آزاده حسینی
طی یازده ماه ابتدایی سال جاری تولید فولاد خام در سطح جهان از مرز یک میلیارد تن گذشت و میزان تولید فولاد طی مدت مذکور یک میلیارد و ۹۰ میلیون و ۴۳۵ هزار تن اعلام شد که در قیاس با مدت مشابه سال قبل ۸/۱۰ درصد پایین‌تر است.

در یازدهمین ماه میلادی اکثر کشورها با توجه به بهبود نسبی بازار و امید به آینده تولید فولاد خام را افزایش دادند.
چین طی ۱۱ ماه ابتدای سال‌جاری همچنان با تولید ۵۱۸ میلیون و ۱۷۷ هزار تن فولاد صدرنشین تولیدکنندگان فولاد جهان شد. این کشور طی ۱۱ ماه سال ۲۰۰۹ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱/۱۲ درصد رشد را تجربه کرد. ژاپن نیز در مدت ذکر شده با تولید ۷۸ میلیون و ۵۸۴ هزار تن فولاد دومین تولیدکننده بزرگ جهان لقب گرفت، این کشور با وجود رشد منفی ۴/۲۹ درصدی در تولید رتبه دوم را از آن خود کرد. آمریکا نیز با تولید ۵۲ هزار و ۵۸۷ هزار تن فولاد خام بر جایگاه سوم تکیه زد. کاهش تولید در آمریکا طی ۱۱ ماه ابتدای سال‌جاری میلادی معادل ۹/ ۳۹ اعلام شده است. ایران نیز با وجود افت ۵/۳ درصد در ماه نوامبر اما همچنان رشد تولید ۳/۱۰ درصدی را طی ۱۱ ماه سال‌جاری میلادی تجربه کرد.
تولید ماه نوامبر
اتحادیه جهانی فولاد در روز بیست‌ویکم دسامبر گزارش داد که در ماه نوامبر تولید فولاد خام ۶۶ کشور دنیا با ۲/۲۴ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل بالغ بر ۵/۱۰۷ میلیون تن شده است. در این ماه تولید فولاد چین با رشدی ۴/۳۷ درصدی به ۳/۴۷ میلیون تن رسیده است. در ۲۷ کشور اتحادیه اروپا نیز تولید با افزایشی ۸/۱۰ درصدی بالغ بر ۱۵۳/۱۴ میلیون شده است. سایر کشور‌های اروپایی در ماه نوامبر ۵۱۱/۲ میلیون تن فولاد تولید کرده‌اند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۹/۲۰ درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین سطح تولید در روسیه و کشور‌های تازه استقلال یافته با افزایشی ۵۰ درصدی به سطح ۶۵۶/۸ میلیون تن رسیده است. تولید فولاد خام در آمریکای جنوبی نیز ۷۲۴/۳ میلیون تن گزارش می‌شود که به معنای افزایشی ۸/۱۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل است. کشورهای آفریقایی نیز در این مدت ۲۵۶/۱ میلیون تن فولاد خام تولید کرده‌اند که رشدی ۷/۱۴ درصدی را نسبت به نوامبر ۲۰۰۸ نشان می‌دهد. در این میان تولید در خاورمیانه در ماه نوامبر به ۳۰۲/۱ میلیون تن رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱/۳ درصد بالا رفته است. میزان تولید فولاد در ایران طی ماه نوامبر بر خلاف سایر ماه‌های میلادی در طول سال‌جاری با افت ۵/۳ درصدی مواجه شده و به رقم ۸۶۰ هزار تن رسید. تولید در شرق آسیا با در نظر گرفتن چین به ۷۷۱/۶۶ میلیون تن رسیده که ۶/۲۵ درصد بالا تر از رقم تولید در سال گذشته می‌باشد. میزان تولید در اقیانوسیه نیز ۷/۲ درصد بالا رفته و به ۶۷۰ هزار تن رسیده است.