فلز سرخ بازار جهانی را غافلگیر کرد
گروه بورس کالا - روز گذشته (6 ژانویه) قیمت جهانی مس در پی آغاز اعتصاب در یکی از بزرگترین معادن مس شیلی و جهان (کودلکو) به شدت افزایش یافت و به بالاترین سطح طی 16 ماه اخیر رسید.

طبق آخرین اخبار رسیده، در این روز قیمت مس به ازای هر تن به حدود هفت هزار و 536 دلار رسید. کارگران معدن یادشده افزایش حقوق خود را خواستار شده بودند که این درخواست از سوی دولت رد شد و در نتیجه کار به اعتصاب کارگران کشیده شد.
به گزارش فایننشال تایمز، اعتصاب در شرکت کودلکو ممکن است به کاهش تولید هزار و ۸۰۰ تنی این شرکت در هر روز منجر شود.
اما منابع دیگری همچون بلومبرگ دیروز طی گزارشی علت این رشد را امید به بهبود اقتصاد جهانی اعلام کردند.
این منبع خبری با اعلام اینکه نرخ‌های پیشنهادی در معاملات دیروز رکورد رشد سالانه در سال۲۰۰۹ را که بیشترین رقم در طول دو دهه به شمار می‌رفت، پشت سر گذاشت خاطرنشان ساخت: این افزایش قیمت به خاطر این گمانه‌زنی صورت گرفت که سال ۲۰۱۰ اقتصاد جهانی دوران بهبود را تجربه خواهد کرد
و عرضه نخواهد توانست پاسخگوی تقاضا باشد.
شرکت اچ‌اس‌بی‌سی هولدینگز و شرکت مارکیت اکونومیکس گفتند که صنایع تولیدی در چین در ماه دسامبر سال ۲۰۰۹ به بالاترین رشد خود در طول پنج سال گذشته رسیدند.
شاخص رسمی مدیران خرید که در یکم ژانویه انتشار یافت به 6/56 صعود کرده بود که بالاترین حد توسعه در طول 20 ماه به شمار می‌رفت. دیوید مور، استراتژیست کالا در بانک کامون ولث استرالیا نیز گفته که، افزایش قیمت‌های فلزات عمدتا به خاطر این گمانه‌زنی صورت گرفته است که اقتصاد جهانی در سال 2010 رو به بهبود است.
همچنین واضح است که اقتصاد چین به رشد چشمگیری دست یافته است که باعث رشد مصرف مس و دیگر فلزات پایه خواهد شد. «قیمت هر تن مس برای تحویل سه ماهه در بورس فلزات لندن با ۲/۱ درصد رشد به ۷۴۶۴ دلار رسید که بالاترین قیمت از
یکم سپتامبر 2008 بود. قیمت این فلز در ساعت 3:45 عصر روز ششم ژانویه به وقت سنگاپور برابر با 7427 برای هر تن بود. گفتنی است که قیمت مس در طول سال 2009 به خاطر بسته‌های حمایتی دولت‌ها در سراسر جهان برای نجات اقتصادهایشان از رکود و افت 2/4 درصدی دلار در برابر سبد شش ارز دیگر از قبیل یورو و ین، به بیش از دو برابر افزایش یافته بود.
آلومینیوم ۲۲ دلار رشد کرد
طبق آخرین گزارش‌های اعلامی در معاملات روز پنجم ژانویه در بورس فلزات لندن قیمت فلزات در مقایسه با روز قبل کاهش داشت.
در این روز تنها نرخ آلومینیوم رشد کرد که برابر با ۲۲ دلار بود. بیشترین افت قیمت را نیز نیکل به ثبت رساند.
مس، 7 هزار و 430 دلار
در معاملات روز پنجم ژانویه در بورس فلزات لندن قیمت مس با ۲۸ دلار کاهش نرخ در هر تن با قیمت ۷ هزار و ۴۳۶ دلار معامله شد. خرید نقدی هر تن از این کالا ۷ هزار و ۴۳۵ دلار بود.
در انبارهای بورس فلزات لندن در این روز 505 هزار و 350 تن مس موجود بود که از این حجم کالا 502 هزار و 225 تن کالا معامله شد.
اما آلومینیوم در این روز ۲۲ دلار رشد کرده و هر تن از آن با قیمت ۲ هزار و ۲۴۷ دلار معامله شد. خرید نقدی این کالا در۲ هزار و ۲۴۶ دلار بود. در این روز در انبارهای بورس فلزات لندن آلومینیوم ۴ میلیون و ۶۲۴ هزار و ۱۲۵ تن موجود بود که از این حجم کالا ۴ میلیون و ۴۰۸ هزار و ۸۷۵ تن معامله شد.
آلیاژآلومینیوم نیز 6 دلار ارزان شد و هر تن از آن با قیمت یک هزار و 945 دلار معامله شد. خرید نقدی این کالا در هر تن یک هزار و 940 دلار بود.
در انبارهای بورس فلزات لندن ۸۴ هزار و ۵۲۰ تن موجود بود که از این حجم کالا ۸۴ هزار و ۳۸۰ تن فروخته شد.
سرب و افت 11 دلاری
در معاملات روز پنجم ژانویه در بورس فلزات لندن قیمت سرب ۱۱ دلار و نرخ روی ۴۹ دلار کاهش یافت. بر این اساس هر تن سرب با نرخ ۲ هزار و ۴۴۰ دلار نقدی فروش رفت. خرید نقدی این کالا در هر تن ۲ هزار و ۴۳۵ دلار بود. در انبارهای بورس فلزات لندن ۱۴۷ هزار و ۱۷۵ تن سرب موجود بود که از این حجم کالا ۱۴۷ هزار و ۱۰۰ تن فروخته شد.
روی نیز 49 دلار کاهش را به ثبت رساند و هر تن از آن با نرخ 2 هزار و 526 دلار معامله شد. خرید نقدی این کالا با همین نرخ به ثبت رسید.
در انبارهای بورس فلزات لندن در این روز ۴۸۹ هزار و ۱۰۰ تن روی موجود بود که از این حجم کالا ۴۸۵ هزار و ۲۲۵ تن معامله شد.
نیکل و کاهش 240 دلاری
در معاملات روز پنجم ژانویه نیکل ۲۴۰ دلار کاهش یافته و هر تن از آن با قیمت ۱۸ هزار و ۶۱۵ دلار معامله شد. خرید نقدی این کالا در هر تن ۱۸ هزار و ۶۱۰ دلار به ثبت رسید.
قلع 45 دلار کاهش یافت. بر این اساس، هر تن از آن با نرخ 17 هزار و 405 دلار نقدی فروخته شد. خرید نقدی این فلز در انبار 17 هزار و 400 دلار بود.
در انبارهای بورس فلزات لندن در این روز ۱۵۸ هزار و ۴۲۴ تن نیکل موجود بود که از این حجم کالا ۱۵۷ هزار و ۴۷۰ تن معامله شد.
قلع در این روز 26 هزار و 795 تن موجود بود که از این حجم کالا 26 هزار و 150 تن فروخته شد.