احتمال کاهش حاشیه سود تولیدکنندگان پلیاولفین در خاورمیانه و هند در سال ۲۰۱۰
به دلیل افزایش ظرفیت در صنعت پتروشیمی در خاورمیانه (ناشی از به بهرهبرداری رسیدن بسیاری از آنها در سال ۲۰۱۰) این احتمال وجود دارد مازاد عرضه در بازار به وجود آمده و در نتیجه در سال ۲۰۱۰ حاشیه سود تولیدکنندگان پلیاولفین در خاورمیانه و هند در مقایسه با سال ۲۰۰۹ کاهش یابد. به گزارش سایت کارگزاری بانک ملی افزایش مداوم بهای محصولات پتروشیمی موجب افزایش حاشیه سود این تولیدکنندگان شد که با شروع سال جدید احتمالا روندی نزولی را طی خواهند کرد.
با اینکه مازاد عرضه عاملی اساسی در افزایش نگرانی تولیدکنندگان در خاورمیانه و هند میباشد، اما چشمانداز رشد تقاضا برای پلیاولفینها در سال ۲۰۱۰ موجب ایجاد خوشبینی نسبت به وضعیت بازار شده است.
انتظار میرود سطح تقاضا برای پلیاتیلن (PE) و پلیپروپیلن (PP) در خاورمیانه در سال ۲۰۱۰ نسبت به سال ۲۰۰۹ با رشدی حدود ۵ تا ۷درصد مواجه شود.
به دلیل توقف اعطای بستههای حمایتی دولتها (که محرک افزایش تقاضا بودند) مقدار افزایش تقاضا در سال ۲۰۱۰ در هالهای از ابهام قرار دارد.
از این رو با افزایش عرضه، احتمالا قیمت PE و PP در مقایسه با سال ۲۰۰۹ یا به ثبات رسیده یا با کاهش مواجه میشود.
درجه کاهش قیمت بستگی به دو مساله دارد اول اینکه چه مقدار تثبیت و اتحاد در سایر مناطق غیر از خاورمیانه اتفاق میافتد و دوم اینکه فشار هزینه ناشی از بهای تمام شده مواد خام چقدر خواهد بود. چنانچه بهای نفت خام و نفتا در سال ۲۰۱۰ همچنان بالا باقی بماند (همچنین بهای تمام شده مواد خامی چون اتیلن و پروپیلن)، به دلیل برنامه سخت بازگشت دوباره کرکرها در آسیا، احتمالا کاهش قیمت PE و PP بسیار کمتر از حد مورد انتظار خواهد بود.
رشد قوی در بخشهای محصولات پایین دستی همچون بستهبندی در خاورمیانه و اتومبیل در هند، به تولیدکنندگان و استفادهکنندگان نهایی امید بخشیده است. پیشبینی میشود در سال ۲۰۱۰ در هند تقاضا برای PE و PP دو برابر شده و برخی از گریدها همچون BOPP، پلیپروپیلن غیرمنسوج و PE گرید لوله با رشدی بیش از ۲۰درصد مواجه شوند.
با این حال تبدیلکنندهها در خاورمیانه و آسیای جنوبی از این جهت نگران هستند که اگر قیمتها در پی بالا بودن بهای تمام شده مواد خام همچنان بالا باقی بماند، امکان دارد حاشیه سود آنها افت شدیدی داشته باشد.
ارسال نظر