مرکز خدمات فولاد ایران- بازار فولاد جهان در شرایط بدی قرار گرفته است. قیمت مقاطع در خاور دور رو به کاهش است و قیمت محصولات نیم ساخته و قراضه نیز از این امر تبعیت می‌کنند. رشد چین نیز کاهش یافته است. فولاد‌سازان اروپا و آمریکا نمی‌توانند قیمت‌های پیشنهادی خود را افزایش دهند. از این رو برخی تحلیلگران نگران این روند نزولی شده‌اند. با این حال تولید‌کنندگان فولاد خاور دور همچنان قیمت ورق خود را افزایش می‌دهند. اواسط آوریل برخی از فولاد‌سازان این منطقه افزایش قیمت داخلی و واردات را برای ماه مه و ژوئن اعلام کردند. به خصوص پوسکو و هیوندایی کره قیمت ورق گرم را ناگهان ۲۳ تا ۲۵ درصد بالا برده به ۷۶۶ دلار درب کارخانه رساندند. قیمت صادرات ورق گرم کره نیز برای تحویل ژوئن به ۷۴۰ تا ۷۷۰ دلار هر تن فوب رسیده است.

فولاد‌سازان ژاپنی نیز همین کار را تکرار کردند. قیمت ورق گرم ژاپن به خاور دور و خاورمیانه به ۷۴۰ تا ۷۶۰ دلار هر تن فوب رسید. برای کشور‌های آسه آن قیمت ۸۰۰ دلار هر تن فوب می‌باشد. قیمت ورق تخت ژاپن نیز به ۸۰۰ دلار هر تن فوب رسیده. ورق سرد نیز در ۸۵۰ تا ۸۹۰ ثابت مانده است.

در هر حال این افزایش قیمت‌ها آخر ماجرا نیست. فولاد‌سازان ژاپنی اظهار کردند که در فصل سوم قیمت ورق باید ۵۰ تا ۱۰۰ دلار دیگر بالا برود که دلیل آنها افزایش بیشتر قیمت مواد اولیه و اول از همه سنگ‌آهن می‌باشد. در نتیجه قیمت جولای ورق گرم آنها ۸۵۰ دلار و ورق تخت ۹۰۰دلار هر تن فوب خواهد بود. تولید‌کنندگان می‌گویند که چاره دیگری ندارند، چون قیمت اسلب در خاور دور به ۷۰۰ دلار هر تن سی‌اف‌آر رسیده و در دو ماه اخیر قیمت سنگ‌آهن ۳۰ درصد بالا رفته است. گرچه روز‌های اخیر بازار سنگ‌آهن کمی ثبات داشته، ولی بعید است به این زودی کاهش یابد.

در هر حال قیمت هر محصول را تنها هزینه تولید تعیین نمی‌کند. قیمتی که مشتری حاضر به پرداخت آن باشد نیز در تعیین قیمت تاثیر گذار است. در خاور دور نیز فولاد‌سازان همچون دیگر نقاط جهان با بی‌میلی مشتریان به خرید مواجهند، ولی در مقایسه با سایر نقاط جهان می‌توان گفت که وضعیت در بازار خاور دور بهتر است.