تحلیل تکنیکال فلزات گرانبها
استراحت طلا پس از یک دوره صعود
این افت قیمت در حالی است که در هفته گذشته روند قیمتی طلا از میانگین ۱۱۵۵.۵۰ دلار در تاریخ ۱۱ ژانویه، به میانگین قیمت ۱۱۳۰.۰۰ دلار در تاریخ ۱۵ ژانویه ۲۰۱۰ رسید و با کاهشی ۲۵ دلاری طی این هفته مواجه شد.
اهم اتفاقاتی که در هفته اخیر در بازارهای جهانی افتاده و بازار طلا را نیز تحت تاثیر خود قرار داده، به شرح ذیل است: در اوایل هفته گذشته، بر اساس آخرین گزارشی که یورو استات موسسه آمار اروپا، منتشر کرد نرخ بیکاری در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچنان رو به رشد است و ترس از بحران کسری بودجه در کشور یونان نیز عامل تشدیدکننده تضعیف ارزش یورو در برابر دلار آمریکا شد، به طوری که ارزش برابری یورو در مقابل دلار از 4579/1 در روز اول هفته گذشته به 4386/1 در پایان هفته کاهش یافت و به دنبال آن، بهای طلا نیز در بازارهای جهانی با افت روبهرو شد.
در همین حال، به گزارش خبرگزاری mineweb دولت پاکستان در روز پنجشنبه اعلام کرد که تصمیم به لغو قرارداد
3 بیلیون دلاری سرمایهگذاری مشترک طلا و مس دارد که با موسسهBarrick Gold کانادا و شرکت معدنی Antofagsta منعقد شده بود. لازم به توضیح است که با لغو این قرارداد دولت ایالتی پاکستان به میزان 25 درصد از ذخایر طلای خود در معادن بلوچستان را نگهداری خواهد کرد که در همین راستا بهای طلا و مس نیز در بازارهای جهانی با اندکی افزایش همراه شد.
همچنین تشدید بحران مالی در کشور انگلیس و عدم اطمینان نسبت به بهبود اوضاع مالی و اقتصادی در این کشور و همچنین افزایش نرخ بیکاری از مواردی بودند که در هفته گذشته باعث کاهش ارزش نرخ برابری یورو در برابر دلار در بازارهای جهانی شدند که به تبع آن قیمت فلزات رنگین نیز در بازارهای جهانی در هفته گذشته کاهش یافت.
علاوه بر این، به دنبال اعلام افزایش ذخایر استراتژیک آمریکا و همچنین تعدیل هوای سرد در مناطق اروپا و آمریکا، بهای نفت در بازارهای جهانی با کاهش همراه شد که در راستای آن بهای طلا نیز کاهش یافت.
این در حالی است که در هفته گذشته، به نقل از سایت خبرگزاری Reuters، بهای طلای تحویلی در ماه فوریه نیز با ۱۳ دلار افت قیمت به ۱۱۳۰ دلار به ازای هر اونس در بازارهای نیویورک رسید که علت عمده این امر، انتشار این خبر بود که Eldorado (شرکت معدنی طلا در کانادا) تولید طلای خود را از ۶۰ درصد به ۷۵ درصد در امسال افزایش داده است. این شرکت همچنین پیشبینی کرده است که تولید طلای خود را از ۵۵۰۰۰۰ اونس به ۶۰۰۰۰۰ اونس در سال ۲۰۱۰ برساند. به نظر میرسد که قیمتهای بالای طلا عامل مشوق افزایش میزان تولید این شرکت بودهاند.
این اتفاقات در حالی است که بر اساس تحلیل کارشناسان اقتصادی در صندوق بینالمللی پول به نظر میرسد که بحران مالی جهانی از آمریکا آغاز گشته، در حال شیوع به کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا است و در اثر شوک حاصل از این بحران، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی این کشورها به نصف خواهد رسید. احتمال ترکیدن حباب مسکن در کشور چین و در پی گرفتن سیاستهای انقباضی این کشور نیز، از عوامل تعیینکننده قیمت طلا در آینده خواهند بود.
تحلیل تکنیکال طلا
با توجه به شواهد موجود در تحلیل تکنیکال، به نظر میرسد که طلا پس از صعود اخیر خود، وارد سیکلی استراحتی و منفی شده است.
در هفته گذشته نیز طلا روندی نزولی داشت. برای هفته معاملاتی آتی این پیشبینی وجود دارد که با احتمال زیادی، طلا در این هفته روندی نزولی داشته باشد که در این صورت چنانچه طلا بخواهد نزول داشته باشد، قیمت آن با عبور از نزدیکترین سطح حمایتی و مهم خود که ۱۱۳۰ دلار است، احتمالا تا سطح ساپورتی ۱۰۵۰، نیز کاهش پیدا خواهد کرد و در غیر این صورت اگر بخواهد روندی صعودی داشته باشد، در صورت عبور از سطح مقاومتی ۱۱۵۰ دلار، احتمال اینکه تا مقاومت مهم ۱۱۶۰ دلار نیز افزایش پیدا کند، وجود دارد.
در همین حال با توجه به اتفاقات اخیر و چنانچه اتفاق غیرمنتظرهای رخ ندهد، پیشبینی میشود که طلا در این هفته روندی نزولی داشته باشد، هرچند که ممکن است در این بین با نوساناتی نیز همراه شود و شواهد موجود در تکنیکال نیز از این پیشبینی حمایت میکند. روند قیمتی طلا در هفتهای که گذشت به قرار زیر است:
روند نزولی نقره
در هفته ای که گذشت روند کلی قیمت نقره در بازارهای جهانی با نوساناتی همراه بود، ولی درکل دارای روندی نزولی بود. به طوری که قیمت آن از میانگین 18.8400 دلار در تاریخ 11 ژانویه، به میانگین قیمت 18.5200 دلار در تاریخ 15 ژانویه 2010 رسید.
لازم به توضیح است عواملی که در تحلیل طلا ذکر شده است، در تغییرات قیمت نقره در هفته گذشته نیز موثر بودهاند. در هفته گذشته افزایش ارزش دلار آمریکا و دلار کانادا در برابر سایر ارزهای عمده جهان مانند یورو و ین ژاپن، و همچنین کاهش بهای نفت در بازارهای جهانی از عوامل تاثیرگذار بر روی کاهش قیمت فلزات رنگین مانند نقره در بازارهای جهانی بوده اند.
تحلیل تکنیکال نقره
با توجه به گواههای مشاهده شده در تحلیل تکنیکال، به نظر میرسد که روند بلند مدت قیمتی نقره نزولی باشد. همانطور که پیشبینی شد، هفته گذشته روند قیمتی نقره نزولی بود و برای هفته آتی نیز به نظر میرسد که روند آن نزولی باشد.
در این صورت اگر نقره بخواهد روندی نزولی داشته باشد، در صورت شکاندن نزدیکترین سطح حمایتی خود یعنی 18.0000 دلار، احتمالا تا سطح قیمتی 17.5000 دلار نیز افت خواهد داشت و در غیر این صورت، چنانچه نقره بخواهد روندی افزایشی داشته باشد، نزدیکترین خط مقاومتی آن 18.7000 دلار است که در صورت عبور از آن تا قیمت 19.0000دلار نیز صعود خواهد
داشت.
در همین حال باتوجه به اتفاقات اخیر و چنانچه اتفاق غیر منتظره ای رخ ندهد، به نظر میرسد که نقره در این هفته با روندی صعودی همراه باشد، هرچند که ممکن است در این بین با نوساناتی نیز همراه شود. این در حالی است که گواههای موجود در تحلیل تکنیکال نیز از این مساله حمایت میکند.
منبع: شرکت کارگزاری سیولکس کالا
ارسال نظر