قیمت سکه آتی با وجود تاثیرپذیری از نرخ طلا در بازارهای جهانی حبابی است
قیمتها واقعی نیست
شمش طلای ۱۰ اونسی طی هفته گذشته ۳هزار تومان گران شد
شمش طلای ۱۰ اونسی طی هفته گذشته ۳هزار تومان گران شد
گروه بورس کالا- سردار خالدی: قیمت سکه طی هفته گذشته در شرایطی هر روز ثبت شد که بسیاری از فعالان نسبت به روند حبابی بودن قیمتها در بازار هشدار دادند و از اینکه قیمتها تحت تاثیر روند طلا در بازارهای جهانی حرکت نمیکند واکنش نشان دادند، اما بازار آتی با وجود واقعی نبودن قیمتها تحت تاثیر نرخ طلا در بازارهای جهانی تا حدودی نوسان رو به پایین را تجربه کرد.
بازار جهانی طلا همچنان روند نزولی خود را پس از چند روز نوسان رو به بالا ادامه میدهد تا تصمیمهای کوتاهمدت حکایت از کاهش قیمت طلا و نوسان طی روزهای آینده باشد.
به عقیده معاملهگران با توجه به اعلامیه بانک مرکزی اروپا مبنی بر اینکه هر اقدامی برای تحت کنترل نگهداشتن تورم انجام خواهد داد، به نظر میرسد که موضوع تورم در اتحادیه اروپا در نهایت در صورت کنترل و عکسالعملهای لازم نتواند اقتصاد این قاره را با چالش مواجه کند، به همین خاطر بهبود وضعیت حال حاضر و جلوگیری در تشدید بحران اقتصادی در کاهش نرخ طلا بسیار تاثیرگذار است.
اما براساس گزارش بلومبرگ، علاوه بر اینکه نرخ دلار آمریکا روز پنجشنبه به پایینترین سطح خود در ۲ ماه اخیر رسید برخی منابع از بحران اقتصادی چین در ۵ سال آینده خبر میدهند تا امیدواری به چشماندازهای صعودی طلا در بلندمدت همچنان پایدار بماند.
با وجود کاهش نرخ طلا در بازارهای جهانی طی هفته گذشته، نرخ سکه در بازار داخلی تغییر زیادی نکرد تا قیمت هر سکه طرح جدید با عدد ۳۵۷ هزار تومان در طول ایام هفته ثبت شود.
براساس گفته فعالان قیمتهای ثبت شده در بازار معادل نرخ طلا در بازارهای جهانی نیست و صورت واقعی به خود ندارد؛ به همین خاطر ضرورت توجه معاملهگران به دادوستدها بسیار جدی است.
هر چند مسوولان بانک مرکزی حباب قیمتها در بازار را طی چند مدت گذشته تکذیب میکنند، اما از سوی اتحادیه طلا و جواهر در هفته گذشته این حباب قیمتها مورد تایید قرار گرفت تا بازار نسبت به این موضوع واکنش جدیتری نشان دهد.
بازار آتی در ادامه معاملاتش طی هفته گذشته به تبع از بازار نقدی و به تاثیر از بازارهای جهانی روند به کاهشی طی روزهای پایانی هفته داشت، اما براساس گفته معاملهگران نرخهای ثبت شده سیستم معاملاتی بسیار غیرواقعی است و حالت مصنوعی به خود گرفته است زیرا که قیمت تسویه اعمال شده باید پایینتر از قیمت حال حاضر باشد.
براساس این گزارش، قیمت سکه تحویل اسفندماه از ابتدای روز شنبه تا روز چهارشنبه یک هزار و ۷۴۰ تومان و ۳ ریال افت کرد.
این در حالی بود که سکه تحویل اردیبهشت ماه و تیرماه به ترتیب با 3 هزار و 128 تومان و 7 ریال و یک هزار و 651 تومان و 4 ریال افت قیمت از ابتدا تا پایان هفته مواجه شد. در همین حال با وجود افت قیمت سکه نرخ هر شمش طلای 10 اونسی طی سه روز مبادلاتی در هفته گذشته با 3 هزار تومان افزایش نرخ روبهرو شد.
در مجموع در بازار آتی طی هفته منتهی به ۷ بهمن ماه، ۲ هزار و ۸۳۹ قرارداد به ارزش ۱۰۲ میلیارد و ۵۷۸ میلیون و ۲۴۳ هزار ریال معامله شد که نسبت به هفته مشابه قبل از لحاظ حجم و ارزش به ترتیب ۳۲/۱۵ و ۴۵/۱۳ درصد رشد داشت.
حجم و ارزش معاملات سکه تحویل اسفندماه یک هزار و 381 قرارداد به ارزش 50 میلیارد و 171 میلیون و 810 هزار ریال بود، برای سکه تحویلی اردیبهشت ماه یک هزار و 239 قرارداد به ارزش 46 میلیارد و 93 میلیون و 610 هزار ریال دادوستد شد.
همچنین برای سکه تحویلی تیرماه ۲۱۵ قرارداد به ارزش ۵ میلیارد و ۸۶۹ میلیون و ۴۲۳ هزار ریال معامله شد. این در شرایطی بود که معامله شمش طلای ۱۰ اونسی با انجام و ثبت ۴ قرارداد به ارزش ۴۴۳ میلیون و ۴۰۰ هزار ریال صورت گرفت تا خوش بینی به دادوستد این کالا بیشتر شود.
بیشترین حجم دادوستدها برای سکه تحویل اسفندماه صورت گرفت و کمترین معامله نیز روی سکه تیرماه انجام شد. سررسید معاملاتی سکه اسفندماه و جذابیت برای دادوستد سکههای تحویل اردیبهشت ماه از دلایلی بود که معاملهگران نسبت به دادوستد این قراردادها اعمال کردند.
رشد حجم دادوستدها در هفته گذشته نشان میدهد که بازار طی یک هفته معاملاتی مورد بررسی با افزایش طول صف خرید دادوستد برای سکههای تحویل اردیبهشت و اسفندماه مواجه شده، زیرا که به باورآنان آینده بازار صعودی است؛ این در شرایطی بود که همچنان که گفته شد بسیاری نسبت به واقعی بودن قیمتهای ثبت شده بازار به دیده تردید مینگرند و حتی نسبت به این موضوع هشدار میدهند.
ارسال نظر