مرکز خدمات فولاد ایران- بزرگترین کنفرانس فولاد جهان (SSS)هفته گذشته در نیویورک برگزار شد که شرکت‌کنندگان به بررسی مشکلات فعلی و چالش‌های آتی صنعت و بازار فولاد پرداختند. بر اساس این گزارش از جمله رئوس مطالب این کنفرانس بزرگ، نیاز صنعت فولاد به ادغام بیشتر کارخانه‌ها بود به‌ طوری که فولادسازان بتوانند کنترل بیشتری روی قیمت‌ها داشته و نظم تولید را در اختیار بگیرند تا بین عرضه و تقاضا توازن ایجاد کنند.

افزایش قیمت مواد اولیه حتمی است

از دیگر مواد مطرح شده نگرانی فولادسازان از قیمت بسیار بالای مواد اولیه و خروج کنترل مذاکرات بود، چرا که به عقیده شرکت‌کنندگان سه شرکت بزرگ معدنی تولیدکننده سنگ‌آهن در جهان در این زمینه استیلا و برتری دارند و پیش‌بینی‌ها در این بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت مواد اولیه حداقل امسال افزایش خواهد داشت.

بر اساس گزارش‌های ارائه شده در این نشست بدون قیمت‌های قابل پیش‌بینی و یکنواخت مواد اولیه به خصوص سنگ آهن که به صورت سالانه مورد توافق قرار می‌گرفت، فولادسازان مجبور خواهند شد که نوسانات یا تزلزل قیمت‌ها را دور از ترازنامه‌های خود نگه دارند که برای این هدف به هر کاری دست خواهند زد.

طبق اظهارات شرکت کننده‌ها دیر یا زود تولیدکنندگان صنعتی و صنایع ساختمانی و دیگر مصرف‌کنندگان نهایی به‌دنبال موادی خواهند گشت که قیمت‌های آن با ثبات‌تر باشد. اگر قیمت‌های فولاد به حد کافی افزایش پیدا کرده یا بیش از حد متزلزل باشد، جایگزین شدن آن یک تهدید سنگین خواهد بود.

سوداگری در بازار سنگ‌آهن

حرکت به‌سوی قیمت‌های فصلی سنگ‌آهن باعث افزایش تزلزل و سوداگری بیشتری در بازار شده و هیچ‌گونه آثار مثبتی برای فولادسازان نداشته است. قیمت مواد اولیه بدون قیمت‌های پایه سالانه سنگ‌آهن بالا خواهد رفت و نمی‌توان با مشتریان فولاد قراردادهای بلندمدت امضا کرد و در نتیجه دیگر بازارها نیز متزلزل خواهند شد.

بازار مازاد میلگرد در خاورمیانه

از دیگر مطالب مطرح شده این بود که کاهش مصرف و افزایش ظرفیت تولید موجب خواهد شد که تا سال ۲۰۱۳ عرضه مازاد میلگرد ساختمانی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا حداقل به ۸۰۰ هزار تن در سال برسد. دیگر اینکه رشد ساخت‌وساز در خاورمیانه وجود ندارد و باعث شده است که واحدهای نورد تقاضایی برای محصول خود نداشته باشند.

شرکت‌کنندگان در این کنفرانس معتقدند میزان یا رشد بهبود از شروع بحران به‌دنبال عدم هزینه مصرف‌کنندگان محدود شده است و بررسی اکثر تحلیل‌گران یا شاخص‌های اقتصادی نشان می‌دهند که بهبود در راه است، اما آهسته خواهد بود.

صنعت چین و احتیاج آن به ادغام بیشتر

طبق اظهارات شرکت‌کنندگان در این کنفرانس صنعت فولاد چین نیاز به ادغام دارد تا مدیریت بازار آن بهبود یافته و کارآیی آن بالا رود.

گفتنی است، صنعت فولاد جهانی (به جز چین) در حال حاضر به‌خوبی در مناطق مختلف ادغام شده است، اما صنعت فولاد چین برای رسیدن به این مرحله راه طولانی در پیش‌رو دارد.

این افراد همچنین معتقد بودند غرب تسلط خود را بر صنعت فولاد در شرق به‌دلیل بحران مالی از دست داده است و هند و چین در حال حاضر روند صنعت فولاد جهانی را تعیین می‌کنند. خاورمیانه نیز با ظرفیت مازاد میلگرد ساختمانی پس از بحران اقتصادی در جهان مواجه است؛ به‌طوری که بازار ساختمانی دوبی بیشترین ضربه را خورده است، اما منطقه با کمبود ورق مواجه است.