تثبیت نرخ محصولات شیمیایی با دخالت ناظر تالار

گروه بورس کالا- کتایون دارابی: معاملات گروه شیمیایی‌ها روز گذشته به اعتقاد بسیاری از فعالان بورس با دخالت ناظر تالار روی قیمت عرضه شده تثبیت شد.

در این روز محدودیت‌های اعمال شده در رینگ پتروشیمی ادامه‌دار شد و به این ترتیب بسیاری از مصرف‌کنندگان توانستند تنها تناژ پایینی از کالاهای مورد نیاز خود را به دست بیاورند. از این رو بسیاری از آگاهان بازار از پیش‌بینی بازار پتروشیمی‌ها در روزهای آتی خودداری کرده و تنها مطلع را در این زمینه ناظر تالار عنوان کردند. به گفته آنها، در هفته‌های اخیر روند نرخ پتروشیمی‌ها در بورس کالا به عواملی از جمله نظر سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان، وزارت صنایع و معادن، بازرگانی پتروشیمی و بورس کالا بستگی داشت.

در این روز نیز به گفته فعالان اقتصادی با دخالت ناظر تالار اپوکسی رزین جامد، متانول و SBR با نرخ پایه معامله شدند.

در این روز تنها کارخانه‌های لاستیک‌ساز می‌توانستند از بورس کالا SBR خریداری کنند، این در حالی است که مصرف‌کنندگان این کالا به دلیل عدم عرضه این کالا در دو ماه اخیر معترض بودند، اما در این روز نیز نتوانستند به دلیل محدودیت‌های ایجاد شده، SBR خریداری کنند.

البته در این روز برخی از فعالان بازار به ایجاد محدودیت‌های فراوان در بورس کالا معترض بوده و این موضوع را سبب رشد قیمت‌ها در بازار داخلی می‌دانستند.

آنها همچنین بورس کالا را مکانی برای تعیین نرخ و شفافیت بازار عنوان کرده و وضعیت کنونی بورس کالا را مغایر با قانون می‌دانند.

به گفته آگاهان بازار، در دو هفته اخیر با کاهش حجم معاملات در بورس کالا، محصولات کمتری به بازار داخلی راه پیدا کرده‌اند و تاجران تنها توانسته‌اند محصولات اندکی را خریداری کنند، به همین دلیل رشد قیمت‌ها اجتناب‌ناپذیر است.

علاوه بر این در این روز فعالان بورس نوسان قیمت‌ها در ماه‌های اخیر را مشکل ساز عنوان کرده و معتقدند در ماه‌های اخیر نرخ محصولات پتروشیمی به یک باره بالا رفت و سپس با دخالت دولت کاهش یافت و این موضوع سبب شد تا بسیاری از تاجران بازار با ضررهای هنگفتی مواجه شوند.

برخی دیگر از فعالان بورس نیز به ابطال معاملات از سوی خریداران اشاره کرده و می‌گویند: در این شرایط فروش محصولات پتروشیمی در بورس کالا به ضرر مجتمع‌ها است.

رشد ۱۲۳ تومانی نرخ کریستال ملامین

در این روز کریستال ملامین، سودکاستیک بندرامام، ارتوزایلین، کربنات سدیم سنگین و اسید سولفوریک با رشد قیمت در رقابت روبه‌رو شدند.

با وجود اینکه در این روز ناظر تالار محدودیت‌های بیشتری را اعمال کرد، اما این کالاها به ترتیب رشد ۱۲۳، ۷، ۱۰۲، ۳۴ و ۶ تومانی را تجربه کردند. به گفته بسیاری از فعالان بورس، بازار پتروشیمی در روزهای اخیر قابل تحلیل نبوده است، اما محدودیت‌های ایجاد شده سبب کاهش محصولات در بازار داخلی و در نتیجه رشد قیمت‌ها شده است.

کاهش ۵۹ تومانی متانول شیراز

در این روز اپوکسی رزین مایع، متانول شیراز و کربنات سدیم سبک با همت ناظر تالار در ایجاد محدودیت‌های سخت‌تر با افت قیمت روبه‌رو شدند.

این کالاها به ترتیب ۴۱، ۵۹ و ۵ تومان افت قیمت را در این روز تجربه کردند. علاوه بر این در این روز اسید نیتریک، اوره صنعتی، جوش شیرین و اسید سولفوریک وارد زمان مچینگ شدند.