یک هفته گذشته، مورد بررسی قرار گرفت
عوامل تاثیرگذار بر نوسان نرخ طلا
به طور کلی میانگین قیمت هر اونس طلا در بازار جهانی نسبت به ابتدای هفته ۸/۰ درصد افزایش داشت. اوج قیمت آن روز چهارشنبه بیست و دوم با میانگین هر اونس۶/۱۳۸۴ دلار بود که مجددا با رکود قیمت مواجه شد. روز شنبه در بازار جهانی میانگین هر اونس طلا ۸/۱۳۷۰ دلار و در این روز در بازار داخلی هر گرم طلای ۱۸ عیار ۳۶۴۱۰ تومان معامله شد. در آخر هفته هر اونس طلا در بازار جهانی با ۵/۱۳۸۱ دلار و در بازار داخل هر گرم طلای ۱۸ عیار ۳۷۲۰۰ تومان معامله شد.
عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت طلا در هفته گذشته که در بازار جهانی رخ داد و بازار طلا را نیز تحت تاثیر خود قرار داد، به شرح ذیل است:
در روز شنبه هفته گذشته با تداوم آمار مثبت رشد اقتصاد آمریکا، ارزش دلار همچنان روند افزایشی را طی کرد و قیمت طلا در بازار جهانی با روندی نزولی همراه بود، اما در بازار داخلی به دلیل افزایش قیمت دلار در بازار آزاد، روندی افزایشی داشت که در نمودار به وضوح میتوان بالاتر بودن تغییرات قیمت طلای داخلی در مقابل طلای جهانی را مشاهده کرد که این پدیده تقریبا در کل هفته قابل مشاهده است.
در روز یکشنبه به دلیل تعطیلی بازارها و بورسهای جهانی میانگین قیمت هر اونس طلا تغییر چندانی را نشان نداد و با نرخ 8/1370 معامله شد، اما در بازار داخلی به دلیل رشد قیمت دلار قیمت هر گرم طلای 18 عیار با 60 تومان افزایش نسبت به دیروز با 36470 تومان معامله شد.
در روز دوشنبه ترس از گسترش بحران مالی یورو، سرمایهگذاران را بر آن داشت تا مجددا به سمت بازار طلا روی آورند که همین امر موجب رشد نرخ طلا شد. در این روز میانگین قیمت هر اونس طلا با افزایش ۲/۰ درصدی نسبت به اول هفته با نرخ ۴/۱۳۷۲ دلار معامله شد. در واقع بعد از شروع سال میلادی بار دیگر طلا روندی صعودی یافت.
در روز سهشنبه با تداوم نگرانی در مورد رشد اقتصادی و وجود آشفتگی در بازارهای ارزی، سرمایهگذاران اقدام به افزایش معاملات در بازار طلا به عنوان یک دارایی امن و معتبر کردند که همین موضوع منجر به رشد نرخ طلا برای دومین روز شد و میانگین هر اونس طلا با نیم درصد افزایش نسبت به روز قبل با 3/1379 دلار معامله شد.
در روز چهارشنبه با مطرح شدن احتمال توقف اقدامات محرک اقتصادی بانک مرکزی آمریکا و تلاش دولتهای اروپایی برای مقابله با بحران بدهی دولتی، ارزش معاملات طلا افزایش یافت. به گزارش بلومبرگ، داد و ستد طلا در بازار هند، همراه با افزایش تقاضای این فلز گرانبها از جانب سرمایهگذاران در این کشور با رشد همراه بود. گسترش منابع طلا در هند، به دنبال رشد تقاضا و سرمایهگذاری در این بازار طلا را مورد حمایت قرار داده و باعث رشد نرخ این فلز گرانبها شد. مقدار معاملات طلا در سال ۲۰۰۹ کشور هند، به ارزش ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون روپیه بود، در حالی که این معاملات در سال گذشته با رشد همراه بوده و به ارزش ۳۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون روپیه معادل ۷۸۰ میلیون دلار رسید که بیانگر رشد تقاضا در این کشور است. نگرانی در مورد افزایش نرخ تورم در هند، منجر به رشد تقاضا در میان سرمایهگذاران این کشور شد، به طوری که میانگین هر اونس طلا در این روز در بازارهای جهانی به هزار و ۶/۳۸۴ دلار رسید که نسبت به اول هفته، حدود ۱۴ دلار افزایش قیمت را نشان داد. افزایش ۱۴ دلاری قیمت طلا و افزایش نرخ دلار به هزار و۱۰۵ تومان سبب شد تا قیمت طلا در بازارهای داخلی افزایش
یابد و هر گرم طلای ۱۸ عیار با افزایش ۱۴/۰ درصدی نسبت به روز قبل ۳۷۱۰۰ تومان معامله شود. در روز پنج شنبه بیست و سوم بهمن ماه قیمت طلا که روز گذشته در پی افزایش تقاضا در فروش اوراق قرضه پرتغال و کاهش نگرانیها در مورد بحران بدهی ناحیه یورو به بالاترین حد خود بعد آغاز سال جدید میلادی رسیده بود، به دنبال افزایش ارزش یورو در بازار سرمایهگذاری با ۲۲/۰ درصد کاهش قیمت نسبت به روز قبل همراه بود که با توجه به نمودار نیز درصد تغییرات قیمت طلا در بازار معاملات نیویورک برای تحویل در ماه فوریه با کاهش همراه بود.به گفته کارشناسان انتظار میرود به دلیل افزایش تقاضا از سوی هند و نگرانیها در مورد تورم در چین به دلیل افزایش ذخایر ارزی این کشور به عنوان دومین مصرفکننده بزرگ طلای جهان پس از هند و نزدیک شدن به سال نوی چینی در ماه فوریه بر میزان داد و ستدها افزوده شده و پس از یک دوره کوتاه مدت در بازار طلا، این فلز گرانبها در سطح ۱۴۰۰ دلار در هر اونس به پایداری برسد. در نتیجه در بلندمدت طلا همچنان با رشد همراه است و حرکت صعودی آن در بلند مدت ادامه خواهد داشت.
کارگزاری مبین سرمایه
ارسال نظر