اواخر ژوئن تا اوایل جولای بازار جهانی اسلب تحت تاثیر شرایط متفاوتی قرار گرفت. از طرفی افزایش قیمت قراردادی سنگ‌آهن و کک در فصل سوم، هزینه‌های تولید را بالاتر برد. به‌رغم افت ۲۰ درصدی قیمت نقدی سنگ‌آهن در مقایسه با قیمت پایه در اواسط ژوئن، اغلب فولادسازان آسیایی قرارداد فصلی با عرضه‌کننده‌ها منعقد نمودند تا تامین منظم مواد اولیه خود را بیمه کنند. طبق آمار شرکت‌های تایوانی، متوسط هزینه تولید یک تن اسلب در ماه جولای به ۵۶۰ دلار در هر تن رسید.

از طرف دیگر رکود بازار ورق، مانع از افزایش قیمت محصولات نیم ساخته شد. با چنین شرایطی اوایل جولای در بازار‌هایی که قیمت‌ها فصل دوم بالا بود افت قیمت شدیدی را تجربه کرد. این بازار‌ها شامل اروپا، آمریکا و همچنین خاور دور بود که در نتیجه مازاد ظرفیت صادرات چین و ژاپن در ماه مه تا ژوئن تحت فشار قرار گرفتند. هنوز فولادسازان آسیایی به توافقی نرسیده‌اند. اوایل جولای، تولید‌کننده‌های کره‌ای قیمت‌های داخلی را بالا بردند، ولی چاینا استیل تایوان قیمت‌های آگوست تا سپتامبر را کاهش داد، ولی در هر حال بسیاری از نورد کاران در این منطقه با احتیاط عمل می‌کنند و از خرید محصولات نیم ساخته در حجم بالا پرهیز می‌کنند.

در نتیجه می‌توان گفت که وضعیت قیمت فصل سوم اسلب در خاور دور در خطر است. عرضه‌کننده‌ها نتوانستند قیمت‌ها را ۴۰ تا ۵۰ دلار نسبت به آوریل تا ژوئن افزایش دهند البته افتی نیز دیده نشد.

تنها برزیلی‌ها که امیدوار بودند بتوانند قیمت‌ها را به ۶۴۰ تا ۶۵۰ دلار در هر تن سی‌اف‌آر برسانند مجبور شدند کاهش قیمت‌هایی اعمال نمایند. در واقع قیمت‌ها مشابه ۶۰۰ تا ۶۱۰ دلار سی‌اف‌آر فصل دوم بوده. چیز زیادی عاید روسیه و اوکراین هم نشد قیمت اسلب آنها همچون سه ماه گذشته ۵۶۰ تا ۵۸۰ دلار سی‌اف‌آر بود. حدود ۵ تا ۱۵ دلار ارزان‌تر است. همین نتیجه، به قیمت کاهش عرضه محصولات نیم ساخته به دست آمده است.

کارخانه ایلیچ مجبور شد قیمت اسلب خود را برای بازار‌های خاور میانه و کره جنوبی در حدود ۴۶۰دلار فوب کاهش دهد. دیگر تولید‌کنندگان سی‌ای اس همین کالا را ۴۷۰ تا ۵۰۰ دلار فوب پیشنهاد داده‌اند. معلوم نیست که قیمت اسلب در بازار نقدی در نیمه دوم تابستان به زیر ۴۵۰ دلار فوب یا کمتر می‌رسد یا نه.

وضعیت بازار جهانی قراضه به میزان بالایی به وضعیت ورق گرم و ورق برشی بستگی دارد. اغلب کارشناسان، رشد جزئی تا پایان تابستان و بهبود بیشتر در سپتامبر تا اکتبر را پیش‌بینی نموده‌اند، ولی نقش کشورهای توسعه یافته حیاتی است. در هر حال اکنون دلیل زیادی برای خوش بین بودن به آینده وجود ندارد و تا اوایل پاییز احتمال بهبود قابل‌توجه، چندان بالا نیست.