گروه بورس کالا- اجرای همزمان و راه‌اندازی هشت طرح فولادی شرکت ملی فولاد ایران در هشت استان کشور به عنوان نقطه عطفی در صنعت فولاد کشور باقی خواهد ماند. به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، سید محمدرضا نجم‌السادات گفت: بهره‌برداری از این طرح‌ها به‌تدریج از سال ۹۰ آغاز و تا سال ۹۲ به اتمام خواهند رسید و در مجموع ۸ میلیون تن به ظرفیت فولاد کشور خواهند افزود که این روند توسعه با توجه به حجم عملیات و وضعیت جغرافیایی و اهداف و ویژگی‌های این طرح‌ها، در کشور و منطقه بی‌نظیر است.

مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران تاکید کرد: ما طی پنج سال گذشته پایدارترین رشد تولید فولاد در خاورمیانه را داشته‌ایم و با بهره‌گیری از توان مهندسی داخلی در ساخت خط تولید و اجرای برنامه زمان‌بندی توسعه بر اساس استراتژی بلندمدت صنعت فولاد و با حفظ رتبه نخست تولید فولاد در خاور میانه به روند توسعه این فلز استراتژیک ادامه خواهیم داد.

سیدمحمدرضا نجم‌السادات گفت: حرکت رو به رشد تولید فولاد در ایران از سال ۲۰۰۵ میلادی با آهنگی موزون و منطقی دنبال شده است؛ به‌طوری‌که حتی در جریان بحران اقتصادی جهان در سال ۲۰۰۹ میلادی که بسیاری از کشورها اجبارا مبادرت به کاهش تولید فولاد خود نمودند کشور ما با رشد بیش از ۹ درصد، بالاترین نرخ رشد تولید فولاد را در میان کشورهای خاورمیانه و حتی جهان به خود اختصاص داده است که این روند در چهار ماه نخست سال ۲۰۱۰ میلادی نیز به همان منوال ادامه یافته است.

نجم‌السادات اضافه نمود که برخی از کشورهای منطقه مانند عربستان سعودی، مصر، ترکیه و قطر متاثر از بحران سال ۲۰۰۹ میلادی تولید خود را به شدت کاهش دادند و به همین دلیل آمارهای تولید چهارماه نخست سال ۲۰۱۰ آنها نسبت به چهارماه نخست سال ۲۰۰۹ رشد مناسبی را نشان می‌دهد، در صورتی‌که این افزایش ناشی از افزایش ظرفیت یا تولید نبوده، بلکه به کاهش شدید تولید در مدت مشابه سال قبل مربوط می‌شود. درحالی‌که تولید فولاد در کشور ما قبل و حین بحران از رشدی موزون و مداوم برخوردار بوده و این روند افزایش همچنان ادامه دارد.

وی تاکید کرد که مقایسه رشد واقعی و برنامه‌ریزی شده تولید فولاد در ایران با رشد ظاهری پس از بحران در کشورهای منطقه که ناشی از کاهش تولید سال قبل از آن می‌باشد، به‌طور قطع غیرعلمی و ناصحیح می‌باشد.

می‌توان گفت که این مقایسه و نتیجه‌گیری ناصحیح به نوعی نادیده گرفتن زحمات و تلاش‌های هزاران کارگر و متخصص این صنعت است که در رشد و توسعه این فلز دخیل بوده‌اند.

وی ابراز امیدواری کرد که با اجرای طرح‌های در دست اقدام طی سه تا چهار سال آینده تولید فولاد در کشور ما به ۲۰ میلیون تن در سال برسد.