افزایش نرخ تعرفه صادرات قراضه از 30 به 70 درصد

زهرا مسافر- صادرات بی‌رویه قراضه به عنوان ماده اولیه شمش فولاد مورد نیاز تولیدکنندگان محصولات فولادی به معضل تبدیل شده و آنها همواره خواستار تدابیر ویژه‌ای از سوی دولت برای ممنوعیت خروج این ماده استراتژیک از کشور شدند. طی ماه‌های نخست سال جاری به علت اختلاف قابل ملاحظه نرخ قراضه در بازار داخل و خارج، برخی از تجار خارجی اقدام به خروج این ماده اولیه از مرزهای کشور کردند که این امر به علت اهمیت موضوع نگرانی‌های زیادی را موجب شده است؛ از این رو بسیاری از فعالان معتقدند با افزایش ظرفیت تولید فولاد خام در کشور طی سال‌های اخیر، دولت برای خروج قراضه از کشور آن هم با نرخ‌های پایین نسبت به بازارهای جهانی بهتر است تدابیر جدی اتخاذ کند.

در این میان، طی روز‌های اخیر شنیده‌ها حاکی از افزایش نرخ صادرات قراضه و کاهش تعرفه واردات شمش فولاد در بازار داخل بود که در این زمینه شهرام میرآخورلو مدیرکل کالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در گفت‌گو با دنیای اقتصاد گفت: نرخ تعرفه صادرات قراضه از ۳۰ به ۷۰ درصد در کمیته کارشناسی کمیسیون ماده یک به تایید رسید. شهرام میر آخورلو با بیان مطلب فوق افزود: به علت مشکلات ناشی از صادرات بی‌رویه قراضه طی ماه‌های اخیر و بنا به درخواست سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان تعرفه صادرات قراضه در کمیته کارشناسی کمیسیون ماده یک تایید شد.

به گفته وی، البته تاییدیه یاد شده باید به تصویب کمیته اصلی کمیسیون ماده یک و پس از آن به امضای ۴ وزیر ذی‌ربط برسد.

یک منبع مطلع در سازمان حمایت نیز در خصوص کاهش تعرفه واردات شمش فولاد تصریح کرد: تاکنون اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است؛ اما سیاست سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان به سوی کاهش تعرفه یاد شده است.

به گفته وی، امید است که نرخ تعرفه واردات شمش فولادی به صفر برسد و به‌جای آن مابه‌التفاوت آن روی محصولات فولادی منظور شود تا بتوان از تولیدکنندگان داخلی حمایت کرد. در حال حاضر، نرخ تعرفه واردات شمش فولاد ۴ درصد است.

در همین حال، محمدمسعود سمیعی‌نژاد معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنایع و معادن، نیز در گفت‌وگو با «موج» از افزایش تعرفه واردات آهن‌آلات قراضه خبر داد و اظهار کرد: تعرفه واردات آهن قراضه براساس تصویب کمیسیون ماده یک به ۷۰ درصد افزایش یافت.