پس از ممنوعیت فعالیت فارکس در کشور مطرح شد
بازار معاملات آتی طلا، جایگزین مناسب برای فارکس
گروه بورس کالا - بازار معاملات آتی طلا در بورس کالای ایران جایگزین مناسب و مطمئنی برای سرمایهگذاران جهت انجام معاملات با استانداردهای بینالمللی است. به عقیده محمودرضا خواجهنصیری، مدیر نظارت بر بازارهای بورس سازمان بورس و اوراق بهادار پس از ممنوعیت بازار فارکس در کشور، سرمایهگذارانی که تمایل به انجام معاملات ابزارهای مالی استاندارد دارند، میتوانند از بازار معاملات آتی طلای بورس کالای ایران استفاده کنند.
خواجهنصیر در این باره به «سنا» گفت: معاملات آتی سکه طلا در بورس کالای ایران، علاوه بر اینکه مشخصات و جذابیتهای معاملات بینالمللی از جمله خاصیت اهرمی معاملات (با پرداخت درصدی ارزش کالا میتوان به معامله مبادرت کرد) و هزینههای معاملاتی پایینی را دارد، مبتنی بر شرع مبین اسلام و قوانین جمهوری اسلامی بوده و نظارت کاملی بر این بازار برای حمایت از حقوق سرمایهگذاران انجام میشود.
خواجهنصیری با بیان اینکه در حال حاضر ارزش معاملات روزانه قراردادهای آتی به بیش از ۵۰ میلیارد ریال رسیده است، ابراز امیدواری کرد در آیندهای نزدیک و با اجرای پروژههای توسعهای این بازار، ارزش معاملات این بازار چندین برابر شود.
وی گفت: با توجه به دورنمای مطلوب این بازار، کارگزاران باید حداکثر تلاش خود را برای ارائه خدمات مطلوب به مشتریان بازار و استفاده از فرصت به وجود آمده، انجام دهند.
در همین راستا، محمد مهدی رفیعی، کارگزار بورس کالا نیز با بیان اینکه با توجه به ممنوعیت فارکس در کشور، بخشی از مشتریان فارکس میتوانند به سمت بازار آتی جذب شوند، گفت: با توجه به جذابیت بازار آتی و تاثیرات روانی بازار، مشتریان زیادی میتوانند از این طریق وارد بازار شوند؛ اما این تنها بخشی از فعالیتهایی است که میتواند بازار را با افزایش حجم معاملات مواجه کند.
رفیعی در ادامه علاوه بر اینکه درباره ضرورت توجه به سرمایهگذاران فارکس و جذب آنها در بازار آتی طلا صحبت کرد، به عوامل تاثیرگذار بر روند افزایش قیمت در بازار نیز اشاره کرد و توجه به سیاستهای اعلامی دولت مبنی بر چگونگی عرضه و فروش سکه از طریق بانک کارگشایی را خواستار شد.
آشنایی معاملهگران علاقهمند برای حضور در بازار
همچنین مریم بیگمحمدی یکی از کارشناسان بازار آتی بورس کالا در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» درباره نوسانات رو به بالای بازار جهانی طلا افزود: روند قیمت طلا از سال ۸۸ تاکنون با وجود نوسانات همچنان صعودی است و به نظر میرسد تحولات به وجود آمده در کشورهای عربی شمال آفریقا همچون لیبی و حاشیه خلیجفارس همچون یمن و بحرین، ادامه و گسترش این ناآرامیها در جهان عرب و بحران هستهای ژاپن پس از زلزله و سونامی در این کشور تا پایان سال جاری میلادی روند قیمتها همراه با نوسان از شیب مثبتی برخوردار باشد. همچنین به دلیل وجود بحران مالی اقتصاد اروپا و بروز نوسان قیمت در کالاهای اساسی، از سوی سرمایهگذاران، طلا به عنوان یک کالای مطمئن برای دادوستد انتخاب شده است.
بیگ محمدی درباره تاثیر بازارهای جهانی روی بازارهای داخلی تصریح کرد: یکی از فاکتورهای اساسی حرکت معاملهگران تاثیرپذیری از بازارهای جهانی است، به همین خاطر رشد قیمت طلا در بازار داخلی نیز مشاهده میشود، هر چند که وجود حباب قیمتی در بازار این میزان افزایش را با شدت بیشتری نشان میدهد، اما در هر حال برای این موضوع نیز دولت بایستی با اتخاذ سیاستهای کنترلی از این افزایش بیرویه جلوگیری کند.
این کارشناس بازار آتی در ادامه با بیان اینکه بازار داخلی با رشد هیجانی مواجه شده است، گفت: ارزش واقعی قیمت طلا در بازارهای جهانی معادل قیمت سکه نیست، قیمتها در بازار داخلی بالاتر از نرخ جهانی است که همین حباب قیمتی در بازار را تایید میکند.
بیگمحمدی یکی از اساسیترین موضوعات و مشکلات حال حاضر بازار آتی را نبود فرهنگسازی در بازار عنوان کرد و افزود: با وجود اینکه بازار با روند رو به رشد مناسبی همراه است؛ اما به دلیل ظرفیتهای بالای این بازار ضرورت توجه به مقوله فرهنگسازی به منظور آشنایی و حضور طیف وسیعی از سرمایهگذاران علاقهمند لازم است.
وی در پایان با بیان اینکه حجم مبادلات از میزان نسبتا بالایی برخوردار است، تاکید کرد: در صورت عمق پیدا کردن بازار به معنی ترغیب و توجه سرمایهگذاران به بازار و آشنا کردن معاملهگران با نحوه و چگونگی انجام معاملات، جذابیت بازار دو چندان خواهد شد.
ارسال نظر