یک واحد ذوب و ریخته‌گری پیوسته در این مجتمع در حال تولید است. مجتمع فولاد بناب از چندین شرکت بزرگ فولادی کشور شامل کارخانجات ذوب و نورد گرم و احیای مستقیم با هدف فعالیت در زمینه‌های گوناگون صنعت فولاد تشکیل شده و فعالیت خود را از سال ۸۳ در زمینی به مساحت ۱۴۰ هکتار در شهرک صنعتی بناب از توابع آذربایجان شرقی آغاز کرده است.

مجتمع فولاد عجب‌شیر به زودی راه‌اندازی می‌شود

در ادامه بازدید خبرنگاران از مجموعه توسعه سرمایه‌گذاری دریک، مجتمع در شرف افتتاح فولاد عجب شیر را مورد بازدید قرار دادند. این مجتمع در زمینی به مساحت ۱۵۰ هکتار به فاصله شش کیلومتر از مجتمع فولاد بناب در منطقه صنعتی خضرلو از توابع عجب‌شیر با امکانات زیربنایی تاسیس شده است. به گفته معاون بهره‌برداری گسترش فولاد تبریز از طرح‌های مجتمع فولاد عجب‌شیر می‌توان به کارخانجات ذوب و ریخته‌گری پیوسته برای تولید انواع شمش فولادی در ابعاد مختلف با ظرفیت ۵۰۰ هزار تن اشاره کرد. وی افزود: از دیگر طرح‌های در دست اقدام مجتمع یاد شده واحد احیای مستقیم و کارخانجات ذوب و ریخته‌گری پیوسته هر کدام به ظرفیت ۵/۱ میلیون تن در سال و همچنین ایجاد یک واحد نیروگاهی به روش سیکل ترکیبی به ظرفیت ۵۰۰ مگاوات است.

درپاد، برنامه تولید پروفیل‌های باز و بسته را تعقیب می‌کند

خبرنگاران همچنین در بازدید از کارخانجات گروه صنعتی درپاد تبریز با چگونگی تولید انواع ورق گالوانیزه و لوله‌های گالوانیزه، لوله‌های مبلی، صنعتی، آب و گاز آشنا شده و با مسوولین این گروه صنعتی گفت‌وگو کردند. در این بازدید، رنجبر معاون بهره‌برداری گسترش فولاد تبریز به خبرنگاران گفت: گروه صنعتی درپاد در اجرای طرح‌های توسعه‌ای خود تولید پروفیل باز و بسته را در برنامه آتی خود دارد. معاون بهره‌برداری گسترش فولاد تبریز افزود: درپاد همچنین به زودی انواع گاردریل، ناودانی، نبشی و لوله‌های ای‌پی‌آی(API) را تولید و روانه بازار خواهد کرد. این مقام مسوول یادآور شد: شرکت درپاد تمامی محصولات خود را به طور مستمر تحت کنترل قرار داده و در این ارتباط موفق به اخذ گواهی‌های استاندارد ملی و نیز بین‌المللی شده است.

خط تولید کانکس‌های پیش‌ساخته به روش مونتاژ سریع راه‌اندازی می‌شود

معاون بهره‌برداری گسترش فولاد تبریز همچنین گفت: تولید کانکس‌هایی به ابعاد مختلف به صورت ثابت و پیش ساخته با روش مونتاژ سریع از برنامه‌های این شرکت جهت اجرا در آینده نزدیک است. وی افزود: کارخانجات یاقوت صنعت تبریز از شرکت‌های مطرح در زمینه ساخت سوله، سازه‌های فلزی، جرثقیل‌های سقفی و نیز نصب آنها در سطح کشور است. رنجبر، اظهار داشت: این کارخانجات که به جدیدترین و بهترین ماشین‌آلات تولید استراکچرهای فلزی، سوله‌ها و جرثقیل‌های سقفی مجهز است، در زمینی به مساحت ۱۵ هکتار ایجاد شده است. در این روز همچنین از کارخانه خودروسازی تبریز و شرکت بنیان دیزل نیز بازدید به عمل آمد.