همایش دنیایاقتصاد نقطه آغاز و سرفصل جدیدی در صنعت فولاد خواهد بود
کمبود عرضه دستاورد قیمتهای دستوری
همایش دنیایاقتصاد تحت عنوان چشمانداز صنعت فولاد با نگاهی به بازار؛ با توجه به شرایطی که بازار فولاد از ابتدای سال تاکنون با آن دست و پنجه نرم میکند، قیمتهای دستوری، کنترلها و محدودیتهای ایجاد شده در بورس تا جایی که موازنه بین قیمتهای جهانی با داخلی از بین رفته است، دستاوردهایی را به همراه خواهد داشت.
آزاده حسینی
همایش دنیایاقتصاد تحت عنوان چشمانداز صنعت فولاد با نگاهی به بازار؛ با توجه به شرایطی که بازار فولاد از ابتدای سال تاکنون با آن دست و پنجه نرم میکند، قیمتهای دستوری، کنترلها و محدودیتهای ایجاد شده در بورس تا جایی که موازنه بین قیمتهای جهانی با داخلی از بین رفته است، دستاوردهایی را به همراه خواهد داشت. رسول خلیفه سلطان دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران به نمایندگی از تولیدکنندگان بخش خصوصی یکی از سخنرانان این همایش است، وی درباره همایش دو روزه دنیایاقتصاد میگوید: علاوه بر مقالاتی که در این همایش مطرح خواهد شد و مطمئنا دستاوردهای بزرگی به همراه خواهد داشت، حضور شرکتهای بزرگ خارجی نقطه شروع و سرفصل جدیدی در این صنعت بهشمار میرود.
وی ادامه داد: امیدواریم این همایش با هدفهای بزرگی که دارد برای تجربه اول به خوبی اجرا شود و در سالهای آتی نیز شاهد برگزاری چنین همایشی باشیم. وی تاکید کرد: با توجه به حضور شرکت بزرگی مثل دانیلی که در چنین شرایط حساسی مشارکت دارند امیدواریم همایش به خوبی برگزار شود.
خلیفه سلطان در باره وضعیت بازار فولاد گفت: در حال حاضر بازار فولاد شرایط حساسی را سپری میکند. از یک سو با پایین نگهداشتن سطح قیمتها بازار را به صورت مصنوعی کنترل کردهاند و روند واقعی عرضه و تقاضا مشخص نیست، از سوی دیگر تولیدکنندگان با بالا رفتن سطح قیمتهای جهانی مجبورند مواد اولیه مورد نیاز خود را با قیمتهای بالاتر تهیه کنند؛ از این رو یک تناقضی در بازار وجود دارد. وی تصریح کرد: در شرایط فعلی به دلیل محدودیتها و کنترلها در قیمت، تولیدکنندگان علاقهای به عرضه به خصوص در بورس را ندارند. این در شرایطی است که کلیه تولیدکنندگان الزام به عرضه محصولاتشان در بورس را دارند. دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اظهار داشت: در صورت تداوم روند فعلی در ماههای آینده شاهد کمبود عرضه خواهیم بود؛ چرا که از یک سو عرضه از سوی تولیدکنندگان به دلیل بالا بودن نرخ شمش در بازارهای جهانی محدود شده و از سوی دیگر با پایین بودن سطح قیمتهای داخلی نسبت به جهانی واردات نیز تحت شعاع قرار گرفته و به نظر میرسد تمایل تجار به واردات کاهش یافته است. وی ادامه داد: البته علاوه بر مشکلاتی که برای عرضه و فروش محصولات فولادی وجود دارد، در حال حاضر دلیل سرما و پایین آمدن حجم ساختوساز و کند شدن پروژههای عمرانی باعث پایین آمدن میزان تقاضا شده است. از این رو در هفته اخیر نیز شاهد کاهش قیمت آهنآلات در بازار بودیم. وی تصریح کرد: با توجه به شرایط حاکم بر بازار، قیمتها در حال حاضر در سطح واقعی قرار ندارد و امیدواریم شرایطی فراهم شود تا قیمتها واقعی شود. وی افزود: با توجه به موارد ذکر شده تا پایان سال، پیشبینی مثبتی از بازار وجود ندارد و به نظر میرسد بازار از رکود برخوردار باشد.
ارسال نظر