بازار مواد اولیه
قیمت قراضه در اوج
گروه بورس کالا- پس از گذشت ۱۰ روز از جولای خریداران ترک دست از معامله در بازار قراضه برداشتند، چرا که برای نیاز چند هفته خود موجودی لازم را تامین کردهاند. با این حال معاملات محدودی اخیرا انجام گرفته و امکان افزایش بیشتر قیمت را فراهم ساخته است. فولادسازان ترک در ماه ژوئن تا یک میلیون تن قراضه خریداری کردند و در نتیجه مازاد موجودی بازار رفع شد. از این رو در حال حاضر بازار قراضه مدیترانه موجودی اضافی نداشته و حتی بسیاری از تجار برای معاملات تحویل فوری موجودی در انبار ندارند. این مسائل موجب شده تا قیمت قراضه سنگین کلاس ۱ و ۲ خلوص ۲۰-۸۰ از ۳۴۰ دلار در هر تن سی اف آر بنادر ترکیه بالاتر برود. محصول اروپا با کیفیتی پایین تر ۳۳۰ تا ۳۴۰ دلار در هرتن سی اف آر و کلاس آ۳ روسیه به ۳۲۵ دلار سی اف آر یا بیشتر رسیده است. افزایش قیمت مشابهی اواخر ژوئن تا اوایل جولای در شرق آسیا مشاهده شد. با افزایش واردات چینیها بعد از وقفه طولانی، قیمت قراضه سنگین کلاس یک آمریکا به ۳۶۰ تا ۳۷۵ دلار هر تن سی اف آر چین افزایش یافت و قراضه سنگین کلاس ۲ ژاپن به ۳۵۰ دلار سی اف آر رسید.
در هر حال در هر دو منطقه قیمتها به سطح بالای قبل از شروع کاهشها رسیده است. ترکها خرید خود را انجام داده و از بازار خارج شده اند و بعید است که زودتر از سپتامبر به بازار باز گردند. در چین نیز تقاضای قراضه به دلیل قیمت بالای آن به طور عجیبی افت کرده است.
فولادسازان کرهای نیز خرید قراضه را متوقف کردهاند. از آنجایی که موجودی میلگرد در بازار این کشور بسیار بالا است احتمالا تولیدکنندهها در جولای تا آگوست تولید را کاهش میدهند که در نتیجه تقاضای قراضه افت خواهد داشت.
هنوز در هند تقاضای قراضه مطلوب است، ولی موجودی بنادر نیز کافی است چون در ماههای مه تا ژوئن معاملات زیادی انجام گرفت. انتظار میرود واردکنندههای هندی در هفتههای آتی قیمت قراضه را پایین بیاورند.
احتمال آن میرود که روند نزولی قیمت قراضه در بازار جهانی، نیمه دوم جولای و آگوست آرام باشد. تجار انتظار این وضعیت را داشتند. در ماه مه مشخص بود که تا پاییز تقاضای قراضه چندان مطلوب نباشد. ولی بعید است کسی برای بالا بردن تقاضا سعی کند قیمت قراضه را پایین بیاورد.
ارسال نظر