نگرانی از کمبود کالا و رشد قیمت ورق

عکس: حمید جانی‌پور

گروه بورس کالا - منیژه حیاتی: روند افزایشی قیمت محصولات فولادی، دیروز به معاملات ورق رسید و نرخ ورق‌ گرم B و گرم Cا ۶ تومان و قیمت ورق گالوانیزه ۲۷ تومان رشد کرد. در این روز تنها نرخ ورق سرد B ثابت ماند و تغییر قیمت نداشت. البته نرخ ورق‌های گرم را عرضه‌کننده بالا برد؛ اما نرخ ورق گالوانیزه به دلیل بالابودن تقاضاها افزایش پیدا کرد.

این رشد نرخ در مورد محصولات فولاد مبارکه در حالی اتفاق افتاد که در معاملات قبلی عرضه‌کننده اقدام به کاهش نرخ محصولات خود اعم از ورق سرد و گالوانیزه کرده بود؛ اما با توجه به تحولاتی که اخیرا در بازار محصولات فولادی افتاده، دیروز نرخ‌های ورق نیز دستخوش تغییر شد؛ اما مهم‌ترین عاملی که برای افزایش نرخ ورق مطرح می‌شود، کمبود کالا در بازار است؛ به طوری که گفته می‌شود بازار نسبت به کاهش واردات بسیار نگران شده است. طبق اظهارات تجار بازار ورق در حال حاضر واردات ورق در مقایسه با آنچه که در سال‌های قبل اتفاق می‌افتاد، بسیار کمتر است و در حالی که در سال‌های قبل در این موقع از سال چندین کشتی در بنادر برای ترخیص کالاهای خود در انتظار بودند، امسال این شرایط وجود ندارد و موجودی کالا در بازار کاهش پیدا کرده است. از این رو گفته می‌شود در بازار آزاد نیز نرخ‌ها روند رو به رشدی را در معاملات ورق طی می‌کنند. اکثر دست‌اندرکاران بازار اعتقاد دارند با توجه به کاسته شدن تعداد عرضه‌کنندگان کالاهای وارداتی به ایران در ماه‌های آینده، عرضه ورق با محدودیت روبه‌رو شود و طبعا از اول پاییز قیمت‌ها باید روند صعودی به خود بگیرد. از این رو عرضه‌های دیروز مبارکه در بورس که برای انتهای ماه‌های شهریور و مهر بود با استقبال بیشتری از سوی تجار بازار آهن روبه‌رو شد.

در همین حال، یکی از فعالان بازار با اشاره به اینکه این پیش‌بینی‌ها در مورد بازار ورق و خصوصا برای پاییز پیش‌بینی می‌شد، می‌گوید: با توجه به اینکه فروش ورق گالوانیزه برای تحویل در تاریخ ۳۱/۰۷ /۸۹ بود، شاهد رشد بیشتر نرخ این کالا در بورس بودیم.

البته ورق سرد نیز برای تحویل در همین تاریخ عرضه شد؛ اما با توجه به عرضه این کالا از سوی فولاد مبارکه در هفته‌های اخیر تقاضای زیادی برای آن ایجاد نشد که نرخ را افزایش دهد.

ترس از کاهش موجودی در بازار باعث شده تا به‌رغم روند نزولی قیمت‌ها در بازارهای جهانی، نرخ‌ها در بازار داخلی با افزایش قیمت همراه شود، از این رو جدای از اینکه قیمت‌های فعلی منطقی یا غیرمنطقی است، اغلب فعالان بازار این وضعیت را بیشتر تاثیر روانی ناشی از همین نگرانی می‌دانند.

در هفته‌های اخیر روند قیمت‌ها در بازارهای جهانی به گونه‌ای بود که در بسیاری از بازارها پیش‌بینی‌ها نشان می‌داد که احتمالا نرخ‌ها در ماه‌های آینده بیشتر هم کاهش پیدا می‌کند که این تحلیل برخلاف پیش‌بینی‌های تجار در مورد بازار ایران بود.

البته برخی از فعالان بازار معتقدند، رکودی که بازار‌های منطقه را به واسطه کاهش معاملات در ماه رمضان تحت تاثیر قرار داده و حتی تا هفته قبل نیز در بازار داخل وجود داشت، از رشد بیشتر قیمت‌ها جلوگیری کرده و اگر شرایط حال حاضر انبارها و بازار در زمان دیگری اتفاق می‌افتاد، قطعا با رشد بیشتر قیمت‌ها مواجه می‌شدیم.

فروش ۹۶ هزارو ۵۷۰ ورق در رینگ اصلی

در معاملات دیروز، ورق سرد B مبارکه در بورس با نرخ‌های قبلی که ۷۹۲۰ ریال بود، عرضه شد که ۲ هزار و ۷۳۰ تن با همین نرخ برای تحویل در ۳۰/۷/۸۹ معامله شد.

ورق گالوانیزه نیز در این روز با قیمت ۸۷۰۰ ریال عرضه شد که پس از رقابت قیمت آن در بالاترین رقم به ۸۹۷۷ ریال رسید. از این کالا دیروز مجموعا ۶ هزار تن معامله شد.

ورق گرم B در این روز با نرخ ۶۱۶۰ ریال عرضه شد که با این قیمت ۲۶ هزارو ۲۰۰ تن فروش رفت.ورق گرم C نیز در روز گذشته با نرخ ۶۱۶۰ ریال عرضه شد که قیمت آن در نهایت با همین نرخ ثبت شد. از این کالا با نرخ ذکر شده در معاملات دیروز ۶۱ هزارو ۶۴۰ تن معامله شد.

در این روز ورق سرد B در زمان مچینگ با نرخ ۷۹۲۰ ریال مجموعا ۳۳ هزارو ۲۷۰ تن معامله شد. ورق قلع‌اندود نیز با نرخ ۱۰ هزارو ۴۵۰ ریال برای تحویل ۳۰/۷/۸۹ مجموعا ۳ هزارو ۵۶۰ تن معامله شد.

ورق گالوانیزه نیز در زمان مچینگ ۸۷۰۰ ریال، ۳ هزارو ۷۰ تن معامله شد. ورق گرم B نیز در این روز با نرخ ۶۱۰۰ ریال، ۲۴ هزارو ۳۰ تن و ورق گرم C نیز با همین نرخ ۵۳ هزارو ۹۱۰ تن جهت تحویل در ۳۱/۵/۸۹ فروخته شد.