قیمت محصولات پتروشیمی ثابت می‌ماند

ایسنا- مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اجرایی‌شدن قانون هدفمندی یارانه‌ها بر ثابت‌ماندن قیمت محصولات پتروشیمی تاکید کرد و گفت: همه محصولات پتروشیمی در بورس عرضه خواهد شد و قیمت نهایی که قابلیت عرضه دارد هم FOB است و اگر کسی محصول را در خارج از بورس بفروشد حداکثر تا FOB منهای ۵ درصد می تواند بفروشد. عبدالحسین بیات با بیان این‌که وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی مسوول تنظیم بازار محصولات پتروشیمی هستند، افزود: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا پایان سال هیچ مجتمعی تعمیرات اساسی ندارد. به گفته او از مدیران شرکت‌های پتروشیمی درخواست شده درصورت پیش آمدن موارد فنی پیش‌بینی نشده، در حداقل زمان مشکل را رفع کنند تا خللی در عرضه محصول در بازار ایجاد نشود.

وی با اشاره به وجود هفت هزار واحد تولیدی پایین دستی که از محصولات پتروشیمی به عنوان خوراک استفاده می‌کنند، خاطرنشان کرد: مجموعه پتروشیمی یک مجموعه پایین‌دستی و بالادستی هم دارد که در بحث هدفمندی یارانه‌ها به همه این مجموعه‌ها باید به صورت همزمان خوراک پرداخت تا هیچ‌کدام دچار مشکل نشوند.

خوراک پتروشیمی از مبادی متنوع دریافت می‌شود

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی مبادی تامین خوراک پتروشیمی را بسیار متنوع دانست و گفت: به‌طوری‌که بخشی از خوراک خود را از پارس‌جنوبی، بخشی دیگر را از پالایشگاه‌های گاز، بخشی را از پالایشگاه‌های مجموعه پالایش و پخش و بخشی را از واحدهای خودمان تامین می‌کنیم؛ بنابراین به علت تنوع تامین خوراک هر تغییری در طول زنجیره پتروشیمی در کل زنجیره تاثیرگذار است.

وی توضیح داد: از ابتدای امسال تاکنون ۴۰ میلیون و۵۹۰ هزار تن خوراک مایع از شرکت ملی نفت با قیمت FOB منهای پنج درصد دریافت کرده‌ایم، ۲۱درصد خوراک به صورت بین مجتمعی تامین شده است، سه درصد خوراک برای مجتمع‌های خاص مانند پتروشیمی خوزستان وارد شده است و ۹ درصد هم خوراک گاز دریافت کرده‌ایم.

عرضه محصولات پتروشیمی در داخل کشور زیاد نیست

بیات با بیان اینکه میزان عرضه محصولات پتروشیمی در داخل کشور زیاد نیست، از مدیران مجتمع های تولیدی خواست در توزیع عادلانه، فروش مناسب و حفظ قیمت در داخل کشور دقت کنند تا در اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها صنایع پایین دستی هیچ مشکلی از نظر تامین خوراک با قیمت گذشته نداشته باشند.

او در زمینه فروش محصولات پتروشیمی در بورس هم گفت: در مجموع ۶۰ مورد اقلام پتروشیمی در بورس عرضه شده که از این تعداد ۳۰قلم هیچ تغییر قیمتی نداشته‌اند، ۱۵قلم از یک تا پنج درصد افزایش قیمت داشته و ۱۵ قلم هم از بیش از پنج درصد تغییر قیمت داشته‌اند.

وی میزان محصولات عرضه شده در بورس را ۱/۶ میلیون تن و میزان جذب محصولات را ۱/۱ میلیون تن اعلام کرد و افزود: در مورد چند محصول خاص که از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان آنها در خاورمیانه هستیم، مشکلاتی در عرضه وجود داشت که با مدیریت انجام شده مشکل حل شد.