خبر- مدیر امور فروش شرکت ملی صنایع مس:
رکورد صادرات غیرنفتی با صادرات ۹۰۰ میلیون دلار مس
گروه بورس کالا- شرکت ملی صنایع مس در ۹ ماهه امسال حدود ۹۰۰ میلیون دلار صادرات داشت که بالاترین رکورد صادرات غیرنفتی کل تاریخ ایران محسوب میشود.
بهروز رحمتی، مدیر فروش و بازاریابی شرکت ملی صنایع مس، ضمن بیان مطلب فوق افزود: تا پیش از این هیچ شرکتی در ایران نتوانسته بود در طول ۹ ماه این مقدار صادرات داشته باشد و پیشبینی میکنیم این عدد تا پایان سال به حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برسد که در مقایسه با صادرات حدود ۷۲۰میلیون دلاری سال گذشته، افزایشی در حدود ۶۷ درصد خواهد داشت.
وی گفت: افزایش رشد حدود ۵۰ درصدی صادرات مس با وجود وقوع بحران اقتصاد جهانی و کاهش حدود ۲۰ درصدی قیمتهای جهانی مس در سال جاری نسبت به سال گذشته، ناشی از افزایش تولید محصولات اصلی و جانبی شرکت ملی مس ایران و فروش بهینه با قیمتهای بالاتر از قیمت بازار بورس لندن (LME) و استفاده از ناوگان حملونقل ریلی است.
رحمتی در مورد وضعیت تولید مس در کشور گفت: در بخشهای مختلف، صنعت مس افزایش تولید داشته است. به عنوان مثال در بخش کنسانتره سولفور مولیبدن، میزان تولید امسال نسبت به برنامه ۴۴ درصد افزایش داشته که بالاترین میزان تولید این محصول در طول حدود ۳۰ سال فعالیت شرکت ملی صنایع مس ایران بوده است.
وی وضعیت صنعت مس ایران را در آینده با توجه به اینکه قیمتهای جهانی مس در سطح قابل قبولی است، مثبت ارزیابی کرد و گفت: اگر وضعیت مس را با سایر فلزات مشابه مقایسه کنید، مس از وضعیت پایدارتری برخوردار است. پس از بحران اقتصاد جهانی، مس اولین فلزی است که در دنیا قیمتش دوباره به حدود قیمت قبل از بحران اقتصادی بازگشت و اکنون قیمت جهانی مس افزایش ۱۰۰ درصدی را نسبت به یک سال گذشته داشته است که پیشبینی میشود روند مثبت حاکم بر قیمت و بازارهای جهانی مس ادامه
داشته باشد.
مدیر فروش و بازاریابی شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان اینکه از لحاظ ارزشی این شرکت ۵۰ درصد افزایش صادرات داشته است، گفت: به لحاظ تناژ نیز در سال گذشته حدود ۲۲۳ هزار تن صادرات داشتیم که این مقدار در ۹ ماهه امسال به ۳۷۲ هزار تن افزایش یافت.
رحمتی اظهار کرد: این میزان صادرات در حالی به دست آمده است که شرکت ملی صنایع مس ایران در راستای سیاستهای دولت و وزارت صنایع و معادن مبنی بر حمایت از صنایع تولیدکننده داخلی، ابتدا ۱۰۰درصد از نیاز صنایع داخلی را از طریق عرضه محصولات تولیدی در بورس کالای ایران تامین کرده و تنها پس از تامین کامل نیاز صنایع پایین دستی، اقدام به صادرات مازاد بر نیاز داخل کرده است.
وی اضافه کرد: میزان عرضه محصولات مسی در مقابل تقاضا در بورس کالای ایران از ابتدای سال جاری تاکنون، بیش از دو برابر بوده است و در مقابل عرضه ۱۹۶ هزار تنی، تنها حدود ۹۱ هزار تن تقاضای داخلی وجود داشته است.
وی تغییر سیستم ناوگان حمل محصولات صادراتی از جادهای به ریلی را در افزایش صادرات صنعت مس موثر دانست و افزود: برای اولین بار در سال گذشته توانستیم کل محصول صادراتی کنسانتره و ته پاتیل مس تولیدی مجتمع مس سرچشمه را از طریق ناوگان حملونقل ریلی به بندر عباس انتقال دهیم و در این راستا از ابتدای آذر ماه سال جاری جایگزینی حمل ریلی کنسانتره تولیدی مجتمع مس سونگون واقع در استان آذربایجان شرقی به مقصد بندرعباس در دستور کار این شرکت قرار گرفته است.
رحمتی ضمن تشکر از کلیه سازمانها و نهادهای مرتبط با فرآیند صادرات افزود: دستیابی به این صادرات بینظیر تنها در صورت همکاری مستمر کلیه حلقههای فرآیند صادرات محقق میشود و در صورت بروز مشکل در هریک از مراحل زنجیره صادرات، کل فرآیند صادرات با مشکل مواجه خواهد شد که با عنایت به تاکید برنامههای پنج ساله توسعه و همچنین سند چشمانداز ۲۰ ساله کشور بر حمایت و تشویق صنایع صادرات محور، لزوم همکاری بیشتر سازمانهای مرتبط ضروری به نظر میرسد.
ارسال نظر