بزرگترین  ذوب آهن  بخش خصوصی

عملیات اجرایی بزرگ‌ترین مجتمع ذوب‌آهن بخش خصوصی کشور در استان کرمانشاه با حضور مدیرعامل بانک ملی کشور، استاندار کرمانشاه، مدیرعامل و رییس هیات‌مدیره مجتمع ذوب‌آهن فرامان و جمعی از مقامات و شخصیت‌های کشوری و استانی آغاز شد. در این مراسم سید دادوش هاشمی، استاندار کرمانشاه با اشاره به گام‌های بلند ایران در تمام زمینه‌ها اظهار داشت: در استان کرمانشاه به خاطر اخلاق و منش خوب این مردم، سرمایه‌گذاران کمترین دغدغه خاطر را داشته و با خیال راحت سرمایه‌گذاری می‌کنند. وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف نشان‌دهنده علاقه به شهر و شهروندان است، افزود: امید است که در تمام زمینه‌ها شاهد سرمایه‌گذاری باشیم و بر تمام دستگاه‌های اجرایی واجب است که با سرمایه‌گذاران به خصوص دست‌اندرکاران مجتمع ذوب‌آهن فرامان نهایت همکاری را داشته باشند و همین جا اعلام می‌کنم که آنها تنها نیستند و همکاران ما در استانداری و سازمان صنایع و معادن در کنار آنها هستند و به آنها یاری می‌رسانند.

۲۹۴ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری ارزی و ریالی

رییس هیات‌مدیره ذوب‌آهن فرامان کرمانشاه هم درخصوص این طرح عظیم اظهار داشت: مجتمع ذوب‌آهن فرامان کرمانشاه به عنوان بزرگ‌ترین مجتمع ذوب‌آهن بخش خصوصی کشور به روش کوره‌بلند است که با اجرای این طرح سالانه ۴۰۰ هزار تن شمش فولادی و ۴۰۰ هزار تن انواع مقاطع‌ فولادی تولید می‌شود که این مجتمع می‌تواند علاوه بر تامین نیاز بخشی از مصرف‌ کشور زمینه توسعه صادرات فولاد را هم ایجاد کند.

بهروز سلیمانی افزود: مجموع سرمایه‌گذاری این طرح ۲۹۴ میلیارد تومان به صورت ارزی و ریالی است که کل پروژه در مدت ۳۶ ماه و پیش‌بینی می‌شود فاز اول این مجتمع ظرف مدت ۱۸ ماه به بهره‌برداری برسد.

وی تصریح کرد: ۳۰ درصد انتشارات این مجتمع به عنوان سهم آورده بخش خصوصی تامین و ۷۰ درصد مابقی از منابع و تسهیلات بانک‌های ایران تامین می‌شود که با بهره‌برداری از این طرح زمینه اشتغال مستقیم بیش از یک‌ هزار و ۲۰۰ نفر اشتغال غیرمستقیم، ۱۲ هزار نفر در سطح استان کرمانشاه فراهم خواهد شد. وی درخصوص مواد اولیه این مجتمع افزود: مواد اولیه کارخانه‌ها از معدن سنگ آهن شهرستان سنقر و کلیایی تامین می‌شود. با توجه به ابعاد، ظرفیت و تولید به عنوان بزرگ‌ترین مجتمع ذوب‌آهن بخش خصوصی ساخته شده است.

سلیمانی درخصوص بازار مصرفی تولیدات مجتمع ذوب‌آهن فرامان افزود: بازار مصرف تولیدات این مجتمع علاوه‌بر داخل کشور، به خارج از کشور به‌خصوص کشور عراق به واسطه نزدیکی به استان کرمانشاه خواهد بود.

سلیمانی در خاتمه با اشاره به استعدادها و پتانسیل‌های استان کرمانشاه در بخش فولاد یادآور شد: استان کرمانشاه دارای ظرفیت‌های قابل‌توجهی در بخش تولید، مصرف و صادرات محصولات مختلف از جمله آهن و فولاد است و نزدیکی این استان به بازار عراق علاوه‌بر اینکه نیازمند توسعه است می‌تواند فرصت‌ مناسبی برای این مجتمع و صنایع جانبی به شمار رود.

مدیرعامل مجتمع ذوب‌آهن فرامان کرمانشاه اظهار داشت: مجتمع ذوب‌آهن فرامان کرمانشاه به روش کوره بلند بزرگ‌ترین مجتمع ذوب‌آهن بخش خصوصی کشور است که با ۲۹۴ میلیارد تومان در زمینی به مساحت ۸۸ هکتار و زیربنایی حدود ۸۰ هزار مترمربع عملیات اجرایی خود را آغاز کرده است. علی یزدانی افزود: با بهره‌برداری از طرح ذوب‌آهن فرامان کرمانشاه تا سه سال آینده علاوه‌بر صرفه‌جویی ۲۵۰ میلیون دلاری ارزی در سال، ۱۲ درصد از میزان واردات مواد به کشور نیز کاهش خواهد یافت.

یزدانی درخصوص مشکلات کارخانه‌های نورد هم تصریح کرد: اکثر کارخانه‌های نورد در کشور با ظرفیت ۴۰ تا ۵۰ درصد مشغول به کار هستند و یکی از مشکلاتی که اکثر کارخانه‌های نورد با آن مواجه است مشکل تامین مواد اولیه است که با ساخت و گسترش واحدهای ذوب‌آهن می‌توان شاهد افزایش ظرفیت تولید واحدهای نورد در کشور باشیم.

تولید ۶۹ درصد فولاد دنیابه روش کوره بلند

در ادامه این مراسم مدیرعامل بانک ملی کشور هم با بیان این مطلب که استان کرمانشاه مهد علم و ادب، صفا و دوستی و محبت است، اظهار داشت: خیلی خوشحالم که در خدمت مردم خونگرم استان کرمانشاه هستیم و بانک ملی کشور می‌تواند با تامین ۷۰ درصد منابع و تسهیلات مجتمع ذوب‌آهن فرامان کرمانشاه گامی در جهت اشتغال این استان بردارد. وی افزود: بانک ملی ایران با ۲۵ سال تلاش و تجربه آمادگی خود را برای حمایت از سرمایه‌گذاران و کارآفرینان به عنوان یک خادم اعلام می‌کند، چرا که این افراد با کارآفرینی نقش مهمی را در ایجاد اشتغال جامعه فراهم می‌کنند.

دکتر خاوری در خاتمه یادآور شد: از وظایف خود می‌دانیم که برای ایجاد اشتغال پایدار همگام و همراه با مسوولان استان کرمانشاه گام برداریم، چرا که بانک ملی ایران در مسیر تسریع کارگشایی و رسیدگی به نیازهای جامعه حرکت می‌کند و وظایف مهم خود را حمایت از سرمایه‌گذاری و پاسداری از سرمایه‌گذاری درست می‌داند.

مدیرعامل شرکت پتروپرشیای فولاد هم با بیان اینکه ۶۹ درصد تولید فولاد دنیا از سیستم کوره بلند به دست می‌آید، اظهار داشت: هم‌اکنون بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فولاد در جهان از روش کوره بلند استفاده می‌کنند و استان کرمانشاه بعد از استان‌های اصفهان، میبد و کردستان با ۸ برابر ظرفیت فعلی کوره بلند استان کرمانشاه دارای این تکنولوژی است. مهندس ابکا افزود: با احداث این مجتمع عظیم فولادی در غرب کشور علاوه بر تامین نیاز فولاد بخش داخلی می‌توان به سایر کشورها نیز فولاد ارائه کرد، چرا که در حال حاضر نزدیک‌ترین واحد تولید بیلت به کشور عراق یک‌هزار کیلومتر فاصله دارد و این درحالی است که این فاصله در استان کرمانشاه تنها ۱۰۰ کیلومتر است. ابکا در خصوص اصطلاح کوره بلند هم گفت: در این روش از خاک‌های دل کوه و سنگ‌های زیرزمین فولاد تولید می‌شود و فولادی که در این روش به دست می‌آید در نورد فولاد قابل استفاده است و تولید آن را می‌توان به راحتی تا میلیون‌ها تن توسعه داد و در این روش پول سرمایه‌گذار بدون هیچ معطلی در گردش است.

وی دیگر مزایای این طرح را حداقل وابستگی دوره حمل و نقل، عدم تاثیر منفی هدفمندکردن یارانه‌ها بر این طرح، تولید ۲۰۰ هزار تن بیلت برای مصارف داخلی کشور و استفاده از گاز تولیدی اضافه در صورت احداث یک نیروگاه در کنار مجتمع اعلام کرد.

مدیرعامل شرکت پتروپرشیا فولاد در پایان سخنانش گفت: احداث مجتمع ذوب‌آهن فرامان در استان کرمانشاه و به خصوص در منطقه غرب کشور تصمیم کاملا درستی است، چرا که ذوب آهن اصفهان نیز سنگ‌آهن خود را از منطقه غرب کشور تامین می‌کند.